Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Opt trupe românești concertează la ARTmania Festival Sibiu 2013

Intre 8 si 11 august, opt formații rock autohtone vor concerta la ARTmania în Piața Mică: Alternosfera, Omul cu Șobolani, The Mono Jacks, Coma, Lights Out!, Aeon Blank, Vespera și Dark Fusion.

Publicat

pe

Marcel Bostan - Trupa ALTERNOSFERA la Zilele Prieteniei in Piata Constitutiei pe 29 iunie 2013

Începând de joi până duminică, 8 - 11 august, opt dintre cele mai apreciate formații rock autohtone vor concerta la ARTmania în Piața Mică și în locațiile partenere festivalului: Alternosfera, Omul cu Șobolani, The Mono Jacks, Coma, Lights Out!, Aeon Blank, Vespera și Dark Fusion.

Seria live-urilor din Piața Mică va fi deschisă joi, 8 august, de două dintre cele mai apreciate reprezentante ale scenei alternative-indie rock, The Mono Jacks și Lights Out!, oferind primilor veniți un debut de festival animat de compoziții mature, intense, transpuse live cu multă energie și eleganță.

Videoclip Lights Out! - Mirror

Trupa clujeană Lights Out! a fost remarcată de la primele acorduri, devenind un proiect muzical cu o evoluție fulminantă, încununată de succes. În 2010, anul înfințării trupei, au lansat primul lor demo iar 2 ani mai târziu, au fost invitați să deschidă concertele unor proiecte internaționale de renume precum We Have Band, O. Children, Chew Lips. Anul 2013 a marcat o deviere atât la nivel sonor, cât și stilistic, odată cu apariția a 3 piese noi, "Noosi", "Downcast" și "Pleasures" care sunt promovate în cadrul unui turneu internațional extins, ajungând până în Ungaria, Cehia și Slovacia.

Pe 8 august tinerii artiști Lights Out! deschid concertul The Mono Jacks, un nume definitoriu al curentului alternative-indie rock românesc. Istoria The Mono Jacks a început în 2008, când Doru Trascău, leaderul trupei AB4 a pus bazele acestui nou proiect. Stilul abordat scoate la lumină linii de chitară ce topesc tensiunea compozițiilor amintind de sound-ul trupelor Interpol, Snow Patrol, Editors sau chiar White Lies.

The Mono Jacks in deschidere la The Cranberries la Romexpo pe 11 octombrie 2012

The Mono Jacks in deschidere la The Cranberries la Romexpo pe 11 octombrie 2012

“Now In Stereo”, albumul lor de debut lansat în 2010, a înregistrat un mare succes, iar single-urile “Maria”, “Come Back Girl” sau “Push The Pedal” au invadat radiourile și au făcut ca trupa să devină una dintre cele mai apreciate din peisajul autohton al rockului alternativ. 2011 a adus un nou material discografic, EP-ul “Fortunes”, care conține patru piese (“four tunes”) – înregistrate în doar două zile, într-un an în care The Mono Jacks a susținut numeroase concerte în țară și pe scenele unor mari festivaluri precum Sziget sau EXIT Festival.

Vineri, 9 august, Alternosfera și Aeon Blank concertează în Piața Mică

Proiectul Aeon Blank a luat naștere în primăvara lui 2011, la inițiativa lui Emil Luca și Alex Gabroveanu, ambii chitariști în formula inițială. Stilul specific Aeon Blank a fost clar încă de la început: rock alternativ cu influențe dark wave, metal, gothic-rock. O trupă tânără, dar cu o abordare plină de maturitate și seriozitate, Aeon Blank s-a făcut rapid remarcată pe scena marilor festivaluri din România anului 2012 câștigând și titlul Best Alternative Newcomer în urma concursului organizat de Metalhead.

Trupa Aeon Blank la Zilele Prieteniei Bergenbier - 29 iunie 2013

Trupa Aeon Blank la Zilele Prieteniei Bergenbier - 29 iunie 2013

Vezi galeria foto Aeon Blank la Zilele Prieteniei București

5 piese de pe albumul „Handmadegods & Godmadedemons”, lansat în aprilie 2012, au fost difuzate intens la radio, „Of Gravity And Passion” ajungând pe locul 2 în cadrul emisiunii „Top Show”, iar “Auguries Of Innocence” pe locul 3. În acest moment, trupa lucrează la cel de-al doilea album, „Dark Waters”, care va fi lansat spre finalul anului.

Fondată în 1998, trupa Alternosfera și-a schimbat componența, având în prezent numai doi dintre membrii fondatori, respectiv Marcel Bostan și Marin Nicoara. Piesa “Wamintirile”, care a cucerit posturile de radio și televiziune din România și Republica Moldova, se regăsește pe albumul de debut "Orașul 511" (2005). În 1997, Alternosfera a lansat "Visători cu plumb în ochi sau ultima scrisoare pentru femeia nordică" și a pus punct perioadei romantismului liric în creația sa. Piesele „Aruncă-mi”, „Două Eve”, „Muta” incluse pe albumul „Virgula” (2012) au fost difuzate în heavy rotation la posturile de radio din România.

Marcel Bostan - Trupa ALTERNOSFERA la Zilele Prieteniei in Piata Constitutiei pe 29 iunie 2013

Marcel Bostan - Trupa ALTERNOSFERA la Zilele Prieteniei in Piata Constitutiei pe 29 iunie 2013

Vezi galeria foto ALTERNOSFERA la Zilele Prieteniei București

În primăvara lui 2013, Alternosfera a lansat un nou material discografic, „Epizodia”, promovat prin intermediul unui turneu prin 11 orașe din România, care a adunat peste 10.000 de spectatori. Avântul lor creativ va culmina la sfârșitul anului cu finalizarea încă unui album de studio.

Sâmbătă, 10 august, OCS și Coma vor concerta la ARTMania în Piața Mică

Sâmbătă, 10 august, Piața Mică din Sibiu va găzdui concertele a două dintre cele mai îndrăgite trupe de rock-alternativ din România: OCS și Coma. La începuturile anilor 2000, videoclipurile lor pline de originalitate și non-conformism au invadat posturile de televiziune de profil muzical, iar piesele lor s-au dovedit molipsitoare pentru un segment de public deschis și lipsit de prejudecăți, din ce în ce mai numeros.

Coma, prima invitată să urce sâmbătă pe scena din Piața Mică, pregătește în premieră pentru Sibiu, un set acustic. Înființată în București în 2000, trupa se face remarcată rapid datorită aparițiilor live și clipurilor pline de dinamism. La un an de la formare, Coma lansa primul său album „Somn”, la A&A Records, iar în 2002 era nominalizată la Best Alternative Band la Gala Premiilor Industriei Muzicale Românești. “Nerostitele” (2006), produs 100% independent, impresionează prin complexitatea instrumentală, calitatea mixajelor, abordând vechiul sound Coma cu un aer mult mai matur.

Primul album unplugged “Coma light”, lansat în 2008, a fost promovat printr-o serie de concerte prin țară și Republica Moldova. Materialul combină piese mai vechi reorchestrate și reinterpretate, piese care includ contribuția părților lui DJ Hefe chiar dacă sunt acustice, păstrându-și forța.

Videoclip oficial: Coma - Vezi

Apariția OCS (Omul cu Șobolani) a îmbogățit scena muzicii alternative românești cu o trupă care avea să devină emblema unei generații nonconformiste. Înființată în 1997 în Constanța, la inițiativa vocalului Dan Amariei și a lui Adrian Albu (a.k.a. Koks), trupa poartă numele celebrei lucrări omonime al cărei autor este Sigmund Freud.

În 15 ani de activitate, piesele lor n-au lipsit din playlist-urile și top-urile revistelor de specialitate, a posturilor de radio și a televiziunilor. Sigur nu v-au scăpat clipurile pieselor „Cine E De Vina” sau „Nu încerca așa ceva acasă” și v-ați trezit de multe ori fredonând versurile unor compoziții precum „Copilul Rebel”, „(Dez)Orientat” sau „Odă (În Piața Romană)”.

Omul cu Șobolani - OCS la BESTFEST 2013 pe 5 iulie

Omul cu Șobolani - OCS la BESTFEST 2013 pe 5 iulie

Vezi galeria foto OCS la B'Estfest 2013

Vara aceasta membrii OCS s-au decis să onoreze invitațiile marilor festivaluri, dar să-și petreacă restul timpului în studio pentru a finaliza înregistrările noului album intitulat ”Marea Căutare”, album care va fi lansat în toamnă, în luna octombrie.
Vespera și Dark Fusion vin să completeze lista de concerte cu două live-uri găzduite de clubul Bohemian Flow, dând startul afterparty-urilor de vineri și sâmbătă, 9 - 10 august. Trupa clujeană Vespera a luat ființă în anul 2005 când Dorin Panduru și Vlad Popovici au pus bazele unui proiect muzical power-goth and doom. Sfârșitul lui 2007 înseamnă pentru Vespera o transformare conceptuală și muzicală, un nou sound și o nouă imagine. Primul lor album „Desert of the real” (2011) îmbină o mare varietate de stiluri muzicale de la industrial, electro și hardcore, la oriental și metal. În 2012, Vespera a câștigat Posada Rock Festival, calificându-se pentru finala GBOB România în noua formulă cu Dorin Panduru (chitară și voce), Vlad Popovici (bas), Andrei Calbajos (clape, synth, samples), Răzvan Moca (tobe) și Dudu Isabel, în postura de solist.

Dark Fusion propune un metal old school asezonat cu multe elemente din noul val, stilul trupei fiind o combinație de thrash cu multe elemente industrial, hardcore și melodic, groovy pe alocuri. Primul lor material discografic "InFusion" a ieșit pe piața muzicală în septembrie 2012, albumul fiind promovat prin concerte în România și Ungaria. Dark Fusion lucrează în prezent la finalizarea înregistrărilor pentru maxi-single-ul "Dark City", a cărui lansare ar trebui să aiba loc în luna noiembrie a acestui an și lucrează la realizarea celui de-al doilea album de studio care va ieși la lumină în 2014.

Intrarea este liberă la evenimentele din Piața Mică și din cluburile partenere Festivalului ARTmania Sibiu 2013. În 2013, Festivalul ARTmania are loc în perioada 5-11 august oferind publicului său concerte și evenimente alternative.

Concerte & turnee

Deliric x Silent Strike, Coma, Jurjak urcă pe scena principală Rocanotherworld 2024

Organizatorii Rocanotherworld au anunțat și mai mulți artiști care vor transforma mainstage-ul festivalului într-o experiență de neuitat. Totodată, lor li se alătură și primele nume care vor încinge spiritele pentru Electro Stage, grație unui mix de diversitate și pasiune.

Publicat

pe

Deliric / Jurjak / Coma
Deliric / Jurjak / Coma │ FOTO: capturi YouTube

Cea de-a noua ediție a festivalului Rocanotherworld va avea loc în perioada 20-23 iunie 2024. Lineup-ului de pe Main Stage i se alătură Deliric x Silent Strike, Coma, Jurjak, Fără Zahăr și Denorm, iar primii artiști anunțați la scena de muzică electronică sunt Rosario Internullo și GALA.

Artiști scena principală Rocanotherworld 2024:

Deliric își alimentează pasiunea pentru hip-hop încă de la o vârstă fragedă, fiind fascinat de poezia și ritmurile acestui gen. Fondator Facem Records, primul label independent de hip-hop din România și membru al trupei C.T.C., acesta a devenit cunoscut pentru sinceritatea și transparența exprimate în muzică. Colaborarea sa cu Silent Strike a dat naștere unor piese de referință, precum "Ambrozie" (2011), care le-au consolidat reputația în industria muzicală.

Coma, una dintre cele mai iubite trupe de rock alternativ din România, urcă din nou pe scenă la Rocanotherworld 2024. S-a format la începutul anilor 2000, fiind compusă din foști membri ai trupelor Daft Allison și Ska Burger. Albumul lor de debut, "Somn", lansat în 2001, a avut un succes notabil, aducându-le nominalizarea la premiul pentru cea mai bună trupă alternativă în cadrul Galei Premiilor Industriei Muzicale Românești din 2002.

De-a lungul anilor, Coma a susținut numeroase concerte în țară și a participat la diverse festivaluri importante. În 2024, trupa s-a reunit în formula actuală, avându-i în componență pe Cătălin Chelemen (voce), Răzvan Albu (tobe), Dan Costea (voce, chitară), Sorin Petrescu (chitară bas), Răzvan Rădulescu (DJ Hefe - scratchuri, efecte, keys) și Matei Tibacu-Blendea (chitară). Trupa a avut onoarea de a deschide concerte pentru numeroase formații și artiști internaționali de renume, printre care Linkin Park, Korn, Deftones sau Iggy Pop.

Muzica lui Jurjak este o combinație de blues, electro, rock și folk, conturând un stil propriu recunoscut încă de la primele acorduri. Noile single-uri "Vorbe din popor", "Doar în zori" și "Meduza" continuă să exprime acest lucru, anticipând cel de-al patrulea album de studio. George Petroșel aka Jurjak este nu doar un muzician talentat, ci și regizor, artist vizual și licențiat în dreptul proprietății intelectuale. Rapid, a devenit unul dintre cei mai apreciați artiști alternativi din România. Până în prezent, a lansat trei albume de studio: "Lemon Blues" (2016), "Blues Berry" (2018), care include piesa "Imnul Minerilor", nominalizată la premiile Gopo pentru soundtrack-ul filmului "Planeta Petrila", și "Hoții de vise" (2022).

Fără Zahăr este o trupă ce îmbină muzica și umorul, explorând diverse genuri muzicale pe versuri comice și satirice. În cântecele lor, formația combină caracteristicile de hip-hop ("Sandu", "Lav-stori"), folk ("D'la munte", "O, cal frumos"), latino ("Stella"), punk rock ("The MF Song", "Zob da club") și metal ("Dunitru", "Diesel").

Denorm este o trupă din Chișinău care vine cu un amestec exploziv de synthwave/retrowave și cu o doză sănătoasă de metal. Muzica lor are un impact emoțional puternic, ducând ascultătorii într-o călătorie profundă prin combinarea reverberațiilor și a sunetului amplu, ce menține totuși o notă de intimitate.

Formația a luat naștere în 2018, când Jin și Spaceman (Evgeny Bereckelea și Evgeny Oleinic) au decis să oficializeze acest proiect, după o colaborare muzicală anterioară. Aceștia i-au adus în echipă pe Mark Perlov și Evgeny Berdea, iar în scurt timp au lansat primul set de piese înregistrate live. De atunci, Denorm a continuat să susțină sesiuni live, spectacole și să lanseze EP-uri.

Primele nume confirmate pentru Electro Stage

Pe scena de muzică electronică va urca anul acesta Rosario Internullo, dj-ul italian care reușește să captiveze publicul datorită stilului său inconfundabil, fapt ce l-a propulsat rapid în topul celor mai îndrăgiți DJ-i. În 2003, a compus hitul "A fost o vremea", iar în 2007, împreună cu Rhaddoo, au remixat piesa și au lansat-o sub numele "Sentimente". A devenit un succes imens și a fost interpretată de mari DJ-i precum Carola, Sven, Carl Cox, Nina Kravitz. A mixat în cluburile de top din România și Europa, fiind o prezență constantă în lineup-uri alături de renumiți DJ-i internaționali precum Joseph Capriati, Solomun, Fat Boy Slim, Tiesto și mulți alții.

Pe aceeași scena va mixa și GALA. Cu o experiență de 12 ani în industria muzicală, aduce un amestec de house old school și breakbeat în seturile sale, cu o notă de tech house și minimal, completată de ritmuri groovy. De la debutul său în 2020, a cucerit publicul din Ucraina și din țări precum Azerbaidjan, Kazahstan, Turcia, Georgia și România.

Prețuri și info bilete Rocanotherworld 2024

  • Abonamentele au fost puse în vânzare online, la prețuri cuprinse între 225 lei (+comision) și 450 lei (+comision).
  • Biletele pe zile vor fi disponibile începând cu data de 20 aprilie și vor avea prețul de 150 lei / zi până pe 15 mai, și de 200 de lei / zi de pe 16 mai până pe 23 iunie inclusiv.
  • Biletele pentru copiii până la vârsta de 12 ani sunt gratuite și sunt valabile în compania unui adult plătitor de bilet. Acestea pot fi obținute online, pe site-ul festivalului - secțiunea "Free Pass". Accesul în festival se face cu biletul gratuit și un act doveditor al vârstei până în 12 ani, respectiv carnetul de elev sau certificatul de naștere (copie sau online).
  • Persoanele cu dizabilități și însoțitorii acestora pot beneficia de acces gratuit în cadrul festivalului prin completarea formularului din secțiunea FAQ.
Citește în continuare

Concerte & turnee

Alternosfera anunță primul turneu acustic din istoria trupei - PROGRAM

Alternosfera își încântă fanii cu un proiect în premieră în cariera formației. Este vorba de un turneu acustic, cu evenimente muzicale în șapte orașe din România și unul în Chișinău. Găsești în articol mai multe detalii.

Publicat

pe

Alternosfera la Opera Nationala Romana 2022
Alternosfera la Opera Nationala Romana 2022 │ FOTO: Alex Vlad Covaci / InfoMusic.ro

Povestea programului unplugged a început în urmă cu trei ani, când trupa a încercat o rearanjare a pieselor sale într-un format acustic. Tot experimentând cu diferite instrumente și structuri, Alternosfera a creat conceput Theatroll - Corbul Troian, unde piese din discografia trupei au fost reinterpretate și cântate alături de orchestră pe cele mai mari scene de teatru. Acum, Alternosfera vine în fața fanilor cu primul program acustic.

Cu această ocazie, Alternosfera va ajunge în mai multe orașe din România, chiar și în cele mai mici, unde nu ar fi putut ajunge cu versiunea electrică. În centrul atenției vor sta piese care nu se regăsesc foarte des în concertele electrice, dar care sunt foarte așteptate de fani.

Trupa a gândit un playlist în care piesele care au fost interpretate în concertele Theatroll - Corbul Troian să nu se regăsească în concertele unplugged. Alternosfera nu a uitat de hit-urile care i-au adus aprecierea fanilor de pretutindeni, astfel că o parte dintre acestea se vor auzi acustic.

Program turneu acustic Altenosfera

Citește în continuare

Concerte & turnee

Massive Attack, Bring Me the Horizon, Queens of the Stone Age se numără printre artiștii care vin la Electric Castle 2024

Moș Nicolae a fost darnic cu fanii festivalului Electric Castle și a venit cu anunțarea primului val de artiști. Printre aceștia se găsesc Massive Attack, Bring Me the Horizon, Queens of the Stone Age, Chase & Status și alții. Te invităm să descoperi întreaga tranșă din lineup.

Publicat

pe

Deschiderea festivalului Electric Castle 2023 pe 19 iulie │ FOTO: Alex Vlad Covaci / InfoMusic.ro

Electric Castle va reveni în 2024 cu cea de-a zecea ediție, una aniversară, care va promite concerte de neratat și o atmosferă electrizantă. Evenimentul va avea loc în perioada 17-21 iulie. Organizatorii au oferit o idee despre ce promite festivalul anul viitor și au anunțat primii artiști care vor urca pe scena de la Castelul Banffy.

Lineup Electric Castle 2024 (primul val de artiști)

  • Massive Attack
  • Bring Me the Horizon
  • Queens of the Stone Age
  • Chase & Status Live
  • Marc Rebillet
  • Nina Kraviz
  • DJ Shadow
  • Bonobo
  • Khruangbin
  • Camo & Krooked
  • Carlita
  • Jayda G
  • Kenya Grace
  • Eats Everything
  • DJ Diesel (Shaquille O'Neal)
  • Sleaford Mods
  • Subcarpați
  • Vița de Vie
  • Coma
  • Calibre
  • Ahmed Spins
  • Priya Ragu
  • Irina Rimes
  • DJ Krush
  • Fulu Miziki
  • Kings of the Rollers
  • Genesis Owusu
  • Daxta
  • Unglued
  • Degs
  • INJA
  • Anais
  • Hoax
  • PVC

Au pus bazele trip hop, unul din cele mai influente stiluri muzicale ale ultimelor decade, și au inspirat o întreagă generație de artiști prin extraordinara lor putere creativă în muzică, arte vizuale și activism. Massive Attack își merită pe deplin statutul de trupă cult, iar organizatorii Electric Castle sunt onorați să ofere publicului șansa de a asculta, live, piese emblematice precum "Teardrop", "Angel" sau "Unfinished Sympathy".

Bring Me The Horizon revin la Electric Castle, în plin turneu de promovare a unui nou album ce va surprinde fanii cu un sound diferit. La prima prezență a trupei în România, Queens of The Stone Age promite un masterclass în rock. QOTSA este pregătită cu un show ce trece prin toate perioadele din carieră, de la hituri precum "Nobody Knows" și "I Sat By The Ocean", la recentul "Carnavoyeur".

Cu 3 piese simultan în topurile din întreaga lume, Chase and Status sunt, în prezent, în formă maximă. Unii dintre cei mai buni artiști d'n'b vor fi la castel în formulă live, ceea ce se întâmplă foarte rar pentru duo-ul britanic. Două legende, ambele cu rădăcini în trip hop și o carieră impresionantă în spate: DJ Shadow, omul ce a transformat sampling-ul în artă, și Bonobo, producătorul a cărui discografie e o întreagă călătorie între stiluri muzicale, sunt, de asemenea, pe afișul Electric Castle 2024.

Pandemia i-a priit de minune lui Marc Rebillet, când o lume întreagă i-a descoperit set-urile improvizate în propria sufragerie. Între timp, "Loop Daddy", porecla inspirată de tehnicile de live-looping pe care le folosește, a trecut la concerte sold out și pregătește un show unic pentru Electric Castle, în timp ce Nina Kraviz va aduce în festival stilul ei unic ce combină house și techno. Una dintre cele mai recognoscibile figuri din lume, indiferent dacă e pe terenul de baschet sau în spatele platanelor: Shaquille O'Neal e pe afișul EC ca DJ Diesel, omul ce a convertit energia din sport în set-uri intense de dubstep.

Două trupe de ascultat pe repeat până la concertele lor la EC: Khruangbin, un amestec molipsitor de soul, funk și rock psihedelic, și Sleaford Mods, trupa britanică ce probează că muzica punk continuă să evolueze. Dintre prezențele feminine în line-up, fanii tinerei Kenya Grace așteaptă să descopere varianta de concert "Strangers", no. 1 în Marea Britanie în această toamnă. După o nominalizare la premiile Grammy, Jayda G, producătoarea care a lansat remix-uri pentru nume mari ca Taylor Swift sau Dua Lipa, își face debutul și la EC.

Prețuri bilete Electric Castle 2024

Abonamentele pentru ediția 2024 a festivalului sunt disponibile la prețul de 119 Euro, în ofertă specială până la data de 20 decembrie, cu posibilitatea de achiziție în 6 rate. Pentru mai multe detalii despre bilete și modalitatea de achiziționare, accesează agenda InfoMusic.

Citește în continuare

Trending