Cele mai așteptate concerte în România și recomandări2018: Cele mai importante concerte în România INFO CONCERT:
Full Moon Festival 2018
INFO CONCERT:
Cerbul de Aur 2018
Poze de la concertul Nightwish - 20 de ani INFO CONCERT:
Summer Well 2019
INFO CONCERT:
BUCHAREST GreenSounds FESTIVAL 2018
INFO CONCERT:
David Garrett

Muzica pop are succes datorită sexualității, spune David Attenborough

Sir David Attenborough, celebrul redactor științific și cercetător naturalist britanic și Björk au analizat legătura unică a omului cu muzica în documentarul The Nature of Music. Aceștia sunt de părere că sexualitatea stă la baza succesului muzicii pop.
Rihanna

Rihanna (foto: Terry Richardson)

David Attenborough este de părere că muzica pop se bucură de mare succes în rândul tinerilor datorită tentelor sexuale puternice din piese. Celebrul redactor științific și cercetător naturalist britanic a realizat un documentar împreună cu artista Björk intitulat "The Nature of Music". Cei doi au analizat comportamentul uman și felul în care muzica ne influențează. Vorbind despre muzica pop, Attenborough a explicat că tinerii sunt atrași de aceasta întrucât se află în apogeul vieții sexuale, iar melodiile pop au un puternic conținut sexual.

Un lucru este foarte sigur și acela este sexualitatea. Așa cum în trecut trubadurii le cântau iubitelor sub balcon - Vino lângă cu mine sau lasă-mă să intru. În cultura noastră nu este nici o îndoială că muzica pop este foarte sexuală. De aceea este extrem de populară în rândul persoanelor cu vârste cuprinse între 15 - 30 de ani. Atunci oamenii ating apogeul sexualității și al pasiunii pentru muzică, a declarat Attenborough.

"The Nature of Music" este regizat de Louise Hooper și a fost difuzat în Marea Britanie la televiziunea Channel 4. Documentarul mai prezintă felul în care tehnologia intervine în relația om - muzică. De asemenea, Attenborough prezintă muzica ce există în natură, oferind exemple cu: pasărea liră, pitulicea reed și balena albastră. Emisiunea face parte din serial Mad4Music, care își propune să facă o analiză revoluționară privind felul în care ascultăm și percepem muzica.

Pasărea liră - David Attenborough - BBC wildlife

Citește mai multe despre Bjork
Alexandra Necula este ex-News Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Duetul dintre Michael Jackson și Freddie Mercury se lansează în toamnă

Trei melodii interpretate de Michael Jackson și Freddie Mercury vor fi oferite în premieră publicului la începutul lunii septembrie. Piesele,...

Închide