Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Arcade Fire a lansat "Reflektor" - VIDEOCLIP

După o pauză discografică de trei ani, canadienii de la Arcade Fire au revenit cu primul single de pe cel de-al patrulea album de studio, "Reflektor". Materialul este produs de James Murphy și va fi lansat pe 29 octombrie 2013. Melodia ce dă titlul albumului include fragmente interpretate de către David Bowie.

Publicat

pe

Arcade Fire - "Reflektor" (secvență videoclip)
Arcade Fire - "Reflektor" (secvență videoclip)

Cei șapte canadieni de la Arcade Fire au cucerit industria muzicală în 2011, aducând o gură de aer proaspăt în peisajul indie rock. Albumul "The Suburbs", lansat în 2010, i-a plasat printre cele mai populare trupe ale momentului, adăugându-le în palmares un premiu Grammy și unul Juno la categoria "Albumul anului", precum și un Brit Award pentru cel mai bun material discografic internațional.

După o pauză de trei ani de la succesul comercial atins cu "The Suburbs", Arcade Fire au dezvăluit primul single de pe cel de-al patrulea album. "Reflektor" este cea mai nouă compoziție a trupei și beneficiază de o colaborare inedită cu David Bowie, un fan declarat al formației.

Pentru noul material, canadienii au lucrat cu producătorul James Murphy, care are doar cuvinte de laudă atunci când vine vorba despre trupă și muzica lor.

"Cu toții sunt fenomenal de talentați și plini de idei, așa încât piesele curg una după alta. Ultima oară când am crezut că albumul este gata, m-am întors în studio trei zile mai târziu pentru niște mixaje și compuseseră în timpul ăsta încă două piese. Și atunci reacția mea a fost: OK, să le înregistrăm și pe acestea. Piesele sună grozav, vă spun sincer", a mărturisit cu ceva timp în urmă producătorul James Murphy.

Cu influențe din zona The Velvet Underground, Yes, David Bowie,Daft Punk și Can, James Murphy îmbină în muzica pe care o produce elemente electro, dance și punk. Producătorul american a colaborat recent și cu trupa Yeah Yeah Yeahs, pentru noul lor album, "Mosquito".

Piesa "Reflektor" este primul single promovat de pe noul album Arcade Fire și benefeciază de două videoclipuri: unul interactiv, ce necesită un browser Google Chrome pentru a putea fi accesat, și unul destinat simplei vizionări. Mesajul transmis prin versuri și suportul vizual trimit către ideea că muzica poate crea o conexiune ce nu depinde de coordonata temporală. Videoclipul alb-negru a fost regizat de către Anton Corbijn, produs de Vincent Morisset și filmat în Haiti.

Arcade Fire - "Reflektor"

Trending