Urmărește-ne în Social Media

Clipul zilei

Pearl Jam a lansat "Mind Your Manners" - VIDEOCLIP

Pearl Jam a dezvăluit videoclipul primului single extras de pe albumul "Lightning Bolt". Piesa se numește "Mind Your Manners" și a fost compusă de chitaristul formației, Mike McCready, versurile fiind scrise de solistul Eddie Vedder.

Publicat

pe

Pearl Jam - "Mind Your Manners" (secvență videoclip)
Pearl Jam - "Mind Your Manners" (secvență videoclip)

Videoclipul noului single "Mind Your Manners" a fost regizat de Danny Clinch și produs de Lindha Narvaez. Pentru animațiile din clip, Pearl Jam a colaborat cu Andy Smetanka, pe partea de editare fiind implicați Grant James și Paul Greenhouse.

Albumul "Lightning Bolt", ce include single-ul "Mind Your Manners", a fost înregistrat în studioul Henson Recording Studios din Los Angeles, alături de vechiul prieten și producător Brendan O'Brien. Acesta a mai colaborat cu Pearl Jam la albumele "Vs." (1993), "Vitalogy" (1994), "No Code" (1996), "Yield" (1998) și "Backspacer" (2009), dar a lucrat și cu formații ca AC/DC, Rage Against The Machine, Stone Temple Pilots, Neil Young, Bruce Springsteen, Mastodon, KoRn, Soundgarden sau Audioslave. Noul material discografic va fi lansat pe 15 octombrie 2013.

Precedentul album Pearl Jam, "Backspacer", a apărut pe piață în urmă cu patru ani, în septembrie 2009. Trupa a marcat lansarea lui într-un mod original - cei care au cumpărat albumul au primit gratuit şi înregistrarea unui concert live al trupei. Fanii au avut de ales între concertele susținute la Halifax (22 septembrie 2005), Philadelphia (3 octombrie 2005), Santiago (21 noiemnrie 2005), Chicago (17 mai 2006), Grand Rapids (19 mai 2006), Camden (28mai 2006), E Rutherford (6 mai 2006), San Francisco (16 iunie 06), New York (25 iunie 2006), Hartford (27 iunie 2008) și Mansfield (28 iunie 2008). Suntem nerăbdători să aflăm dacă Pearl Jam își va lansa noul produs într-un mod inedit.

Pearl Jam a luat ființă în Seattle la începutul anilor 1990 și a devenit celebră chiar cu primul album intitulat "Ten". Discul, conform unui sondaj realizat de Nielsen SoundScan, a devenit cel de-al 22-lea album de debut care a depășit cifra de 10 milioane de discuri vândute doar pe teritoriul american. Cu nouă albume în palmares, 8 discuri live și nenumărate EP-uri si single-uri, Pearl Jam a vândut la nivel global peste 60 de milioane de discuri.

Pearl Jam - "Mind Your Manners"

Muzică nouă

Pearl Jam a lansat piesa "Running", cu sunet punk surprinzător

Am văzut și auzit Pearl Jam în multiple ipostaze, dar parcă niciuna atât de alertă precum în "Running". Acest nou single poate fi inclus lejer în playlist-uri de jogging și alte activități sportive.

Publicat

pe

Coperta album Pearl Jam Dark Matter
Coperta album Pearl Jam Dark Matter │ FOTO: Pearl Jam

La începutul anului 2024, Pearl Jam ne-a oferit single-ul "Dark Matter", prima sa piesă nouă după 4 ani de pauză și acum revine cu "Running", cu un ritm mai alert decât ne-a obișnuit. Grupul condus de Eddie Vedder se îndreaptă spre rock alternativ și începe track-ul cu un bas de punk, ambele surprize plăcute. De fapt, văzând cât de scurtă este piesa, este clar că avem de-a face cu un imn punk, care l-ar face mândru și pe Iggy Pop.

Pearl Jam își va lansa al 12-lea album de studio, "Dark Matter", pe 19 aprilie 2024, prin casele de discuri Monkeywrench și Republic Records. Aparent, noul single a luat naștere mulțumit basistului Jeff Ament, iar apoi chitaristul Stone Gossard și-a pus amprenta asupra sa. Și chitaristul Mike McCready a venit cu niște acorduri care completează perfect ansamblul.

"Running" a fost una dintre ultimele piese înregistrate pentru albumul nou, sub privirea atentă a producătorului Andrew Watt. Acesta i-a slefuit ultimele două albume lui Ozzy Osbourne și în cazul ultimului s-a lăsat și cu premii Grammy. Înregistrările s-au făcut în legendarul studio Shangri-La al lui Rick Rubin, din Los Angeles.

"Dark Matter" a fost gata în doar 3 săptămâni și are artwork-ul realizat sub forma unei picturi în lumină semnată Alexandr Gnezdilov. Totul s-a făcut cu ajutorul unui caleidoscop de mari dimensiuni. Fiecare literă vizibilă pe copertă a fost capturată individual și scrisă de mână în aer cu o lanternă specială pentru a crea un efect de perlă luminoasă.

Pearl Jam își va lansa albumul printr-un eveniment cinematic exclusiv, "Pearl Jam - Dark Matter - Global Theatrical Experience - One Night Only", pe 16 aprilie, în Dolby Atmos. Va fi proiectat în peste 30 de țări. LP-ul cel nou are 11 piese și este un material ceva mai heavy și încărcat de ideea de frăție între muzicieni.

Citește în continuare

Muzică nouă

Pearl Jam lansează "Dark Matter", prima piesă nouă după 4 ani

Auzisem ceva semnale că Pearl Jam s-ar pregăti să ne ofere un album nou. Iată că zvonul se concretizează şi avem şansa de a asculta acum "Dark Matter", primul single de pe noul LP şi prima piesă a trupei lui Eddie Vedder după 4 ani.

Publicat

pe

Coperta album Pearl Jam Dark Matter
Coperta album Pearl Jam Dark Matter │ FOTO: Pearl Jam

"Dark Matter" ne oferă riff-uri scurte şi catchy, reverb ca la începutul anilor 2000 şi o voce plină de angoasă a lui Eddie Vedder. Acest single poartă acelaşi nume cu noul album al făuritorilor curentului grunge. Discul va fi lansat pe 19 aprilie 2024 prin casele de discuri Monkeywrench Records şi Republic Records. De producţie s-a ocupat Andrew Watt, omul responsabil cu ultimele două albume solo ale lui Ozzy Osbourne, dar şi cu o parte din cariera lui Post Malone.

Ultimul album lansat de Pearl Jam, cu numărul 11 în carieră este "Gigaton", care a sosit în 2020. Revenind la noul single, mi-am petrecut o bună parte din el temându-mă că nu voi auzi un solo marca Mike McCready, dar el a livrat spre final, cu prisosinţă. Cât despre acest material discografic, ei bine în 2023 Pearl Jam s-a retras la studoul Shangri-La din Malibu, unde a realizat un mare jam session sub tutelajul lui Andrew Watt.

În doar 3 săptămâni a fost gata noul album. E ceva mai tonic şi mai rapid decât ultimul efort şi pare mai puţin album concept. Opera de artă ce serveşte drept copertă este semnată Alexandr Gnezdilov şi este realizată cu un caleidoscop de mari dimensiuni. O ediţie specială de "Dark Matter" va sosi 20 aprilie în câteva magazine din lume, cu ocazia lui Record Store Day.

Iată tracklist-ul:

01. Scared Of Fear
02. React, Respond
03. Wreckage
04. Dark Matter
05. Won't Tell
06. Upper Hand
07. Waiting For Stevie
08. Running
09. Something Special
10. Got To Give
11. Setting Sun

Mike McCready s-a declarat mulţumit de colaborarea cu Andrew Watt, responsabil cu motivarea artiştilor, cu concentrarea lor şi punerea lor la treabă. Andrew ar fi pus "biciul" pe muzicieni, după ce "Gigaton" necesitase foarte mult timp. Rezultatul e ceva mai heavy decât de obicei.

Citește în continuare

Trending