Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Paul McCartneyPaul McCartney a dat în judecată The Beatles pentru a salva muzica trupei Elissa, cântăreață libaneză a cărei casă a fost distrusă de explozia din BeirutExplozia din Beirut declanșează reacții puternice printre artiști: "Nu-mi pot stăpâni furia" Neil Young live în Ziggodome Amsterdam, 2019Neil Young îl dă în judecată pe Donald Trump Ian Gillan, solistul Deep Purple în concert la Cluj-Napoca pe 10 decembrie 2019Deep Purple nu are de gând să iasă prea curând la pensie Adrian Despot: "Vița de Vie - În corzi e cea mai bună producție a unui concert live în România" Serj Tankian (System Of A Down) Live (screenshot)Lineup-ul Download Festival 2021 - Nume mari din muzica rock, metal și alternative

Filmul biografic despre Jimi Hendrix are premiera la TIFF 2013 - FOTO

Andre 3000 de la OutKast a intrat în pielea lui Jimi Hendrix în noul film biografic ce va avea premiera la TIFF. Pelicula se concentrează pe realizarea albumului de debut.
Andre 3000 a intrat în pielea lui Jimi Hendrix în filmul biografic

Prima fotografie oficiala cu Andre 3000 in rolul lui Jimi Hendrix în filmul biografic "All By My Side" ce are premiera pe 20 august la TIFF

În 1966, Johnny Allen Hendrix a părărsit America și s-a mutat în Anglia, unde a început să lucreze la primul material discografic, "Are You Experienced", ce a marcat începutul proiectului The Jimi Hendrix Experience. Filmul biografic "All Is By My Side" vrea să prezinte în detaliu primul an al celebrului chitarist în Anglia. Regizorul John Ridley analizează procesul de creație a discului de debut și impactul pe care l-a avut Hendrix pe scena britanică a muzicii rock. În același timp, acesta încearcă să arate istoria omului din spatele legendei, punând accentul și pe oamenii pe care acesta i-a iubit și care l-au inspirat.

Filmările au avut loc vara trecută în Wicklow, Irlanda, iar Andre 3000 de la OutKast a intrat în pielea lui Jimi Hendrix. Premiera filmului va avea loc pe 20 august la Festivalul Internațional de Film de la Toronto. Încă nu se știe când va ajunge și în cinematografe.

Cu toate că "All Is By My Side" se concentrează asupra primului album, în film nu vor apărea piese compuse și înregistrate de Hendrix. Cei care dețin drepturile de autor asupra muzicii chiatristului au respins cererea de a folosi compozițiile chitaristului. În schimb, îl vom vedea pe Andre 3000 interpretând cover-uri după The Beatles și Muddy Waters, pe care Hendrix obișnuia să le cânte în anii '60.

Abia aștept să văd filmul. Nu vreau să dezvălui prea multe despre peliculă, dar cred că Jimi Hendrix ar fi fost mulțumit de el. Rolul a fost o adevărată aventura. Primul lucru pe care l-am făcut a fost să nu-l privesc pe Hendrix ca pe un idol pentru că atunci când ești prins în poveste tu ca artist nu ești conștien că ești un idol pentru alții. Tu nu știi asta. Așa că l-am analizat ca om și m-am întrebat: Ce și-ar dori Jimi ca lumea să afle despre el? Ceva ce nu pot găsi pe YouTube... - Andre 3000 pentru Associated Press.

Andre 3000 despre rolul lui Jimi Hendrix

Citește mai multe despre Jimi Hendrix
RECOMANDARE:Alege un disc Jimi Hendrix

Cumpără un album Jimi Hendrix pentru fotoneca ta specială sau pentru a-l dărui unui fan Hendrix

Alexandra Necula este ex-News Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Toto Cutugno va cânta alături de Orchestra Simfonică București

Pe 3 noiembrie, pentru prima dată în România, Toto Cutugno va cânta împreună cu Orchestra Simfonică București. Artistul va ajunge...

Închide