Urmărește-ne în Social Media

JOINewArtist

Rare Times, când muzica curge lasciv pe fundal de pian - VIDEO

Rare Times este o nouă trupă din LA, al cărei stil muzical aduce o abordare nouă. Jazz, electro, pop și disco, într-o fuziune ce emană erotism.

Publicat

pe

Rare Times
Rare Times

Muzica pentru "conceput copii" a trecut recent la un nou nivel, "gulerele albe" fiind în acest context principalele vizate. Contribuția le aparține celor patru trimiși din orașul îngerilor (LA), membri ai trupei Rare Times. Compusă din pianistul de muzică jazz Anthony Calonico, chitaristul și modelul Marcus Andersson, compozitorul de muzică electro Alex Talan și percuționistul Chris Parise, formația a reușit cu o singură piesă să reproducă ceea ce Madonna a transmis într-o carieră de peste 30 de ani, luând ștacheta din zona pop și ducând-o spre armonii electro, soul, jazz. EP-ul de debut, intitulat "Missionary", nu are nimic de-a face cu predictibilitatea pe care ar inspira-o poziția, piesele având potențialul de a te surprinde la fiecare nouă ascultare. Hipnotic, muzica Rare Times își găsește calea către cele mai îndepărtate coridoare ale minții, punând stăpânire pe ele încet, insesizabil. Rare Times este o nouă adicție, recomandată la JOINewArtist.

Rare Times

Rare Times

 "Jazz-ul are mai multe culori decât celelalte genuri muzicale. Acordurile poartă cu sine o stare de apăsare, care creează o anumită tensiune romantică", povestea solistul Anthony Calonico într-un interviu acordat bullettmedia.com. Tocmai această "greutate emoțională" imprimă stilului abordat de Rare Times o atingere aparte, rezultatul fiind o fuziune electro, disco și pop brodată pe un jazz languros.

Înainte de Rare Times, Anthony și Alex (producător) compuneau muzică pentru un rapper francez, iar Marcus (chitară) își ocupa timpul cu modelingul și ceva muzică pop, alături de alți compatrioți suedezi. Pe Chris, bateristul, l-au întâlnit la un concert în LA și așa s-a închegat un nou proiect muzical, al cărui sound se dorește a fi "elegant și profund".

EP-ul de debut, intitulat "Missionary", a fost înregistrat într-un depozit, mai jos cu un etaj de un studio de filme porno. În ianuarie 2013 a fost lansat și primul extras, "No One's Looking Out", a cărui coloristică emoțională ne sugerează că în acest caz contextul înregistrării piesei a fost, cel mai probabil, o sursă de inspirație. Nici videoclipul melodiei nu se dezminte de această influență, scenariul dând impresia de film pentru adulți, periat în stil hollywoodian.

Rare Times - "No One's Looking Out"

"Sunt o mulțime de contradicții în "No One's Looking Out".  Se transmite ideea de promisiune de iubire după infidelitate, ceea ce este aproape imposibil. Directorii noștri, Mike Harris și Sus Boy, au vrut să exploreze mai mult partea asta mai "murdară" a piesei și în final clipul a ieșit foarte bine", povestește Anthony pentru bullettmedia.com.

Lăsând la o parte, însă, abordarea erotică a piesei, "No One's Looking Out" ar putea fi savurată într-un context de club luxos, membrii formației indicând chiar că muzica lor în acea zonă își propune să ajungă.

La capitolul influențe muzicale, solistul Anthony îi menționează pe Sade și Chet Baker, artist de muzică jazz cunoscut în anii '50 și comparat cu James Dean și Frank Sinatra. În viziunea acestuia, este important ca un artist să își găsească inspirația în stări emoționale profunde, sound-ul având totodată o estetică ireproșabilă.

De pe EP-ul "Missionary", Rare Times a lansat și single-ul "Don't Stray", al cărui sound este mai puțin lasciv. Pianul și stilul jazz imprimat pe fundal dau savoarea piesei, lăsându-ți mintea plutind în gol. Pentru perioada următoare Rare Times pregătesc un nou EP. Nu știm dacă va fi abordată o nouă poziție, însă cu siguranță piesele vor beneficia de aceleași irezistibile influențe jazz.

Rare Times - "Don't Stray"

Comentează

Trending