Urmărește-ne în Social Media

JOINewArtist

Icona Pop, electro pop nebun și rebel din inima Suediei - VIDEO

Icona Pop este duo-ul suedez care a cucerit industria muzicală cu single-ul "I love It". Aflați povestea celui mai cool proiect muzical din ultimii ani.

Publicat

pe

Icona Pop
Icona Pop │ FOTO: www.billboard.com

"'Ți-am aruncat lucrurile într-o geantă și am împins-o pe scări/ Mi-am distrus mașina întrând într-un pod/Nu îmi pasă, iubesc să fac asta", ne spun cele două suedeze de la Icona Pop, al căror single "I Love It" a făcut înconjurul lumii și al topurilor de profil. Piesa a invadat practic toate canalele media, fiind promovată la festivaluri, în seriale și jocuri video, la competiții sportive, în emisiuni TV și chiar în reclame pentru branduri precum Coca-Cola și Samsung Galaxy S4. Caroline Hjelt și Aino Jawo sunt pe val și nimic nu pare să le stea în cale. Chiar dacă "I Love It" a fost lansată în 2012, single-ul este prezent în media în continuare, publicul părând să nu se mai sature de nebunia suedezelor. Cu un simț pentru modă ieșit din tipare și un spirit rebel imposibil de ținut în frâu, cele două sunt "de urmărit în 2013", conform publicației Billboard. Al doilea album al trupei e pe drum, așa încât la JOINewArtist vă povestim despre senzația suedeză Icona Pop, despre piesele care au fost și cele care vor veni, precum și despre câteva colaborări interesante.

Icona Pop

Icona Pop │ FOTO: www.tonejoy.com

Duo-ul Icona Pop a dat startul vârtejului electro-pop-house-punk în 2009, când Caroline Hjelt și Aino Jawo s-au hotărât să creeze muzică care "să le provoace să râdă și să plângă în același timp". Single-ul de debut, "Manners", a apărut în 2011, fiind inclus pe materialul "Nights Like This", produs de Mercury Records. Deși piesa a prins la public, succesul comercial a fost atins în 2012, odată cu single-ul "I Love It". Compus de Patrik Berger, Linus Eklöw și Charlotte Aitchison, single-ul a schimbat cu totul parametrii în care funcționa trupa.

"E ca un haos îmbibat de creativitate. Cam așa am simțit toată experiența de când l-am lansat (single-ul "I Love It"): călătorim peste tot în jurul lumii, ne trezim în orașe diferite, întâlnim o grămadă de oameni nebuni și amuzanți. Mi-aș dori să pot rămâne în starea asta de "nu îmi pasă de nimic" / "I Love It" pentru totdeauna", mărturisește Hjelt pentru www.interviewmagazine.com.

Deși piesa nu a a fost compusă de către cele două suedeze, versurile scrise de Charli XCX se potrivesc perfect cu experiențele prin care au trecut Caroline și Aino.

"E o poveste de dragoste în spatele piesei. E oarecum ciudat că Charli a scris versurile, pentru că se potrivesc perfect cu ceva ce mi s-a întâmplat nu de mult", mărturisește Aino într-un interviu acordat pitchfork.com, Caroline adăugând "Când l-am auzit prima oară am spus <<Stop. Pune-o pe repeat. Asta e piesa noastră>> E despre a te sătura să fii supărat. Te trezești pur și simplu într-o dimineață și spui <<La naiba cu toate astea>>, după care încerci să te eliberezi de trecut."

Icona Pop - "I Love It" (feat. Charli XCX)

Popularitatea câștigată prin intermediul single-ului "I Love It" le-a adus celor două invitații în emisiuni precum "Late Night with Jimmy Fallon" și "Good Morning America", piesa fiind difuzată de asemenea în seriale precum "The Vampire Diaries", "Girls" și "Glee" și în spoturi pentru Coca-Cola, ShoeDazzle și Samsung Galaxy S4. Suedezele s-au remarcat și la capitolul modă, fiind apreciate în presă pentru stilul lor inedit. Într-un interviu acordat publicației Marie Claire, Caroline povestește despre stil, statutul de rock star și magia festivalurilor, spunând că pentru ele trendul nu contează.

"La festivaluri oamenii pot face tot ceea ce vor și asta îmi place. Nu ne pricepem să urmărim trenduri, ne place acea latură mai nonconformistă a modei, care îți permite să te exprimi liber. Iar atunci când vine vorba de festivaluri, tot ceea ce contează este muzica și cum te exprimi. Credem că uneori se pierd prea multe ore cu machiajul, aranjatul părului și alegerea unei ținute pentru că se pierde calitatea aceea de rock star. Îmi place să văd că părul cuiva e puțin ciufulit, să observ că a dormit într-un cort și că poartă tricourile lui favorite. În final esența e muzica", povestește Caroline pentru www.marieclaire.com.

După albumul "Icona Pop", lansat în noiembrie 2012, suedezele au avut permanent o agendă foarte încărcată, având concerte programate în toată Europa. Materialul discografic a inclus colaborări cu producătorii Zebra Katz și Stargate, Benny Blanco și Shellback, nume de reper în industrie. Zebra Katz a colaborat cu Rihanna, Blanco și Shellback compunând pentru Britney Spears și Kesha.

Următorul album Icona Pop se află deja în plan. Sound-ul electro pop se va păstra, dar piesele vor avea o altă abordare. "I Love It" rămâne un hit, dar nu se va încerca reproducerea lui.

"Nu vor fi 15 piese ca "I Love It", dar vor fi niște melodii personale", a explicat Caroline pentru revista Billboard. "Am compus timp de aproximativ patru ani pentru acest album. E ca și cum am fi fost însărcinate timp de patru ani, iar acum copilul nostru (albumul) va ieși la lumină în sfârșit."

Așteptăm cu interes următoarele single-uri, cu atât mai mult cu cât sezonul hiturilor de vară este în toi, iar sound-ul Icona Pop merge ca uns în playlisturile festivalurilor următoare. În încheiere vă invităm să ascultați ultimul single al duo-lui, intitulat "Girlfriend" și lansat în mai 2013.

Icona Pop - "Girlfriend"

Comentează

Trending