Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Lake of Tears concertează la festivalul Metalhead Meeting

Lake of Tears este al treilea nume confirmat pentru festivalul Metalhead Meeting ce se va desfăşura pe 21 septembrie la Arenele Romane din Bucureşti. Pe lângă noul nume anunţat, pe scena evenimentului vor mai concerta Hypocrisy și HateSphere.

Publicat

pe

Lake Of Tears

La doar un an de la participarea la OST Fest 2012, formația Lake of Tears revine la București unde va concerta la festivalul Metalhead Meeting ce se desfăşoară pe 21 septembrie 2013 la Arenele Romane din Bucureşti. Pe lângă noul nume anunţat, pe scena evenimentului vor mai concerta Hypocrisy și HateSphere.

Lake of Tears a fost înființată la începutul anilor 1990 de către Daniel Brennare, Jonas Eriksson, Mikael Larsson și Johan Oudhuis. Primul lor album, intitulat "Greater Art", a fost lansat în 1994 și abordeaza un stil doom metal, care ulterior a evoluat considerabil, pentru a ajunge să includă influențe de rock psihedelic, progressive metal și chiar death metal.

Adevarata consacrare a trupei a venit cu albumul "Headstones" lansat în 1995. Discul abordeaza un stil mai melodic și melancolic iar versurile trec și ele prin schimbări importante, oglindind preocuparea lui Brennare pentru motive fantasy care se vor regasi și pe viitoarele albume. Cel mai popular album al celor de la Lake of Tears este însă "A Crimson Cosmos", album care dovedește progresul formației. Muzica este o îmbinare de hipnotic și melodic iar versurile continua tema precedentului disc. Dupa apariția acestui album, chitaristul Jonas Eriksson este înlocuit de Ulrik Lindblom, care în 1999 părăsește la rândul lui trupa, locul sau fiind luat de Magnus Sahlgren. Seria albumelor de succes a continuat cu "Forever Autumn" (1999) sau "Black Brick Road" (2004), "Moons and Mushrooms" (2007) și "Illwill" (2011).

Lake of Tears - Illwill

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Poster_Metalhead_Meeting_2013
Festivaluri sâmbătă, 21 septembrie 2013

Metalhead Meeting

Loc
Arenele Romane

Trending