Urmărește-ne în Social Media

Tehnologie

Se lansează aplicația John Lennon: The Bermuda Tapes

Cu ocazia aniversării a 33 de ani de la lansarea albumului "Double Fantasy" semnat de Lennon și Yoko, se lansează o aplicație ce va include video-uri și demo-uri rare cu cei doi, realizate în timpul vacanței din Bermuda.

Publicat

pe

Yoko Ono și John Lennon (22 august 1980, New York)
Yoko Ono și John Lennon (22 august 1980, New York)

Pe data de 5 noiembrie va fi lansată în iTunesc Store aplicația "John Lennon: The Bermuda Tapes" ce va oferi fanilor ocazia să vadă înregistrări din timpul vacanței lui John Lennon în Bermuda. De asemenea, aplicația va include piese pe care artistul le-a realizat împreună cu soția sa Yoko Ono. Călătoria pe celebrele insule a avut loc în 1980, chiar cu câteva luni înainte ca Lennon să fie omorât. Partea video este regizată de Michael Epstein.

În timpul vacanței, Yoko și Lennon au lucrat la albumul lor "Double Fantasy", iar aplicația include demo-urile ale pieselor "Woman", "Starting Over", "I'm Losing You," "(Just Like) Starting Over," "Nobody Told Me" și "Dear Yoko,". Materialul a fost al șaptelea din cariera solo a lui Lennon. Lansat în noiembrie 1980, inițial albumul nu a primit recenzii bune. Lennon a fost omorât la 3 săptămâni de la apariția discului și astfel, "Double Fantasy" a primit semnificație aparte. A devenit un succes comercial la nivel mondial și a primit în 1981 Premiul Grammy la categoria Albumul Anului. Toți banii strânși de pe urma aplicației vor fi donați campaniei "Imagine There's No Hunger", realizată de fundația WhyHunger.

Cred că această aplicație surprinde dialogul artistic pe care eu și John l-am împărtășit și este în același timp un nou mod care ne ajuta să ne imaginăm o lume fără foamete, a declarat Yoko.

John Lennon - "(Just Like) Starting Over"

Yoko - "Kiss Kiss Kiss"

Comentează

Muzică și film

Moartea lui John Lennon devine subiectul unui documentar narat de Kiefer Sutherland

Decesul tragic al liderului trupei The Beatles va fi documentat în "John Lennon: Murder Without a Trial". Seria din trei părți va fi disponibilă pe Apple TV+. Găsești în articol mai multe detalii.

Publicat

pe

John Lennon în videoclipul "Imagine"
John Lennon în videoclipul "Imagine" │ FOTO: captură YouTube / johnlennon

Seria documentară va fi narată de actorul Kiefer Sutherland și va analiza crima premeditată de Mark David Chapman și consecințele tulburătoare care i-au urmat. John Lennon a fost împușcat în fața blocului său din New York, pe 8 decembrie 1980.

"John Lennon: Murder Without a Trial" va cuprinde interviuri exclusive ale martorilor și fotografii nemaivăzute de la locul crimei, care prezintă o nouă perspectivă asupra vieții și morții legendarului John Lennon, dar și asupra anchetei și condamnării lui Mark David Chapman.

"Murder Without a Trial" este prezentată drept cea mai amănunțită examinare a crimei lui Lennon deoarece echipa de producție a apelat la Legea privind libertatea informațiilor și a colaborat cu Departamentul de Poliție al orașului New York și cu Consiliul de eliberare condiționată. Pe lângă interviurile exclusive, seria va analiza motivațiile ucigașului prin intermediul unor discuții cu avocații lui Chapman, psihiatri, procurori și detectivi.

Regizat de Nick Holt și Rob Coldstream, documentarul "Murder Without a Trial" a fost produs pentru Apple TV+ de 72 Films. David Glover, Mark Raphael, Simon Bunney și Louis Lee Ray sunt producători. O dată de lansare nu a fost încă anunțată.

În altă ordine de idei, The Beatles pregătește una dintre cele mai așteptate lansări din istoria sa. "Now And Then" este ultima melodie The Beatles scrisă și cântată de John Lennon, dezvoltată și lucrată de Paul McCartney, George Harrison și Ringo Starr, iar acum finalizată de Paul și Ringo, patru decenii mai târziu. Cântecul va fi lansat oficial pe 2 noiembrie.

Citește în continuare

Trending