Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 David Gilmour - Rattle That Lock (Live At Pompeii 2016)Prima piesă a lui David Gilmour după o pauză de 5 ani, "Yes, I Have Ghosts", este o colaborare cu fiica sa - AUDIO JurjakStreet Delivery 2020 | Concerte cu ReSoluții - Programul pe zile Mickey Madden, basistul Maroon 5Basistul Maroon 5 a fost arestat pentru violență domestică INFO CONCERT:
Street Delivery 2020
B.U.G. MafiaAscultă noua piesă B.U.G. Mafia - "8 Zile Din 7" (feat. AMI) - AUDIO TOPIC"Breaking Me", hitul DJ-ului Topic, este piesa verii 2020, potrivit Shazam

Mike Oldfield lansează un nou album

La cinci ani distanță de la apariția discului "Music of the Spheres" (2008), multi-instrumentistul britanic Mike Oldfield, în vârstă de 60 de ani, a anunțat că a terminat de înregistrat un nou album. Discul, al cărui nume nu a fost dezvăluit, este programat spre lansare la sfârșitul anului.

Mike Oldfield

La cinci ani distanță de la apariția discului "Music of the Spheres" (2008), multi-instrumentistul britanic Mike Oldfield, în vârstă de 60 de ani, a anunțat că a terminat de înregistrat un nou album. Discul, al cărui nume nu a fost dezvăluit, este programat spre lansare la sfârșitul anului iar alături de Oldfield au contribuit basistul Leland Sklar și bateristul John Robinson.

Materialul a fost înregistrat în Londra și Los Angeles și este produs de cunoscutul Steve Lipson care a lucrat de-a lungul carierei cu Cher, Grace Jones, Annie Lennox, Pet Shop Boys, Jeff Beck, Paul McCartney și Simple Minds.

Mike Oldfield a lansat în luna februarie 20163 un album de remixuri intitulat "Tubular Beats". Discul conține cele mai cunoscute piese ale artistului, dar remixate plus o compoziție nouă care o are ca invitată pe solista Tarja Turunen (ex-Nightwish).

Mike Oldfield a lansat ultimul album, intitulat "Music of the Spheres", în anul 2008 sub egida Mercury Records. Discul a fost înregistrat în celebrul studio Abbey Road Studios (The Beatles, Pink Floyd, The Hollies, Badfinger) și a intrat în majoritatea topurilor internaționale și a fost nominalizat pentru premiul Classical Brit Award în 2009.

Mike Oldfield s-a lansat în muzică la vârsta de 14 ani când a format împreună cu sora lui trupa Sallyangie, iar la 16 ani cânta la chitară bas în Soft Machine. În 1972 s-a întâlnit cu Richard Branson, care se pregătea să-și lanseze noua sa casă de discuri, Virgin Records, iar în 1973 a apărut albumul de debut “Tubular Bells“. Albumul, pe care Oldfield a cântat la mai mult de 20 de instrumente și care acoperă mai multe genuri muzicale, a avut un succes colosal, intrând în Top 10 în Marea Britanie, unde a rămas 279 de săptămâni, o performanță reușită doar de zece albume în istoria acestui clasament. De atunci celebrul artist a mai lansat 23 de albume, care s-au vândut în zeci de milioane de unități în toată lumea.

Mike Oldfield - Moonlight Shadow ft. Maggie Reilly

Citește mai multe despre Mike Oldfield
RECOMANDARE:Cumpără albume din discografia lui Mike Oldfield

Mihai Anghel este ex- News Editor & Fotograf la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Katie Melua a dezvăluit coperta viitorului album

Vezi coperta noului album Katie Melua, "Ketevan", ce va marca 10 ani de carieră în industria muzicală. Află unde va...

Închide