Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

A început B'ESTFEST 2013. Impresii din prima zi - FOTO

Impresii și poze din prima zi de BESTFEST. Festivalul a început pe 5 iulie cu Changing Skins, headlinerul zilei fiind TEXAS. Trupe: VAMA, The Heavy, Tiamat.

Publicat

pe

Prima zi de festival - BESTFEST 2013

Prima zi de B'ESTFEST, cu alaiul ei de oameni veseli, a dat startul mult așteptatului weekend de distracție necondiționată. Corturi labirintic așezate, scene strategic amplasate și muzică, multă, multă muzică, toate ne-au întâmpinat de la porțile BESTFEST PARK din Tunari. Am pătruns fără de veste într-un haos creativ și energic ce-ți fura privirea oriunde-ai fi lăsat-o să alunece, anunțându-te că ai poposit pe un alt tărâm. Aici grijile și norii negri ce tulburau albastrul cerului se lasă la intrare și se înlocuiesc instantaneu cu voie bună și prilej de desfătare. E vreme de hoinărit, de visare, de povești frumoase, de prieteni, de stare de nestare.

B'ESTFEST 2013 a debutat sub amenințarea unei prognoze meteo nu tocmai favorabile. În București, ploaia chiar și-a făcut de cap, fără să-și scuture însă norii și spre zona festivalului. Un cadou neașteptat pentru publicul care se împăcase deja cu ideea unor concerte savurate de sub pelerine de ploaie. Potrivit organizatorilor, peste 19.000 de oameni s-au avântat în prima zi spre festival, fără să-i ude ploaia, ci doar emoția trăirii muzicii live cu TEXAS, The HeavyTIAMAT printre numele de afară și Changing Skins, Niște Baieti, Vama, Les Elephants Bizarres, OCS și Vița de Vie - printre numele autohtone.

Publicul la concertul The Heavy la BESTFEST 2013 - 5 iulie

Publicul la concertul The Heavy la BESTFEST 2013 - 5 iulie



Vezi galeria completă cu publicul prezent la prima zi de festival - BESTFEST 2013

Imediat ce am ajuns în zona verde populată de corturi ne-am lăsat ghidați de spontaneitate. De pe scenă se auzeau cei de la Changing Skins, vântul adia ușor, bicicletele levitau nestingherite în zona Burn, adrenalina plutea în aer. Nu a fost chip să lăsăm vreun unghi neexplorat, la fiecare pas văzând ba pe cineva făcând bungee jumping, ba o expoziție în zona Green Village, ba tineri și chiar copii jucând baschet, grupurile ce nu participau încă la vreo activitate fiind absorbite de acest decor animat.

Changing Skins la BESTFEST 2013 - 5 iulie 2013

Changing Skins la BESTFEST 2013 - 5 iulie 2013



Vezi galeria completă cu Changing Skins

De la scena octogonală și cortul de Silent Disco înainte, la care am ajuns imediat ce am trecut de "timidele" cozi de la intrare, ne puteam lăsa ghidați fie de auz, fie de miros. Pentru desfătarea papilelor gustative publicul putea opta pentru tradiționalii mici, cartofi prăjiți, frigărui, pui sau porc la grătar, porumb fiert și alte "minunății înfierbântate", moneda de schimb în cadrul festivalului fiind clasicul jeton, în valoare de 6 lei.

Prima zi de festival - BESTFEST 2013

Prima zi de festival - BESTFEST 2013

Festinul muzical s-a desfășurat  pe 4 scene principale și 3 secundare, într-un vârtej de energie imposibil de ținut în frâu. Dacă la ora 18:00 Changing Skins (vezi galeria de poze cu Changing Skins la BESTFEST 2013) încălzeau rândurile încă răsfirate, începând cu italienii cu ritmuri de reggae-punk de la Madddod (vezi galeria de poze cu Madddog la BESTFEST 2013) și zvăpăiații de la Niște Băieți,  atmosfera a căpătat cu totul alți parametri. "Fără apă nu există șpriț adevărat" la fel cum fără publicul cald și primitor de la BESTFEST, Niște Băieți nu ar fi avut cui să mulțumească, mai mult sau mai puțin ironic, pentru prezența loială până la finalul concertului. Am putut asculta și retrăi amintiri pe coveruri injectate cu punk-rock, printre clasicele reproduse numărându-se "M-am îndrăgostit numai de ea" (Ducu Bertzi),  "Strada Speranței" (Corina Chiriac) sau "Fată dragă" (Mădălina Manole).

Niste Baieti la BESTFEST 2013 - 5 iulie 2013

Niste Baieti la BESTFEST 2013 - 5 iulie 2013



Vezi galeria de poze cu Niște Băieți la BESTFEST 2013

Cu Vama am trecut prin fazele unei relații într-o ordine mai mult sau mai puțin aleatorie. De la "Condamnare la iubire" am ajuns la sex și apoi la despărțire. Tudor Chirilă, care de această dată nu s-a mai lăsat la bustul gol (dar nu garantăm pentru întregul recital), a întreținut atmosfera fără efort, așa cum o face de fiecare dată. Veșnic tânăr, ca un veritabil Dorian Gray, solistul a dat aripi pieselor iubite și știute de public încă de când Vama era Veche, setlistul cuprinzând de asemenea și melodii de pe albumul lansat în 2012. S-a creat, am putea spune, o bulă de amintiri, la cele două capete ale firului cronologic stând "Vara asta" și "Perfect fără tine".

VAMA la BESTFEST pe 5 iulie 2013

VAMA la BESTFEST pe 5 iulie 2013



Vezi galeria de poze VAMA

Odată cu lăsarea întunericului, în zona scenei principale grupurile de prieteni sau familii cu copii se strângeau în număr tot mai mare. După Vama, au urmat grecii de la 1000 Moods, ale căror ritmuri psihedelice ne-au furat atenția de la prima piesă.

În paralel, pe scena Jagermeister, se putea asculta OCS, care încă o dată ne-au îndemnat "să ne punem tricoul ca să mai și gândim". Cortul a fost umplut de un public demențial, alimentat de un live plin de adrenalină cu Dan Amăriei la voce, Nicolae Arama la chitară, Radu Andrei la chitară bas și Mihnea Dobrotă la tobe. Fanii OCS au trăit la un nivel de maximă energie.

Omul cu Șobolani - OCS la BESTFEST 2013 pe 5 iulie

Omul cu Șobolani - OCS la BESTFEST 2013 pe 5 iulie



Vezi galeria de poze cu Omul cu Șobolani

The Heavy, cunoscuți pentru single-ul "How You Like Me Now?", au încins spiritele cu stilul lor funky-rock, chiar dacă multe dintre piese erau ascultate în primă audiție. La finalul concertului au mulțumit celor aproximativ 5000-6000 de oameni din fața scenei care i-au aplaudat cu mult entuziasm, fără a da semne de osteneală. Citește recenzia concertului The Heavy.

The Heavy la BESTFEST 2013 - 5 iulie

The Heavy la BESTFEST 2013 - 5 iulie



Vezi galeria de poze cu The Heavy la BESTFEST 2013

Vița de Vie, o prezență aproape nelipsită de la BESTFEST în ultimii ani, a redat glasul hiturilor de altă dată. După multe concerte acustice, pe care trupa le-a susținut pentru a celebra 15 ani de muzică și emoție, băieții s-au întors la vechile obiceiuri, cu "Basul și cu toba mare" la maximul de decibeli. Adi Despot a mulțumit Bucureștiului pentru prezență, spre finalul concertului suflând peste spectatori "Praf de stele".

Adrian Despot - Vita de Vie la BESTFEST 2013 - 5 iulie

Adrian Despot - Vita de Vie la BESTFEST 2013 - 5 iulie



Vezi galeria de poze cu Vița de Vie la BESTFEST 2013

Headlinerul primei zile de BESTFEST a fost Texas, o formație extrem de îndrăgită în anii '90, care anul acesta a revenit cu un nou album după o pauză de 8 ani. Scoțienii au urcat pe scenă în uralele și aplauzele publicului, prima piesă interpretată fiind "I Don't Want a Lover", single-ul de debut de pe primul album al trupei, "Southside". Solista Sharleen Spiteri a fost o prezență extrem de caldă și carismatică, antrenând publicul cu replici precum "și eu vă iubesc" sau "acesta este cel mai bun public masculin pe care l-am avut vreodată". Printre piesele care au creat isterie în rândul publicului se numără "Once In a Lifetime", "Summer Sun" și "Conversation", ultima piesă fiind primul extras de pe albumul lansat de formație în mai anul acesta. (citește recenzia concertului susținut de Texas la BESTFEST 2013)

TEXAS la BESTFEST 2013 - 5 iulie

TEXAS la BESTFEST 2013 - 5 iulie



Vezi galeria completă de poze cu Texas la BESTFEST 2013

Prima seară/noapte de BESTFEST 2013 a fost încheiată de rockerii TIAMAT. Fanii lor sau ai genului s-au strâns în fața scenei Coca-Cola unde s-ar eliberat de orice urmă de energie negativă.

TIAMAT la BESTFEST 2013 - 5 iulie

TIAMAT la BESTFEST 2013 - 5 iulie



Vezi galeria de poze cu TIAMAT la BESTFEST 2013

Trăgând linie la finalul primei zile de BESFEST ne putem declara entuziaști pentru următoarele 2 zile de concerte, păstrând în memorie amintiri frumoase și zvâcul de adrenalină ce încă nu s-a consumat. Alături de mii de fani ai BESTFEST-ului am simțit că timpul stă în loc, cele peste 7 ore petrecute în BESTFEST PARK trecând pe nesimțite. Până și plecarea a fost mai fluidă decât altă dată, iar amatorii de taxi nu au mai întâlnit escrocherii pe față. Drumul spre București costă în medie în jur de 30-40 de lei, folosind mașinile partenerului Taxi Meridian.

Cea de-a doua zi de festival își va deschide porțile la ora 16:00, lineup-ul fiind format din Nas, Nneka, Biohazard, Subcarpati, Coma, ROA, Zob, Grimus, East Roots, White Walls, Piranha, Gojira & Planet H, Loungerie II și trio-ul olandez de dubstep și drum and bass, Noisia.

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Festivaluri vineri, 5 iulie 2013

B’ESTFEST 2013

Loc
BESTFEST Park

Trending