Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Smiley joacă rolul principal în filmul "Odată pentru totdeauna" Chitariști veniți la Sibiu Guitar Meeting 2020Peste 300 de chitariști au cântat la Sibiu Guitar Meeting 2020 - VIDEO Shakira și Jennifer Lopez la Super Bowl 2020 (Screenshot)Emmy 2020: Show-ul de la Super Bowl, pe lista câștigătorilor Damian Drăghici la Masked Singer România 2020 - captură ecranMasked Singer 2020: Damian Drăghici a fost Vampirul ce a interpretat piesa "Vals" Tavi Clonda în rolul lui Adam Lambert la "Te cunosc de undeva!" pe 19 septembrie 2020Tavi Clonda (Adam Lambert) n-a putut fi oprit de Putin & Obama la "Te cunosc de undeva!" Concurenții care au trecut de cel de-al doilea episod X Factor 2020 - captură ecranX Factor 2020: Ce concurenți au trecut mai departe după cel de-al doilea episod

Mick Jagger și Bono povestesc despre "Muscle Shoals" într-un nou TRAILER

"Muscle Shoals", documentarul ce spune povestea legendarului studio de înregistrări cu același nume, ajunge în această toamnă în cinematografe. Realizat de către Greg "Freddy" Camalier, filmul include interviuri cu Mick Jagger, Keith Richards, Alicia Keys, Bono, Aretha Franklin. Fragmente din aceste interviuri pot fi urmărite în noul trailer al documentarului, dezvăluit recent.
Mick Jagger

Mick Jagger

Cu o istorie impresionantă, ce începe în 1969, The Muscle Shoals Sound Studio a găzduit de-a lungul anilor nume mari ale industriei muzicale, cum ar fi The Rolling Stones, Elton John, Bob Dylan sau Cher. Bazele studioului au fost puse de către muzicienii Barry Beckett, Roger Hawkins, Jimmy Johnson și David Hood după ce au renunțat la Fame Studios pentru a-și întemeia propriul studio.

Localizat într-un mic orășel din Alabama, The Muscle Shoals Sound Studio crea o atmosferă aparte, prielnică procesului de creație.

"Simpla prezență în acel studio te inspira să faci lucrurile altfel. Era totul foarte funky și cam asta era și ideea ", mărturisește Mick Jagger în documentarul lui Greg Camalier.

Îmbinând secvențe din arhiva înregistrărilor ce au avut loc în acest studio cu interviuri recente, documentarul "Muscle Shoals" captează o pagină importantă din istoria industriei muzicale.

"Unul dintre aspectele pe care le-am avut în vedere atunci când am făcut documentarul a fost povestea în sine - o poveste impresionantă despre rădăcinile muzicii americane, pe care mulți dintre muzicieni o cunosc. Și acești artiști sunt dispuși și chiar onorați să vorbească despre ce înseamnă pentru ei acest studio", susține regizorul și producătorul Greg Camalier.

Filmările pentru documentar au început în 2009, finalizându-se trei ani mai târziu.Printre artiștii ce au povestit despre modul în care i-a influențat existența studio-ului se numără Keith Richards, Bono, Alicia Keys și Aretha Franklin. Fragmente din aceste interviuri pot fi urmărite în trailerul de mai jos.

"Muscle Shoals" a avut premiera în ianuarie 2013, în cadrul Sundance Film Festival. Documentarul va rula și în cinematografe începând cu luna octombrie.

"Muscle Shoals" - Official Trailer (2013)

Citește mai multe despre Mick Jagger
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Lana Del Rey este descurajată că au apărut pe net piesele sale

Lana Del Rey este foarte afectată de faptul că piesele sale au apărut pe net. Artista este descurajată și nu...

Închide