Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 Ester Peony a câștigat Eurovision România 2019Ester Peony a câștigat Selecția Naţională pentru Eurovision 2019 și va reprezenta România la Tel Aviv Poze concert Tom Odell - Arenele Romane, București, 2019 INFO CONCERT:
Slayer
Poze concert IAMX in Quantic Club pe 15 februarie 2019 INFO CONCERT:
Neversea 2019
INFO CONCERT:
El Carrusel Festival 2019

The Hics, electro soul dictat de voce, chitară și saxofon - VIDEO

The Hics este o trupă care te uimește prin multitudinea instrumentelor și a influențelor încorporate în muzica lor. Au fost remarcați de DJ-ul Gilles Peterson de la BBC, sound-ul formației fiind încadrat la intersecția dintre The XX și James Blake.
The Hics

The Hics

Urmărește-ne pe

The Hics reușește să creeze puntea de legătură dintre muzica electro, indie, soul și hip hop. Plecând de la o bază art-rock, similară sound-ului The XX, cei șase londonezi de la The Hics sunt picătura insolubilă din oceanul industriei muzicale. Altfel spus, nu se pierd în varietatea de genuri și stiluri muzicale actuale, ci-și găsesc loc într-o categorie a lor, a celor care creează armonie indiferent de cât de încărcat instrumental ar fi melanjul abordat. Trupa își începuse activitatea de doar câteva luni când DJ Gilles Peterson de la BBC a inclus piesa "Lines" pe o compilație a sa, indicând astfel potențialul acestei noi formații. Nu întâmplător, The Hics au ieșit anul acesta pe locul doi la categoria Best Breakthrough Act în cadrul Peterson’s Worldwide Awards. Lăsând însă competițiile deoparte, The Hics merită ascultați, așa încât la această ediție de JOINewArtist vi-i prezentăm pe ei, englezii cu rădăcini soul și influențe indie-electro.

Sam Paul Evans (voce, synths), în vârstă de 19 ani, i-a cunoscut pe Roxanne Dayette (vocalistă, 21 de ani),  Jacob Welsh (baterist, 21 de ani) și Geordan Reid-Campbell (chitarist, 21 de ani) la un curs de muzică din cadrul Pimlico School. La geneză The Hics a fost un duo electro-indie format doar din Evans și Welsh. Mai târziu li s-a alăturat vechii colegi de școală și nou veniții Matt Knox (24 de ani) la bass și David Turay (17 ani), din zona jazz.

Soundul The Hics, conform criticilor, se încadrează undeva la intersecția dintre The XX și James Blake. Din perspectiva trupei, stilul lor muzical este extrem de flexibil, alunecând ușor spre indie sau hip hop.

"În acest moment sound-ul nostru este preponderent electro-soul, dar se poate îndrepta și în alte direcții. Suntem foarte indie uneori, și foarte hip hop alteori", a mărturisit Evans pentru The Telegraph.

Indiferent de stilul pe care l-ar încorpora în muzica lor, The Hics impresionează printr-un instrumental ce curge și voci care creează prin note pe portativ lumini și umbre.

The Hics - "Tangle"

La capitolul influențe muzicale, membrii The Hics îi numesc pe cei de la Little Dragon, o formație suedeză de muzică electronică.

"Little Dragon a reprezentat pentru noi o influența majoră încă de la început. O trupă de muzică electronică ce te uimește în orice show live, conexiunea dintre membrii formației fiind incredibilă. La acel nivel de interdependență muzicală încercăm să ajungem și noi", mărturisește Evan.

Pe lista trupelor și artiștilor pe care îi admiră se înscriu și Thom Yorke, Atoms For PeaceJames Blake, maestrul muzicii soul - D’Angelo și pianistulRobert Glasper.

The Hics va lansa EP-ul de debut, "Tangle", pe 19 august, sub egida casei de discuri Nero Records UK. Materialul include piesele Tangle / Cold Air / Russian Dolls / Lines și poate fi precomandat de pe iTunes la prețul de 2.49 lire.

The Hics - "Cold Air"

Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Eminem revine cu single-ul "Survival" - AUDIO

După o pauză de aproape 3 ani, Eminem revine în atenția publicului cu single-ul "Survival", primul extras de pe viitorul...

Închide