Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Black Sabbath lansează DVD-ul "Gathered In Their Masses" - VIDEO

Black Sabbath a încheiat recent turneul Nord American, prin care trupa promovează noul album, "13", și a anunțat lansarea unui nou DVD. Materialul poartă numele "Gathered In Their Masses" și va ieși pe piață în data de 26 noiembrie 2013 prin intermediul casei de discuri Vertigo/Republic.

Publicat

pe

Black Sabbath
Black Sabbath

Black Sabbath a încheiat recent turneul Nord American, prin care trupa promovează noul album, "13", și a anunțat lansarea unui nou DVD. Materialul poartă numele "Gathered In Their Masses" și va ieși pe piață în data de 26 noiembrie 2013 prin intermediul casei de discuri Vertigo/Republic. "Gathered In Their Masses" conține filmări din cadrul celor două concerte susținute pe 29 aprilie și 1 mai 2013 în Melbourne, Australia. Teaserul de prezentare poate fi urmărit ma jos.

Black Sabbath a revenit, după o pauză de 35 de ani, cu primul album cu Ozzy Osbourne la voce, intitulat "13". Discul este pe locul 1 în topul oficial al albumelor din Marea Britanie și este primul material discografic din ultimii 43 de ani care atinge aceastpă performanță. Ultimul album al trupei care a reușit să se claseze pe prima poziție a fost albumul "Paranoid", lansat în 1970. "13" s-a vândut cu peste 13.000 de exemplare mai mult față de ocupantul locului 2, albumul "BE" lansat de Liam Gallagher (ex-Oasis) cu trupa Beady Eye. "13" are mari șanse să ocupe locul 1 și în Statele Unite.

Discul este produs de Rick Rubin, câștigător a 7 premii Grammy, cunoscut pentru colaborările sale cu trupe ca Metallica, AC/DC, Slayer, Slipknot, Red Hot Chili Peppers, Rage Against the Machine, System of a Down sau Linkin Park. Primii care vor putea asculta noile compoziții Black Sabbath sunt fanii din Noua Zeelandă, trupa începând pe 20 aprilie un turneu care va ajunge și prin Australia și Japonia. Începând cu luna noiembrie trupa va concerta și în Europa însă rămâne de văzut dacă va ajunge și la București.

Black Sabbath - "Gathered In Their Masses" (Teaser)

La sfârșitul lunii noiembrie 2012 Black Sabbath a fost desemnată cea mai importantă trupă britanică de metal / hard rock a tuturor timpurilor. Titulatura a venit în urma unui vot realizat de cei de la BPI, organizația formată din sute de companii de muzică independente și 4 case de discuri mari din Regatul Unit. BPI acoperă în proporție de 90% industria muzicală din UK, iar la sondajul realizat recent au răspuns peste 3.600 de fani ai muzicii hard rock și metal. Cu un procent de 45% din totalul voturilor, Black Sabbath a ieșit pe locul întâi, fiind urmată în clasament de Iron Maiden și Led Zeppelin.

Industria muzicala

VIDEO: Brian May și Tony Iommi au interpretat împreună o porțiune din piesa "Paranoid"

Legendarii chitariști Brian May (Queen) și Tony Iommi (Black Sabbath) și-au unit forțele pentru un scurt moment muzical. Cei doi au interpretat cunoscutul riff din piesa "Paranoid", ca parte a unui episod din seria documentară "Greatest Guitar Riffs". Detalii și video în articol.

Publicat

pe

Brian May și Tony Iommi
Brian May și Tony Iommi │ FOTO: captură YouTube / Guitar World

Brian May și Tony Iommi au stat la povești muzicale în cadrul unui episod din seria "Greatest Guitar Riffs". Proiectul, compus din trei părți, analizează unele dintre cele mai faimoase riff-uri din istoria muzicii. Mai mult, telespectatorii sunt acompaniați în această călătorie de trei chitariști legendari - Tony Iommi de la Black Sabbath, Andy Summers de la The Police și Nancy Wilson de la Heart.

În episodul care îl are ca protagonist pe Iommi, apare și Brian May. Cei doi își amintesc cu nostalgie de trecut, de prima lor întâlnire de la începutul anilor '70, Iommi declarând că au fost "cei mai buni prieteni de atunci".

Când May îl întreabă pe Iommi de unde vin toate riff-urile sale grozave, muzicianul îi răspunde:

"Cred că din interior. În mod normal, ne vedeam de treabă și cântam ceva, iar Ozzy [Osbourne] spunea: <<Ce dracu e asta?>>. Dar pur și simplu se simțea firesc."

Apoi, artiștii intră într-o discuție despre "Paranoid" și Tony Iommi povestește modul în care cântecul a fost o adăugare de ultimă oră la cel de-al doilea album al trupei, care a ajuns să fie intitulat "Paranoid". În cele din urmă, Iommi începe să cânte cunoscutul riff al piesei, iar May i se alătură. La final, acesta spune în glumă:

"Este un riff bun! Va ajunge departe!"

Tony Iommi a dezvăluit recent că lucrează la muzică nouă, probabil pentru un viitor album solo. Între timp, Brian May are o serie de concerte în Japonia programate pentru luna februarie alături de Queen + Adam Lambert.

VIDEO: Brian May și Tony Iommi - Paranoid

Citește în continuare

Trending