Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 INFO CONCERT:
Celine Dion
INFO CONCERT:
URMA - BT Live Limited Edition
INFO CONCERT:
Sarah Brightman
INFO CONCERT:
Apocalyptica
INFO CONCERT:
Gala Folk "Om bun" 2019
INFO CONCERT:
Mariza

Bono a avut o dispută cu Președintele Bush pentru ajutorul din Africa

La sfârșitul lunii august Bono s-a dus în vestul Africii, unde a vizitat spitale, școli, a stat de vorbă cu oamenii, cu politicienii de acolo și a urmărit evoluția donațiilor aduse de el în zonă. Cu această ocazie, artistul a oferit un interviu pentru publicația The Guardian în care a discutat despre lucrurile pe care le-a învățat în cei 25 de ani de implicare în acțiuni caritabile și despre legăturile sale cu politicienii și marile corporații și cum au afectat acestea imaginea formației U2. Artistul a povestit inclusiv un incident care a avut loc între el și Președintele Bush.
Bono - U2

Bono (U2)

Implicarea lui Bono în activități caritabile este un lucru bine cunoscut. De asemenea, este cunoscut și faptul că imaginea artistului a avut de suferit din cauza relațiilor pe care și le-a creat cu diferiți politicieni și mari companii americane. Într-un interviu recent oferit publicației The Guardian, Bono explică cât de esențiale sunt aceste legături pentru strângerea unor fonduri considerabile. Acesta subliniază faptul că nu toți oamenii ce conduc corporații sunt malefici și îl dă ca exemplu pozitiv pe Bill Gates, care a donat 1 milion de dolari campaniei RED, organizate de Bono, în urmă cu câțiva ani.

Pe de altă, relația cu politicienii nu este atât "roză" precum pare, iar Bono a avut de-a lungul timpului dispute destul de dure cu mulți dintre aceștia. Artistul a povestit că s-a certat certat chiar și cu Președintele Bush, în momentul în care acesta nu voia să trimită medicamente antiretrovirale (ARV) pentru tratarea bolnavilor de HIV/SIDA din Africa.

Am discutat cu Bush față în față și l-am criticat pentru că nu trimitea medicamentele ARV oamenilor din Africa, așa cum a promis. Eram cu siguranță un pic nervos și cu tonul ridicat. La un moment dat a lovit masa cu pumnul și a zis: Stai puțin, eu sunt Președintele Statelor Unite!. Astăzi, când ne întâlnim, mă salută. Concret, discuția a pornit de la faptul că în acel an statul american trebuia să dea 3 miliarde de dolari ajutor pentru medicamente. Ei au vrut să dea doar 2 miliarde de dolari susținând că Africa nu poate absoarbe atâtea medicamente. În cadrul disputei am demonstrat că Africa are capacitatea și că medicamentele nu sunt degeaba. În final am ajuns la un acord pentru suma de 2,45 de miliarde de dolari. Deci disputa a avut un rezultat pozitiv - Bono.

Solistul de la U2 a discutat și despre felul în care implicarea lui în activitățile caritabile au afectat imaginea trupei, întrucât este aspru criticat în presa din Marea Britanie și Irlanda. Artistul a mărturisit că ceilalți membrii ai formației credeau că se va termina cu U2 în urmă cu 10 ani, din această cauză. Însă, fanii grupului au dat dovadă de un anumit tip de înțelegere, iar legătură trupei cu fanii este bine consolidată și nu este afectată de ceea ce apare în media.

Când muzica ta se aude în căștile cuiva timp de 20 de ani, oamenii încep să-și dea seama dacă ești fals sau nu. Se întâmplă să aud despre mine în presă ori lucrurile foarte bune ori foarte rele, dar eu nu obișnuiesc să le urmăresc. Îmi permit să spun că opinia publică nu afectează în nici un fel audiența trupei U2 - Bono.

Citește mai multe despre BonoU2
Alexandra Necula este ex-News Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
David Guetta a lansat "One Voice" feat. Mikky Ekko - VIDEOCLIP

David Guetta a a colaborat cu Mikky Ekko pentru lansarea unui nou single. Piesa se numește "One Voice" și vine...

Închide