Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Concurenții care au trecut de cel de-al doilea episod X Factor 2020 - captură ecranX Factor 2020: Ce concurenți au trecut mai departe după cel de-al doilea episod Trupa Super 4 la X Factor 2020 - captură ecranSuper 4 sunt italienii care au venit să cucerească X Factor România 2020 - VIDEO South Park prezintă "The Pandemic Special"South Park va lansa un episod de o oră despre COVID-19 - TRAILER Videoclip Madonna Swae Lee CraveMadonna își va regiza propriul film biografic Bucharest - One Heart. One StoryiMapp Bucharest 2020 se ține online, în cadrul proiectului Bucharest - One Heart. One Story Tudor Chirilă - E și treaba meaTudor Chirilă la debutul anului școlar 2020: "Practicile și atmosfera din școli nu sunt propice actului de învățare"

Concert Deep Purple la București în 2014

Legenda britanică hard rock și heavy metal, Deep Purple revine la București pe 20 februarie 2014. Concertul este organizat de Emagic și va avea loc la Sala Polivalentă din București.

Deep Purple

Pionieri ai curentelor heavy metal și hard rock modern, membrii Deep Purple revin în România pentru un concert ce va avea loc pe 20 februarie 2014, la Sala Polivalentă din București.

Una dintre cele mai apreciate trupe britanice de heavy metal și hard rock, alături de Led Zeppelin și Black Sabbath, Deep Purple rămâne și astăzi un nume reprezentativ pentru cultura genului. Formația în 1968 de Jon Lord, Ritchie Blackmore, Nick Simper, Rod Evans și Ian Paice, reuniți inițial sub numele de Roundabout și cu un sound de rock progresiv, trupa a trecut prin mai multe schimbări de nume și de componență, reușind să-și contureze identitatea muzicală spre începutul anilor ’70, odată cu lansarea albumului Deep Purple In Rock. Au urmat Fireball și Machine Head, unul dintre cele mai cunoscute albume ale trupei, ajuns pe prima poziție în clasamentul britanic. Highway Star, Space Truckin’, Lazy și Smoke on the Water sunt doar câteva dintre piesele care aveau să devină reprezentative pentru cariera trupei.

Popularitatea crescândă la nivel internațional a adus trupei numeroase concerte în afara Regatului, inclusiv turnee programate în Statele Unite și Asia. De altfel, seria concertelor susținute în Japonia în 1972 s-a încheiat cu lansarea unui dublu vinil intitulat Live in Japan, devenit una dintre cele mai cunoscute și bine vândute înregistrări live din istoria muzicii rock. După alte patru materiale, Who Do We Think We Are, Burn, Stormbringer și Come Taste the Band, lansat în octombrie 1975, trupa s-a destrămat, reunindu-se abia după opt ani, în aprilie 1984, în formula Ian Gillan, Jan Lord, Ritchie Blackmore, Roger Glover și Ian Paice. Reîntoarcerea pe scenă a fost marcată și de un nou turneu mondial de succes, ce a inclus mai multe concerte în Australia, America de Nord si Europa. Show-ul susținut în Marea Britanie pe 22 iunie 1985, în fața a peste 80.000 de fani, a rămas în istorie sub numele de "Return Of The Knebworth Fayre".

În ultimii ani, Deep Purple a continuat să lanseze albume și să concerteze în toată lumea, consolidându-și poziția de “legendă” a genurilor hard rock si heavy metal. De altfel, muzica trupei a influențat de-a lungul timpului numeroși alți artiști precum Metallica, Aerosmith, Van Halen, Alice in Chains, Bon Jovi, Motörhead si chiar “noul val” de heavy metal britanic: Iron Maiden, Judas Priest sau Def Leppard. Postul de radio britanic Planet Rock a clasat-o pe pozitia a cincea în clasamentul celor mai influente trupe din lume. Cu vânzări record de peste 100 de milioane de albume în întreaga lume, dintre care aproape 18 milioane de copii vândute doar în Statele Unite, Deep Purple își continuă povestea muzicală cu un nou material discografic, lansat în primăvara acestui an: "Now What?!"

VIDEO LIVE: Deep Purple în 2011

Anul viitor, Deep Purple se întoarce la București, pentru a susține un concert pe 20 februarie, la Sala Polivalentă. Evenimentul este organizat de Emagic, biletele fiind disponibile începând de astăzi pe www.myticket.ro la următoarele categorii de preț: 265 de lei (locuri pe scaun), 200 lei (golden ring – in picioare), 185, 145, 120 de lei (locuri pe scaun), 115 lei (gazon – in picioare) și 95 lei (peluza, pe scaune). În perioada următoare biletele vor putea fi achiziționate și din rețeaua magazinelor Diverta, Magazinul Muzica, Librăria Mihai Eminescu și Sala Palatului.

Obține informații suplimentare despre eveniment:

Citește mai multe despre Deep Purple
Ionut Paraschiv este Project Manager la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Sore a filmat clipul piesei "Bad Boy is Back" - FOTO

Sore a filmat recent un nou clip, pentru piesa "Bad Boy is Back". Single-ul este interpretat împreună cu Dorian, un...

Închide