Urmărește-ne în Social Media

JOINewArtist

Banks, senzualitate și emoție pe ritmuri electro-soul - VIDEO

V-ați întrebat vreodată cum ar suna Sade în variantă electro? Dacă da, atunci Banks este cea mai apropiată versiune a unui astfel de mix. Tânăra artistă din LA compune muzică de la vârsta de 15 ani, procesul creativ fiind pentru ea terapie și prilej de defulare. Contrar valului noii generații de artiști, Banks nu este un fan al rețelelor sociale, preferând mai curând o conversație la telefon.

Publicat

pe

Banks
Banks │ FOTO: www.facebook.com

A fost comparată cu Lana del Rey, Sade, Fiona Apple, Erykah Badu, Lauryn Hill și Jessie Ware. Banks este o nouă senzație, conform The Guardian și Billboard, mulți anticipând că muzica sa va ajunge în curând pe posturile de radio de pretutindeni. Cu un stil electro-soul și o voce senzuală, ușor guturală, muzica artistei americane a fost deja preluată de BBC Radio 1, fără a avea parte de o promovare masivă. În plus, contrar valului de artiști ai generației Facebook, Banks se declară complet neinteresată de rețelele sociale.

"Bună tuturor! Îmi place să creez conexiuni departe de ecranul pc-ului. Twitter, Facebook și Instagram nu au fost niciodată printre tabieturile mele. Așa încât, managerul meu se va ocupa de partea de "social media". Dacă vreți să vorbim, sunați-mă - (323) 362-2658 - BANKS"

Banks - "Warm Water"

A început să compună muzică pentru că simțea nevoia unui refugiu. La vârsta de 15 ani a primit prima sa orgă și așa au apărut primele piese. A devenit apoi dependentă de procesul creativ, simțind că melodiile o ajută să se elibereze de temerile interioare. Inițial nu și-a dorit ca muzica sa să ajungă în mâinile unui manager, însă în cele din urmă acest lucru s-a întâmplat în mod inevitabil.

"Singura persoană care știa cât de mult îmi place să compun muzică și să cânt era prietena mea cea mai bună. Ea a fost cea care s-a întâlnit cu managerul meu actual. A vrut să- trimită câteva piese, dar eu m-am opus pentru că toate melodiile mele sunt foarte personale, sunt ca un fel de terapie pentru mine. Dar ea le-a trimis oricum și de aici lucrurile au evoluat", a povestit Banks pentruwww.dazeddigital.com.

Banks - "Before I Ever Met You"

Prima piesă urcată pe YouTube a fost "Before I Ever Met You". A urmat apoi  "Work", o colaborare cu Lil Silva, ce i-a adus prima difuzare la BBC Radio 1 și semnarea contractului cu casa de discuri Good Years.

Întrebată într-un interviu de erotismul prezent în lirica muzicii sale, Banks mărturisește că piesele sale transmit mai curând emoții.

"Emoțiile umane sunt mai interesante decât orice altceva. Tot ceea ce este sexual în mod explicit nu e cu adevărat real. Emoțiile reale sunt sexy. Ele denotă vulnerabilitate."

Pentru perioada următoare Banks are în agendă o serie de concerte în SUA, cel mai recent EP al său, "London", putând fi descărcat de pe iTunes. Ultimul single lansat se numește "Waiting Game" și poate fi ascultat mai jos.

Banks - "Waiting Game"

Trending