Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Connect-R, Liviu Teodorescu, Cedry2k - Inapoi La Zero"Înapoi La Zero", cu Cedry2k, Connect-R și Liviu Teodorescu - VIDEO TEASER Miley Cyrus - Live from Whisky a Go GoVIDEO: Miley Cyrus a cântat piese The Cure și The Cranberries la #SOSFest Alexandra Sîrghi în audițiile de la X Factor 2020Alexandra Sîrghi a adus emoția pe scena de la X Factor 2020 - VIDEO East European Comic ConEast European Comic Con se reprogramează în iunie 2021 - DETALII BILETE Adele - Send My Love (To Your New Lover)Adele va fi gazda următorului episod Saturday Night Live (SNL) Tavi Clonda deghizat în Madonna la "Te cunosc de undeva!" pe 17 octombrie 2020Deghizat în Madonna, Tavi Clonda marchează a doua victorie la "Te cunosc de undeva!" - VIDEO

The Ramona Flowers, rock, electro, ficțiune și romantism - VIDEO

Uneori filmele fantasy pentru adolescenți pot deveni izvor de inspirație pentru trupe indie rock. Așa s-a întâmplat cel puțin cu The Ramona Flowers care și-au dorit să adauge formației lor o notă de misticism și intangibil, alegând să se afișeze cu numele personajului feminin principal din "Scott Pilgrim vs. the World".
The Ramona Flowers

The Ramona Flowers

Poate părea puțin gay ca o trupă formată din 5 băieți să adopte numele unei fete, însă privind dintr-o altă perspectivă, e și un act de curaj să îți asumi faptul că lumea te va judeca în funcție de asta. Cei homofobi s-ar putea să nu-ți mai asculte muzica, deși sincer vorbind, oricum nu cred că ar face-o. Primul contact cu vocea subțire a solistului de la The Ramona Flowers ar fi suficient pentru a-i face pe cei cu preconcepții să stea departe. Formația merită însă a fi ascultată, muzica lor tinzând dincolo de etichete spre un oarecare romantism. Per ansamblu formația produce un indie rock bine balansat cu influențele electro, sound-ul amintind de Yeah Yeah Yeahs, London Grammar. Detalii pe larg la o nouă ediție JOINewArtist.

Trupa The Ramona Flowers există din 2010, deși în presă a început să se audă de ea de-abia din 2012. Motivul este unul simplu: cei cinci tineri din Bristol au dorit ca întâi să aibă compoziții de care să se mândrească și pe care să le poată împărtăși fără a fi stingheriți de stresul unui sound neconform dorințelor lor. Imediat ce Steve Bird (voce), Sam James (chitară), Wayne Jones (bas), Dave Betts (clape, chitară) și Ed Gallmore (tobe) au ieșit la rampă cu primele piese, atenția publicului a fost captivată. Single-ul "Dismantle and Rebuild" de pe EP-ul de debut a fost preluat de DJ-ii Huw Stephens, Ali și Jen de la Radio 1, promovarea continuând apoi și pe rețelele sociale.

The Ramona Flowers - "Dismantle and Rebuild"

Printre preferințele muzicale ale membrilor trupei se numără Yeah Yeah Yeahs, The XX, London Grammar, Bastille și Pheonix. În ce privește inspirația pentru piese, experiențele personale rămân însă pietre de căpătâi. Într-un interviu acordat Intermissionbristol membrii formației spun povestea din spatele single-ului "Lust and Lies", explicând în ce mod se manifestă trăirile proprii.

"Steve, solistul, a compus-o. Steve scrie toate versurile din experiențe personale, care fie au legătură cu el sau lucruri care i s-au întâmplat, fie se referă la chestii din viața prietenilor sau cunoscuților. "Lust and Lies" este despre o relație în care o persoană din cuplu are îndoieli. Acea persoană crede că în altă parte iarba s-ar putea să fie mai verde, asta în cazul în care ar fi împreună cu altcineva sau dacă pur și simplu nu ar fi implicată în relația actuală. Uneori persoana respectivă nu realizează ceea ce are decât atunci când este prea târziu. În definitv, totul se reduce la regretele pe care le ai atunci când ai luat o anume decizie, deși ceilalți te-au sfătuit să nu faci acel lucru." - The Ramona Flowers pentru www.intermissionbristol.co.uk

The Ramona Flowers - "Lust and Lies"

Pentru perioada următoare trupa se pregătește de lansarea albumului de debut. Materialul a fost deja finalizat, data apariției pe piață urmând a fi anunțată în curând.

"Albumul a fost înregistrat la The Distillery în Bath - un studio care are un vibe grozav. Cred că a fost locul ideal pentru a crea. Nu pot spune data lansării pentru nici noi nu o cunoaștem încă" - The Ramona Flowers pentru www.godisinthetvzine.co.uk.

Pe 9 septembrie formația va lansa pe piață un nou single, "Brighter". Piesa poate fi ascultată în variantă live mai jos.

The Ramona Flowers - "Brighter"

Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Holograf a filmat videoclipul piesei "Roua dimineții" - FOTO

Formația Holograf a filmat recent un nou videoclip. Piesa promovată este "Roua dimineții", cel de-al patrulea single extras de pe...

Închide