Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Marina and the Diamonds încheie epoca "Electra Heart" - VIDEOCLIP

Personajul "Electra Heart" s-a născut dintr-o inimă frântă. După 2 ani în care a cântat despre rebeliune, feminitate, ipocrizie, posesie și gelozie, Marina and the Diamonds o abandonează pe Electra Heart într-o pădure întunecată și renunță la inima de pe obraz.

Publicat

pe

Secvență clip Marina and the Diamonds - "Electra Heart"
Secvență clip Marina and the Diamonds - "Electra Heart"

Pe data de 8 august 2011, Marina and the Diamonds a lansat clipul "Fear & Loathing", primul single ce anunța albumul "Electra Heart" și personajul cu același nume. Inspirată de suferințele trăite în dragoste, artista a creat un personaj feminin care nu crede în sinceritate și iubire, ci în falsitatea relațiilor. Electra Heart cântă despre suferința sa, vorbește despre cum se folosește de bărbați și ironizează anumite tipologii feminine.

După 2 ani, pe 8 august 2013, Marina and the Diamonds a lansat videoclipul piesei ce dă titlul albumului. Acesta cuprinde secvențe din toate clipurile anterioare, fiind o retrospectivă a vieții personajului Electra Heart. Toate clipurile lansate au avut elemente de simbolistică și au fost conectate între ele, iar colajul video arată evoluția protagonistei. Un exemplu: de la păr blond, tapat și machiaj puternic, artista trece în "Electra Heart" la păr brunet, prins în coadă și aproape fără machiaj. Sfârșitul epocii Electra Heart este accentuat de gestul pe care Marina and the Diamonds îl face în ultima secundă a clipului - își sterge cu degetul inima neagră de pe obraz.

"Electra Heart" a fost cel de-al doilea material lansat de Marina and the Diamonds. Discul a fost primit foarte bine de public și i-a adus artistei din Țara Galilor recunoaștere la nivel internațional. Albumul a debutat pe locul 1 în Regatul Unit și Irlanda, iar în Statele Unite a atins poziția 30. Publicul a fost cucerit de sound-ul interesant ce îmbină pop-ul cu muzica electronică. Printre producătorii cu care a colaborat s-au numărat Liam Howe, Greg Kurstin, Dr. Luke, Stargate și Diplo. În prezent, Marina and the Diamonds lucrează la următorul album.

Marina and the Diamonds - PART 11: Electra Heart

Trending