Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Birdy a lansat "Wings" - VIDEOCLIP

Birdy, adolescenta care a cucerit topurile internaționale cu single-ul "Skinny Love", a dezvăluit recent videoclipul primului single de pe noul album, "Fire Within". Sensibilitatea și inocența ce au impresionat publicul încă de la primele apariții ale artistei britanice rămân în continuare emblema Birdy, noua piesă "Wings" transmițând emoție cu aceeași naturalețe și dezinvoltură prezente în interpretările sale încă de la vârsta de 14 ani.

Publicat

pe

Birdy - "Wings" (secvență videoclip)
Birdy - "Wings" (secvență videoclip)

Birdy sau Jasmine van den Bogaerde, pe numele real, a fost senzația muzicală a anului 2011, cover-ul realizat pentru piesa "Skinny Love" a lui Bon Iver aducându-i artistei în vârstă de doar 14 ani recunoaștere la nivel internațional. După un album de debut ce s-a clasat pe primul loc în topurile de albume din UK, Australia, Belgia, Franța și clasamentele Billboard 200, US Alternative Albums și US Rock Albums, Birdy se pregătește de lansarea celui de-al doilea material discografic. Intitulat "Fire Within", albumul conține 11 piese compuse de către artista britanică în colaborare cu nume importante din industria muzicală. Lista celor cu care Birdy a lucrat îi include pe Ryan Tedder (Beyonce), Dan Wilson (cel care a produs single-ul "Someone Like You" pentru Adele), Rich Costey (care a colaborat cu Muse, Arctic Monkeys, Sigur Ros), Ben Lovett de la Mumford & Sons, basistul Timmy C de la Rage Against the Machine și nu în ultimul rând Paul Jackson Jnr și Omar Hakim, membrii trupei Daft Punk pentru ultimul album al francezilor, "Random Access Memories".

"Ultimii ani, de când am lansat albumul de debut, au fost incredibili. Am compus piese noi și sunt extrem de nerăbdătoare ca lumea să le poată asculta. Toate vin direct din inimă", anunța Birdy cu ceva timp în urmă.

Între timp primul single de pe acest nou album a fost dezvăluit, "Wings" acordând fanilor ocazia să-și formeze o primă impresie cu privire la cel de-al doilea material. Piesa este o baladă ce pune în valoare vocea pătrunzătoare a tinerei artiste, păstrând inocența care a cucerit publicul în 2011.

Albumul "Fire Within" va fi lansat pe 23 septembrie sub egida 14th Floor/Atlantic Records. Pentru mai multe detalii despre debutul muzical al lui Birdy puteți citi articolul "Birdy, armonii muzicale pe aripi de pian" de la rubrica JOINewArtist.

Birdy - "Wings"

Trending