Urmărește-ne în Social Media

JOINewArtist

The Chevin, rock-ul de altă dată ridicat la puterea "live" - VIDEO

Din West Yorkshire, UK, vine trupa care l-a determinat pe Letterman să exclame "Dacă aș avea vocea tipului ăstuia aș candida pentru funcția de președinte". The Chevin este o formație comparată adeseori cu The Killers sau chiar U2, dar care trebuie privită nu din prisma asemănărilor, ci mai curând a particularităților.

Publicat

pe

The Chevin
The Chevin │ FOTO: www.primarywavemusic.com

Unii critici îi numesc old-fashioned, intenția nefiind însă de a critica, ci de a sublinia cu o doză de umor specific englezească sound-ul ce amintește de rock-ul de altă dată. Momentan, The Chevin se află la intersecția comparațiilor flatante cu trupe precum U2, The Killers, Keane, Snow Patrol și Coldplay, publicul fiind încă indecis în includerea lor într-o anume categorie. De știut ar fi că din 2011 încoace formația a colindat atât Europa, cât și America, concertând alături de Franz Ferdinand, White Lies, Psychedelic Furs. Debutul la TV a adus trupei aprecieri generoase din partea lui David Letterman, care după ascultarea piesei "Champion" interpretată live părea să nu se mai oprească din a exclama "Holy crap!". Reacția a venit în mod spontan după ce The Chevin a zguduit întregul platou cu o forță a actului live aparent inepuizabilă. Mai multe despre trupa din micul orășel West Yorkshire care a plecat "să cucerească America" la o nouă ediție JOINewArtist. 

Formată din patru vechi prieteni din copilărie, The Chevin este cea mai pitorească apariție muzicală din zona West Yorkshire-ului. Coyle Girelli (voce și chitară), Mat Steel (chitară și clape), Jon Langford (bass) și Mal Taylor (tobe) s-au cunoscut când erau pe băncile școlii, solistul și chitaristul începând să cânte împreună de la vârsta de 12 ani. EP-ul de debut, intitulat "Champion", a fost lansat în octombrie 2011, reacțiile publicului și ale criticilor încurajându-i să continue. Au apărut, inevitabil, comparațiile cu alte trupe de profil, însă mai interesant de observat ar fi influențele pe care le-au simțit din partea mediului în care au crescut.

"Atunci când crești într-un oraș mic sunt mai puține lucruri care să-ți distragă atenția, așa încât te concentrezi mai mult pe muzica pe care o faci, investești mai mult timp în procesul de creație. Este sound-ul nostru influențat de peisajul de tip savană? Da, dacă iei în considerare efectul panoramic al sunetelor. Cred că înregistrarea pieselor în deșert a avut un efect similar - nu sunt decât întinderi nesfârșite de teren cât vezi cu ochii și furtuni de mari proporții. Apare și un element de romantism atunci când ești prezent în acest cadru natural", a povestit chitaristul trupei, Mat Steel, pentru www.contactmusic.com.

Single-ul ce a dat și titlul primului EP a fost foarte primit, impactul piesei aducându-le celor de la The Chevin o nominalizare din partea revistei britanice Artrocker pentru titlul de "Cea mai bună trupă rock a anului 2011". 

The Chevin - "Champion"

"Champion" a fost denumit în Statele Unite "Single-ul săptămânii pe iTunes", aproximativ 250 de mii de persoane descărcând piesa în doar prima săptămână de la lansare. Melodia a fost de asemnea preluată ca soundtrack pentru jocul "FIFA 13".

În 2012 The Chevin a promovat EP-ul de debut în cadrul a numeroase concerte alături de trupe precum Franz Ferdinand, The Pigeon Detectives sau Psychedelic Furs, această experiență ajutându-i să-și îmbunățească prestația. Formația a fost de asemenea prezentă la festivaluri cum ar fi Live at Leeds, Camden Crawl Festival, The Great Escape Festival, Firefly Music Festival.

Cel mai notabil eveniment din cariera trupei este, conform declarațiilor din presă, prezența în emisiunea The Late Show with David Letterman. Acolo a avut loc debutul la TV al formaţiei, interpretarea britanicilor "smulgând" de la David exclamaţii pe care nu le auzi în fiecare zi.

The Chevin live la The Late Show with David Letterman

Pe 25 septembrie 2012 The Chevin lansează în Statele Unite LP-ul "Borderland". Pe acest material se regăsesc 10 piese, inclusiv cele de pe EP-ul "Champion". În tracklist sunt incluse astfel melodiile Champion / Drive / Blue Eyes / Dirty Little Secret / Love Is Just a Game / Borderland / Beautiful World / Gospel / Colours / So Long Summer. Albumul poate fi achiziționat la prețul de 7.99 lire.

Pentru următorii ani The Chevin și-a propus să-și facă muzica auzită cât mai mult și să ajungă, de ce nu, să aibă un album în top 10. Obiectivele trupei pentru viitor sunt destul de realizabile, credem noi, considerând faptul că popularitatea formației este în plină creștere.

The Chevin - "Drive"

Comentează

Trending