Urmărește-ne în Social Media

JOINewArtist

Naughty Boy și cel mai bine vândut "La La La" din 2013 - VIDEO

De-a lungul anilor mulți artiști din industria pop au exploatat "La La La"-ul, însă puțini au reușit să ajungă la performanța lui Naughty Boy. Acest nou producător britanic despre care am început să auzim tot mai des pe posturile de radio pare să fi găsit o nouă rețetă, în spatele refrenului copilăros și molipsitor ascuzându-se o poveste cu tâlc. Până să aflăm, însă, de la ce legendă s-a pornit pentru realizarea clipului "La La La", ne oprim atenția asupra lui Naughty Boy, a începuturilor sale în industria muzicală și a planurilor de viitor.

Publicat

pe

Naughty Boy - "La La La" (secvență clip)
Naughty Boy - "La La La" (secvență clip)

Deși industria muzicală abundă în "la la la-uri", puține sunt cele care ating zorii topurilor internaționale. Printre excepțiile curente se numără și single-ul unui producător britanic ce își promovează muzica sub pseudonimul Naughty BoyShahid Khan, pe numele realși al său "La La La" , lansat pe 17 mai 2013, au dat de veste că un nou artist se află pe val. Piesa a urcat pe prima poziție în topurile din UK, fiind la ora actuală cel mai bine vândut single din Marea Britanie. De remarcat, însă, nu este doar ritmul și refrenul molipsitor, ci și povestea spusă prin versuri și clip, ce pornește de la un sâmbure de legendă. Naughty Boy ascunde mai mult decât se poate vedea cu ochiul liber, nu degeaba primind cereri de a lucra cu artiști precum Mariah Carey sau Rihanna. Povestea producătorului care a început cu o colaborare cu Emeli Sande, continuând apoi cu Leona Lewis, Cheryl Cole sau Jennifer Hudson o aflați la JOINewArtist, o ediție cu "La La La".

"Cred că vibe-ul este cel care dă tonul unei piese și nu banii cheltuiți pe un echipament scump", povestește Shahid Khan a.k.a Naughty Boy pentru www.standard.co.uk. Înainte de a ajunge un producător râvnit atât în UK, cât şi în SUA, Noughty Boy livra pizza, fiind unul dintre studenţii care au renunţat la studiile din cadrul London Guildhall University chiar după primul semestru. Dacă ar fi terminat facultatea,  în CV-ul său ar fi inclusă acum o diplomă în business și marketing, deși cel mai probabil acest aspect nu ar fi influențat cu nimic hazardul întâmplărilor ce i-au schimbat perspectiva asupra muzicii.

Naughty Boy

Naughty Boy │ FOTO: www.facebook.com

Când Noughty Boy a cunoscut-o pe Emeli Sande, unul dintre cei mai promițători artiști britanici la ora actuală, cariera producătorului încă se afla sub semnul întrebarii. Cei doi s-au ajutat de fapt reciproc, Emeli sugerându-i să ia muzica în serios, iar Naughty Boy ajutând-o pe Emeli să capete "o identitate" în industria R&B, soul și pop. În 2009 a produs hit-ul "Diamond Rings" pentru Chipmunk și Sande, piesa ajutând-o pe tânăra artistă să se facă auzită pentru prima oară. A urmat apoi colaborarea pentru albumul ei de debut,  "Our Version of Events", majoritatea pieselor fiind compuse și produse de Naughty Boy. Materialul discografic a fost certificat de două ori cu platină, devenind în septembrie 2012 cel mai bine vândut album din UK. Au urmat apoi colaborări cu Leona Lewis, Cheryl Cole sau Tinie Tempah.

Filozofia de viață a lui Naughty Boy este simplă. Totul trebuie descoperit și învățat pe cont propriu, lăsând spiritul autodidact să-și facă treaba.

"Pur și simplu stăteam în șopronul din spatele grădinii părinților mei - acolo am început să produc muzică și să lucrez singur ca un nebun. Nu citesc niciodată instrucțiunile. Nu-mi place ideea de a fi instruit în a face ceva - un pian nu este o mașinărie", explică Naughty Boy.

Single-ul "La La La", lansat în mai 2013, a făcut ca numele Naughty Boy să răsune pe buzele tot mai multor critici din industrie, piesa devenind hit într-un timp foarte scurt. Extrasă de pe albumul de debut "Hotel Cabana", melodia a fost compusă și produsă de către producătorul britanic, Sam Smith dând glas versurilor. Povestea clipului pornește de la o legendă din Bolivia despre un copil surd care pleacă de acasă pentru a scăpa de abuzurile celor din familie. Acesta descoperă că are abilitatea de a simți necazurile oamenilor și de a le vindeca rănile sufletești țipând. Videoclipul face trimitere de asemenea la Vrăjitorul din Oz, personajele create în clip identificându-se cu cele din cartea lui Frank Baum.

Naughty Boy - "La La La" ft. Sam Smith

"Hotel Cabana", ce va fi lansat pe 26 august 2013, este primul material al lui Naughty Boy, albumul incluzând colaborări cu Emeli Sandé, SAM SMITH, Tinie Tempah, Ed Sheeran, Bastille, Wiz Khalifa, Ella Eyre, Wretch 32 Professor green sau Wiley. Deși producătorul britanic nu cântă pe niciuna dintre piese, amprenta Naughty Boy este sesizabilă.

În ce privește promovarea sa pe canalele de media, imaginea producătorului britanic de-abia acum începe să iasă la suprafață, multă vreme acesta stând în umbra pieselor pe care le-a compus.

"Nu am vrut să mă afișez pe parcursul producerii pieseler. Am vrut pur și simplu ca oamenii să simtă conexiunea cu muzica. Pot face asta foarte bine și fără să mă vadă", a declarat Naughty Boy pentru www.standard.co.uk.

Pe viitor producătorul își dorește să compună cât mai mult pentru compatrioții britanici, astfel încât să aducă o contribuție demnă de menționat industriei muzicale din UK. Într-un interviu acordat recent, acesta a mărturisit chiar că a refuzat să colaboreze cu Mariah Carey, considerând că artiștii englezi ar trebui să aibă prioritate.

În așteptarea albumului de debut "Hotel Cabana", vă invităm să urmăriți videoclipul celui mai recent single al artistului, o nouă colaborare cu Emeli Sande.

Naughty Boy - "Lifted" ft. Emeli Sande

Trending