Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 Cătălin Rulea (Toulouse Lautrec) @InfoMusicVIDEO: Dezbatem "Șmecherul din tine" cu Cătălin Rulea la X ani de Toulouse Lautrec - Află care-i șmecheria INFO CONCERT:
BZN - Grand Finale Tour
BZN / Michael BoltonCu voucherul InfoMusic, obții 45% reducere la concertele BZN și Michael Bolton Olanda este câștigătoarea Eurovision 2019 - VEZI CLASAMENTUL Lucia la InfoMusicLucia tratează un tabu al societății în piesa Catastrophe: "Mă lovesc de chestia asta foarte des" - VIDEO Un bis plin de dragoste de la Lenny Kravitz - RECENZIE CONCERT

Eddie Murphy a lansat "Red Light" feat Snoop Lion - VIDEOCLIP

Eddie Murphy a lansat videoclipul piesei "Red Light", o melodie cu frecvențe reggae ce marchează prima colaborare a actorului american cu Snoop Lion. Piesa va fi inclusă pe un nou album Eddie Murphy, intitulat "9".
Eddie Murphy -

Eddie Murphy - "Red Light" feat. Snoop Lion

Pe vremea când era cunoscut pentru show-ul de stand-up comedy "Eddie Murphy Delirious", actorul american se ocupa printre altele și de muzică. A început cu  The Bus Boys, o trupă de rock 'n' roll, soul, funk, și R & B, în care a activat ca backing vocal. În 1985 a lansat prima piesă solo, "Party All the Time", produsă de Rick James și Kevin Johnston. Single-ul a urcat până pe poziția a doua a topului Billboard Hot 100, după hitul "Say You, Say Me" al lui Lionel Richie.

De-a lungul anilor, Eddie Murphy a avut atât piese îndrăgite de fani, cât și albume ce nu s-au vândut foarte bine. Legătura sa cu muzica s-a păstrat, însă, indiferent de feedback, actorul american mărturisind într-un interviu acordat Rolling Stone că deși nu a mai lansat nimic de 20 de ani, în tot acest timp a compus, pregătindu-se să revină la momentul potrivit. 

Noul său album se numește "9" și se află încă în lucru, urmând să apară cel mai probabil spre sfârșitul anului. Prima piesă dezvăluită publicului este "Red Light", sound-ul reggae, diferit de stilul adoptat de Eddie Muprhy în anii '80, venind practic de la sine.

"Știi cum a fost? Aveam niște versuri scrise și mă tot gândeam <<Cum să fac povestea credibilă fără să sune pretențios, ciudat sau oratoric?>>. Și așa am ajuns la un sound reggae, stilul ăsta potrivindu-se cel mai bine pentru modul în care am vrut ca povestea să fie spusă", a declarat Eddie Muprhy într-un interviu acordat revistei Rolling Stone.

În ce privește colaborarea cu Snoop Lion, actorul mărturisește că este un fan al rapper-ului, așa încât atunci când a compus piesa s-a gândit imediat la ideea de a colabora cu el. În plus, "Red Light" este o piesă "hot" în opinia lui Eddie Murphy, elementele reggae și rap făcând melodia și mai atractivă pentru segmentul de public care se uită de obicei la filmele sale.

"Piesa asta e hot. E reală. Dacă nu-ți place Eddie Murphy și nu-ți place nici Snoop Lion, nici muzica reggae, atunci melodia nu e pentru tine. Dar dacă îți place măcar un element din cele trei, atunci piesa ți se va părea hot."

Eddie Murphy - "Red Light" ft. Snoop Lion

Citește mai multe despre Snoop Dogg
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Dream Theater a lansat "Along For The Ride" - AUDIO

Dream Theater va lansa cel de-al 12-lea album de studio, intitulat "Dream Theater", pe 24 septembrie prin intermediul casei de...

Închide