Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Paul McCartneyPaul McCartney a dat în judecată The Beatles pentru a salva muzica trupei Elissa, cântăreață libaneză a cărei casă a fost distrusă de explozia din BeirutExplozia din Beirut declanșează reacții puternice printre artiști: "Nu-mi pot stăpâni furia" Neil Young live în Ziggodome Amsterdam, 2019Neil Young îl dă în judecată pe Donald Trump Ian Gillan, solistul Deep Purple în concert la Cluj-Napoca pe 10 decembrie 2019Deep Purple nu are de gând să iasă prea curând la pensie Adrian Despot: "Vița de Vie - În corzi e cea mai bună producție a unui concert live în România" Serj Tankian (System Of A Down) Live (screenshot)Lineup-ul Download Festival 2021 - Nume mari din muzica rock, metal și alternative

Muzica pop are succes datorită sexualității, spune David Attenborough

Sir David Attenborough, celebrul redactor științific și cercetător naturalist britanic și Björk au analizat legătura unică a omului cu muzica în documentarul The Nature of Music. Aceștia sunt de părere că sexualitatea stă la baza succesului muzicii pop.
Rihanna

Rihanna (foto: Terry Richardson)

David Attenborough este de părere că muzica pop se bucură de mare succes în rândul tinerilor datorită tentelor sexuale puternice din piese. Celebrul redactor științific și cercetător naturalist britanic a realizat un documentar împreună cu artista Björk intitulat "The Nature of Music". Cei doi au analizat comportamentul uman și felul în care muzica ne influențează. Vorbind despre muzica pop, Attenborough a explicat că tinerii sunt atrași de aceasta întrucât se află în apogeul vieții sexuale, iar melodiile pop au un puternic conținut sexual.

Un lucru este foarte sigur și acela este sexualitatea. Așa cum în trecut trubadurii le cântau iubitelor sub balcon - Vino lângă cu mine sau lasă-mă să intru. În cultura noastră nu este nici o îndoială că muzica pop este foarte sexuală. De aceea este extrem de populară în rândul persoanelor cu vârste cuprinse între 15 - 30 de ani. Atunci oamenii ating apogeul sexualității și al pasiunii pentru muzică, a declarat Attenborough.

"The Nature of Music" este regizat de Louise Hooper și a fost difuzat în Marea Britanie la televiziunea Channel 4. Documentarul mai prezintă felul în care tehnologia intervine în relația om - muzică. De asemenea, Attenborough prezintă muzica ce există în natură, oferind exemple cu: pasărea liră, pitulicea reed și balena albastră. Emisiunea face parte din serial Mad4Music, care își propune să facă o analiză revoluționară privind felul în care ascultăm și percepem muzica.

Pasărea liră - David Attenborough - BBC wildlife

Citește mai multe despre Bjork
Alexandra Necula este ex-News Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Duetul dintre Michael Jackson și Freddie Mercury se lansează în toamnă

Trei melodii interpretate de Michael Jackson și Freddie Mercury vor fi oferite în premieră publicului la începutul lunii septembrie. Piesele,...

Închide