Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Serj Tankian a lansat clipul "Oceanic Subterfuge" - VIDEOCLIP

Solistul Serj Tankian (System of a Down) a lansat un nou videoclip intitulat "Oceanic Subterfuge". Melodia este extrasă de pe albumul "Orca", care este un proiect de muzică simfonică apărut la sfârșitul lunii iunie 2013.

Publicat

pe

Serj Tankian

Solistul, compozitorul și multi-instrumentistul Serj Tankian (System of a Down) a lansat pe 25 iunie 2013 albumul "Orca". Acesta este un proiect de muzică simfonică iar primul single care beneficiază de un videoclip poartă numele "Oceanic Subterfuge" și poate fi urmărit mai jos.

La doar o lună de la apariția discuri, pe 23 iulie 2013, artistul a lansat albumul "Jazz-iz Christ", care conține 15 piese ce combină muzica jazz, rock electronic, progressiv și pasaje tradiționale interpretate de Tankian alături de o serie de muzicieni foarte valoroși.

Albumul "Orca" a fost compus în studioul lui Tankian și înregistrat în Linz, Austria, iar concertul de prezentare a fost înregistrat pentru a fi lansat pe DVD. Artistul a fost acompaniat de orchestra Das Karussell Orchestra și membrii Bruckner Orchester. Despre acest proiect inedit Serj Tankian a declarat:

"Am reorchestrat unele dintre compozițiile mele, ca "Elect The Dead Symphony", pentru a putea fi interpretate în varianta simfonică, "Orca" fiind primul act din cele patru simfonii pe care le-am compus. Este un mix cu influențe de la începutul secolului 20, dar cu dinamica de compoziție a muzicii de film moderne și inspirată din muzica lui Ennio Morricone sau Philip Glass. Am hotărât să îmi numesc acest nou proiect așa pentru că orcile sunt ca delfinii, dar cu tendințe mai întunecate. Văd această dihotomie ca pe o metaforă unică pentru umanitate".

În luna septembrie Serj Tankian va pleca într-un turneu de promovare, primele date fiind deja confirmate. Sperăm ca artistul se va întoarce în România după vizita făcută în 2010 la festivalul ARTmania din Sibiu.

 • 19 septembrie - Kiev Ukraine Ukraina Hall
 • 21 septembrie - Yekaterinburg Russia Kosmos Hall
 • 23 septembrie - Novosibirsk Russia DK Zheleznodorozhnik
 • 25 septembrie - Krasnoyarsk Russia Philharmony
 • 27 septembrie - Moscow Russia Crocus City Hall
 • 28 septembrie - St. Petersburg Russia Orjktybyrsky Concert Hall
 • 29 septembrie - Helsinki, Finland Hartwall Arena
 • 03 octombrie - Florence Italy Teatro Comunale
 • 04 octombrie - Padova Italy Gran Teatro Geox
 • 05 octombrie - Rome Italy Auditorium Parco Della Musica
 • 11 octombrie -  Warsaw, Poland Sala Kongresowa
 • 12 octombrie -  Gdansk, Poland Ergo Arena
 • 15 octombrie -  Vilnius, Lithuania Pamogu Arena
 • 16 octombrie -  Tallinn, Estonia Saku Suurhall

Serj Tankian - "Oceanic Subterfuge"

Ultimul album de studio Serj Tankian poartă numele "Harakiri" și a fost lansat în luna iulie 2012. Discul a fost înregistrat, compus și produs în studioul propriu, Serjical Strike Studio, din L.A., în timp ce masterizarea a fost realizată de celebrul Vlado Meller (Metallica, Red Hot Chili Peppers, Beastie Boys).

Tracklist "Orca Symphony No. 1":

 • Act I - Victorious Orcinus
 • Act II - Oceanic Subterfuge
 • Act III - Delphinus Capensis
 • Act IV - Lamentation of the Beached

PUBLICITATE
Comentează

Tehnologie

Serj Tankian (System of a Down) pregătește o expoziție virtuală

Solistul trupei System of a Down le aduce în dar fanilor o expoziție de obiecte de artă. Colecția, intitulată "Not For Touching - The Intangible Composition" va fi lansată pe 6 decembrie. Găsești mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Serj Tankian în videoclipul "Hayastane" (captură ecran)
Serj Tankian în videoclipul "Hayastane" (captură ecran)

Colecția cuprinde 21 de lucrări ce se doresc a fi o fuziune între artă, muzică, pictură digitală și animație. Expoziția va include, de asemenea, diverse camere de simulare, grafică animată realizată de artistul de efecte vizuale Roger Kupelian și muzică originală compusă de Tankian. Mai mult, colecția va oferi mai multe NFT-uri exclusive cu un print giclée.

Inițiativa lui Serj Tankian este realizată alături de CurioNFT, o platformă ce găzduiește o varietate de colecții virtuale. Referitor la "Not For Touching - The Intangible Composition", Tankian și CurioNFT au anunțat că vor dona 10% din toate vânzările către TUMO, un program educațional cu sedii în țări precum Armenia, Liban, Franța, Rusia, Germania și Albania. TUMO le oferă adolescenților șansa de a-și determina propria metodă de învățare, prin ateliere, activități și proiecte la alegere.

În ceea ce privește cariera muzicală, Serj Tankian a lansat la începutul acestui an EP-ul "Elasticity", ce cuprinde cinci piese. "Elasticity""Electric Yerevan", "Your Mom" sau "How Many Times" beneficiază de câte un videoclip plin de mesaj şi efecte speciale. Anul trecut, muzicianul s-a implicat în producerea unui documentar despre muzică și activism intitulat "Truth to Power".

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< mai 2022 >>
lmmjvsd
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Trending