Urmărește-ne în Social Media

Clipul zilei

Crowd Control a lansat primul clip oficial, "RockNRolla" - VIDEOCLIP

Crowd Control este o nouă trupă underground din peisajul local, născută din pasiunea pentru muzica electronică experimentală. Formația a lansat recent primul videoclip oficial, piesa promovată fiind "RockNRolla", o parodie la adresa societății contemporane. Clipul este realizat și regizat de Ileana Szasz, după un concept de Andrei Bucureci.

Publicat

pe

Crowd Control - "RockNRolla" (secvență videoclip)
Crowd Control - "RockNRolla" (secvență videoclip)

Crowd Control este un proiect sonic bucureștean via Rm. Vâlcea fondat în noiembrie 2012, care oferă alternative noi și eclectice în peisajul local. Compusă din Andrei Bucureci la voce, Răzvan Gabăr la sintetizatoare și pian și Coshmelin la percuție, trupa de electro-fusion rezonează cu energia activistă și conștiința socio-politică care există în fiecare dintre noi. Concertele formației sunt o pretinsă eliberare din încorsetarea socială, de aici și denumirea metaforică "Crowd Control".

Primul EP al trupei, "Game Over!", a fost înregistrat în colaborare cu chitaristul Alex Răduț, de către Marius Costache la Next Dog Studio. Albumul conține patru piese, fiecare dintre ele cu influențe diferite. În cazul "RockNRolla", primul single extras, stilul inspirațional este indie-rock. Pe fundalul melange-ului dintre un riff de sintetizator și ritm minimal se "duelează" o chitară garage-psihedelic cu o voce de post-punk indie.

"RockNRolla" este o parodie la adresa societății contemporane, acesta fiind și laitmotivul întregului materialului discografic. Piesa ironizează modelul "Live fast die young" și "Carpe diem" al noilor generații de tineri, care valorizează și se raportează tot mai mult la viața virtuală oferită de noile canale media. În ciuda aparențelor de individualitate și unicitate, "rocknrollerii" zilelor noastre refuză să vadă uniformizarea socială la care sunt expuși.

Crowd Control - "RockNRolla" (secvență videoclip)

Crowd Control - "RockNRolla" (secvență videoclip)

Metafora evadării din realitate în virtual este portretizată în clipul "RockNRolla" printr-un singur personaj, care pierde noțiunea de timp, spațiu și interacțiune umană. În clip sunt menționate câteva branduri ale unor multinaționale "în vogă" sau demult apuse, pentru a accentua societatea de consum în care trăim și, implicit, confuzia creativă prezentă de câțiva ani atât în underground cât și în mainstream. 

Videoclipul este realizat și regizat de Ileana Szasz, după un concept de Andrei Bucureci, iar personajul "RockNRolla" este jucat de toboșarul trupei Crowd Control, Coshmelin.

"Cromatica puternică și colajul video cu inserțiile de branduri, filme, seriale și emisiuni fac aluzie la “product placement-ul” din muzică contemporană, dar în același timp aș vrea să fie și un semnal de alarmă pentru reflexia din oglindă a fiecăruia dintre noi. ROCKNROLLA este fiecare artist care dorește cu tot dinadinsul să reușească, dar care își atinge maximul de potențial în cele doar 15 minute de faimă", a declarat Andrei Bucureci.

Crowd Control - "RockNRolla" (secvență videoclip)

Crowd Control - "RockNRolla" (secvență videoclip)

"A fost prima experiență ca regizor de videoclip muzical, dar și prima experiență într-un spațiu neconvențional așa cum este hala industrială unde am filmat - hala Oxigen. Mi-a plăcut elementul de imprevizibilitate, manifestat printr-o ploaie care a inundat “platoul de filmare”. A fost un mic moment de panică care s-a transformat în entuziasm creativ și am profitat pentru efectul surpriză de noul cadru creat..", a povestit Ileana Szasz.

EP-ul de debut "Game Over!" include piesele "Crowd Control", "RockNRolla", "Ini" și "Failure". Albumul va fi lansat marți, 24 septembrie, în club Control din București. Evenimentul va fi un performance care va îmbina beaturile electro-fusion cu proiecțiile video, complimentând astfel mesajul și conceptul vizual al trupei. Invitatul special al evenimentului este Indie Jules, care va incheia seara pe ritmuri de indie-electronic.

Crowd Control - "RockNRolla"




Trending