Urmărește-ne în Social Media

JOINewArtist

Phillip Phillips, un altfel de "American Idol" - VIDEO

Phillip Phillips, câștigător al sezonului 11 "American Idol", a reușit să iasă din tiparele concursurilor de talente și să vândă peste 4 milioane de albume.

Publicat

pe

Concursurile muzicale vor fi întotdeauna o sursă de divertisment. În contextul televiziunii, ratingul este inevitabil direct proporțional cu abilitatea celor înscriși de a câștiga simpatia publicului, ceea ce de multe ori pune în umbră componenta cea mai importantă din cadrul acestor show-uri: talentul. Phillip Phillips, însă, câștigător al sezonului 11 al "American Idol", a reușit să iasă din acest tipar al popularității și să-și croiască un drum în industria muzicală. Single-ul său de debut s-a vândut în peste 4 milioane de exemplare în Statele Unite, un record în istoria participanților la acest concurs. Performanța aceasta, însă, nu ține neapărat de expunerea  de care a beneficiat în cadrul emisiunii, ci de modul în care Phillip Phillips reușește să transmită pasiunea sa pentru muzică. Cu o slăbiciune pentru jazz și rock alternativ, tânărul în vârstă de doar 22 de ani transmite prin vocea sa răgușită și emoția aproape electrică ce-i circulă prin vene un amalgam copleșitor de sentimente. Phillip Phillips este , fără doar și poate, excepția emisiunilor muzicale comerciale. Despre el și muzica sa povestim la JOINewArtist.

Phillip Phillips

Phillip Phillips │ FOTO: blogs.tennessean.com

Phillip Phillips cântă de la vârsta de 14 ani. Idolul său este Jonny Lang, artist de muzică  blues, gospel și rock recunoscut pentru timbrul său distinctiv și câștigarea unui premiu Grammy în 2006.  În 2009 a pus bazele formației  Phillip Phillips Band, participând alături de colegii Benjamin Neil și Todd Urick la primele concerte din carieră. La audițiile pentru "American Idol" a interpretat  "Superstition" de la Stevie Wonder și "Thriller" a lui Michael Jackson, momentul impresionându-i pe cei trei jurați, respectiv Jennifer Lopez, Steven Tyler și Randy Jackson. Deși expunerea în cadrul emisiunii l-a ajutat să semneze cu casa de discuri Interscope, Phillip Phillips nu este nici pe departe vreun împătimit al show-urilor de talente.

"Pentru unii acest show e un eveniment care cântărește greu, pentru mine nu a fost chiar așa. Într-adevăr, sunt recunoscător pentru tot feedback-ul primit, însă general vorbind nu sunt o persoană competitivă și chiar nu îmi place să apar la TV. Am vrut totuși să demonstrez ceea ce pot și să le arăt oamenilor că iubesc să compun muzică și că totul vine din inimă", a declarat Phillip Phillips pentru blogs.shawconnect.ca.

Single-ul său de debut a fost compus de către Drew Pearson și Greg Holden special pentru câștigătorul sezonului 11 al emisiunii "American Idol". Deși piesa a înregistrat vânzări uriașe, Phillips a mărturisit presei că "Home" nu este tocmai genul de melodie pe care ar compune-o, adăugând faptul că înregistrările ce au decurs în pripă și nu i-au acordat timpul necesar pentru a-și însuși versurile.

Phillip Phillips - "Home"

Deși Philllip Phillips nu este tocmai concurentul tipic al show-urilor de talente, artistul mărturisește că a apreciat feedback-ul primit din  partea juraților, una dintre replicile lui Steven Tyler rămânându-i întipărite în memorie.

"I-am respectat pe cei din juriu, mi-au dat un feedback foarte bun. La un moment dat, când camerele nu mai înregistrau, Steven Tyler a devenit puțin emoțional și mi-a spus <<faci ceva cu adevărat grozav, continuă ceea ce faci, continuă să fii diferit - Știu că e greu>>. Pentru mine momentul a fost cu adevărat special", a povestit Philllip Phillips pentru blogs.shawconnect.ca.

Albumul de debut, intitulat "The World from the Side of the Moon", a fost lansat în noiembrie 2012. Materialul a urcat pe poziția a 4-a în topul Billboard, criticii fiind generoși în aprecieri și indicând totodată influențe din zona  Dave Matthews Band și Mumford & Sons. Phillips a compus majoritatea pieselor de pe album, pentru o parte dintre ele colaborând cu Greg Holden.

Tracklist "The World from the Side of the Moon" : Man on the Moon / Home / Gone, Gone, Gone / Hold On / Tell Me a Story / Get Up Get Down / Where We Came From /Drive Me / Wanted Is Love / Can't Go Wrong / A ool's Dance / So Easy.

Întrebat în ce categorie se încadrează stilul său muzical, Phillips a răspuns fără falsă modestie că nu știe și că din punctul său de vedere este mai importantă perspectiva ascultătorilor și ce anume văd ei în piesele lui. Vă lăsăm așadar pe voi să decideți cât din muzica lui Phillip Phillips este folk, cât rock, cât blues, cât jazz și mai ales câtă pasiune se află în spatele compozițiilor sale.

Phillip Phillips - "Tell Me A Story"

Trending