Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Concerte și petreceri în weekendul 30 august - 1 septembrie 2013 - GHID

Fiecare weekend aduce cu sine porția meritată de relaxare și distracție. Pentru a ști exact cum să îți organizezi agenda astfel încât să nu pierzi nimic important, propunem o listă de sugestii cu festivalurile și concertele momentului.

Publicat

pe

GHID INFOMUSIC - Petreceri si concerte in weekend
GHID INFOMUSIC - Petreceri si concerte in weekend

Chiar dacă calendaristic toamna începe de weekendul acesta, în ghidul concertelor nu s-a schimbat nimic. Vremea e încă prielnică festivalurilor în aer liber, așa încât îndrăznim să prelungim sezonul estival încă puțin. Vinerea o putem începe fie în București, fie în Brașov, având de ales între Poiana UrbanăRockstadt Extreme Fest  și Jazz at Bran Castle. Sâmbătă sărbătorim Ziua Limbii Române în Parcul Alexandru Ioan Cuza (IOR) alături de Alternosfera, alternativa pentru cei cu drum înspre Cluj-Napoca fiind Zilele Castelului Banffy – Barock XII. Prima zi din luna septembrie va marca și începerea Festivalul Internațional "George Enescu", ajuns anul acesta la ediția cu numărul XXI. Ghidul complet, împreună cu linkurile către agendă, poate fi consultat mai jos.

VINERI, 30 august

Poiana Urbană 2013 la Piața Universității (11 iulie - 29 septembrie 2013), București

poiana-urbana-2013

Poiana Urbană, proiectul prin care centrul Bucureştiului se transformă într-un spaţiu de vacanţă, se întoarce. Cea de-a doua ediţie a evenimentului se va desfăşura în perioada 11 iulie – 29 septembrie 2013, în Piaţa Universităţii din Bucureşti, la “Statui”, şi va cuprinde zeci de concerte live, piese de teatru, filme, numere de magie şi multe alte spectacole speciale.

Rockstadt Extreme Fest la Cetatea Râșnov (29 - 31 august 2013), Brașov

poster-Rockstadt-Extreme-Fest-Open-Air-2013

La sfârșitul lunii august rockerii români au un nou festival de metal. Intitulat Rockstadt Extreme Fest 2013, acesta va avea loc în perioada 29 – 31 august în Râșnov, județul Brașov. Perimetrul festivalului va fi situat în incinta complexului sportiv de la baza Cetății Râșnov iar participanții vor descoperi locul ideal pentru un week-end incendiar. Participanții la Rockstadt Extreme Fest vor avea la dispoziție camping, spații pentru servit masa, puncte de comercializare a băuturilor alcoolice și răcoritoare, standuri de merchendise și o zonă destinată activităților sportive.

Jazz at Bran Castle la Castelul Bran (30 august - 1 septembrie 2013), Brașov

poster-festival-castelul-bran-jazz-at-bran-castle-30-august-1-septembrie-2013

JAZZ.RO organizează în perioada 30 august – 1 septembrie 2013, în parteneriat cu Compania de Administrare a Domeniului Bran, prima ediţie a festivalului Jazz at Bran Castle. Într-un decor istoric şi cultural-artistic de poveste, melomanii sunt invitaţi la 3 zile de jazz european, de muzică contemporană şi barocă.

SÂMBĂTĂ, 31 august

Zilele Castelului Banffy – Barock XII la Castelul Banffy (30 august - 1 septembrie 2013), Cluj-Napoca

poster-barock-12-zilele-castelului-banffy-bontida-31-august-1-septembrie-2013

În weekendul 31 august – 1 septembrie, se va desfășura cea de-a XII-a ediţie a festivalului Zilele Castelului Banffy de la Bonţida. Evenimentul cultural este organizat de Fundația Transylvania Trust și va include proiecţii de filme, concerte, expoziţii, programe pentru copii şi discuţii pe teme actuale.

Ziua Limbii Române la Parcul Alexandru Ioan Cuza (IOR), București

poster-ziua-limbii-romane-31-august-2013

În București, Ziua Limbii Române va fi sărbătorită în Parcul Titan (Alexandru Ioan Cuza) prin concerte , expoziții și foc de artificii. În cadrulevenimentului va concerta și trupa de rock alternativ Alternosfera.

DUMINICĂ, 1 septembrie

Festivalul Internațional „George Enescu” – ediția XXI – 2013 la Ateneul Român, București

Festivalul "George Enescu" 2013

Ediția a XXI-a a Festivalului George Enescu se va desfășura în perioada 1-28 septembrie 2013, la București și în mai multe orașe din țară și va găzdui peste 150 de evenimente. Festivalul George Enescu face parte din circuitul internațional de acest gen, punând Bucureștiul pe agenda marilor orchestre și a unora dintre cei mai faimoși interpreți la nivel mondial. Principalele concerte din București vor avea loc la Ateneul Român și Sala Palatului.

Trending