Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Elbow confirmă un nou album și turneu pentru 2014

Câștigătorii premiului Mercury Prize în 2008 pregătesc un album nou pentru anul viitor. De asemenea, trupa Elbow a confirmat că va pleca în turneu și că va lansa primul DVD live.

Publicat

pe

Trupa Elbow în studioul de înregistrări
Trupa Elbow în studioul de înregistrări │ FOTO: www.facebook.com

În prezent, cei de la Elbow înregistrează noul material în studiourile Blueprint din Salford. Formația va lansa albumul pe 10 martie. Acesta va apărea în 4 formate: digital, variantă standard pe CD, variantă deluxe pe CD și vinil. Momentan nu a fost dezvăluit titlul discului. Într-un interviu pentru revista Q, basistul Pete Turner a declarat că vor experimenta numeroase sound-uri pentru noul album, dar și tehnici de înregistrare.

Elbow va porni într-un turneu de promovare în Marea Britanie, în luna aprilie. Biletele la concerte se pun în vânzare pe 4 octombrie. De asemenea, trupa a realizat și primul DVD live, ce se intitulează "Live at Jodrell Bank". Materialul va fi lansat tot pe 10 martie 2014, la pachet cu viitorul album.

Ultimul album semnat de Elbow este "Rocket Boys". Lansat în martie 2011, acesta a fost discul cu numărul 5 al trupei. Materialul a produs chiar de formație în studiourile Blueprint Studios și a fost nominalizat la premiile Mercury Prize. "Rocket Boys" a debutat pe locul 2 în topul din Marea Britanie, cu aproape 80.000 de exemplare vândute în prima săptămână de la lansare. În total, în 2011, vânzările albumului în Marea Britanie au depășit 320.000 de copii. Primul single s-a intitulat "Neat Little Rows" și s-a bucurat de un videoclip realizat de The Soup Collective. Următoarele melodii extras au fost "Open Arms" și "Lippy Kids", lansate în aprilie și august. În plus, cântecul "The Night Will Always Win" a fost folosit în 2012 pentru jocul video "Call of Duty: Black Ops II".

Elbow - "Grounds for Divorce" (live la Jodrell Bank, 2012)

Trending