Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

B'ESTFEST 2013. Impresii din a treia zi de festival - FOTO

Impresii și poze din a treia zi de BESTFEST. Festivalul s-a încheiat pe 7 iulie cu Partizan, headlinerul zilei fiind Chase & Status. Trupe: Enter Shikari, Subscribe, Soliwork.

Publicat

pe

Se intampla la BESTFEST pe 8 iulie 2013

"Așa trebuiau să fie toate zilele", auzeam pe cineva spunând în spatele meu în drumul de la stația de autobuz spre zona de camping. Replica făcea referire la vremea însorită ce-ți deschidea involuntar apetitul pentru distracție. Pe fundal se auzea vocea Elenei de la Electric Fence, ale cărei acute se auzeau din depărtare, de dinainte de a intra în BESTFEST PARK Tunari. A treia zi de festival a început în forță, cu un soare puternic, netulburat de nori, și cu oameni la fel de entuziaști și plini de energie ca în prima zi.

B'ESTFEST Summer Camp 2013 a închis porțile celei de-a șaptea ediții după un weekend în care  64.000 de spectatori s-au strâns în B'ESTFEST Park. Programul concertelor pentru a treia zi de festival a inclus pe listă formații precum: Electric Fence, Hentai Corporation, Shadowbox & Chimie, Goodbye to Gravity, Pistol cu Capse, Toulouse Lautrec, Partizan, Enter Shikari, Chase & Status și Soilwork.

Se intampla la BESTFEST pe 8 iulie 2013

Se intampla la BESTFEST pe 8 iulie 2013

Vezi galeria de poze cu publicul în a treia zi de BESTFEST 2013

Electric Fence a deschis cea de-a treia zi de BESTFEST cu un concert dinamic, ce impunea un ritm drăcesc. Dezinvoltă și cu o energie molipsitoare, Elena Vasile a invitat publicul la dans, cântând cât o țineau corzile vocale. Alegerea acestei trupe pentru deschiderea zilei a treia de festival ni s-a părut inspirată, publicul fiind atras să intre în hora alternative - world - fusion - electro - rock - d`n`b. Setlistul a inclus piese precum "I`m The Biggest Star" sau "Emilia", single-ul cu care formația a participat anul acesta la Eurovision, încheind competiția pe poziția a doua, cu punctaj maxim din partea juriului de specialitate.

Electric Fence la BESTFEST pe 7 iulie 2013

Electric Fence la BESTFEST pe 7 iulie 2013

Vezi galeria de poze cu Electric Fence la BESTFEST 2013

Cea mai excentrică prezență de la BESTFEST 2013 a fost fără doar și poate Hentai Corporation. Cu replici precum "Show me your nipples", un moșit cel puțin descreierat și gesturi ieșite din matca "coregrafiei de concert", cehii au ridicat sprâncenele celor din public.  "Danke sher! Merci! Alright!" au fost cuvintele de mulțumire Hentai Corporation, venite după un desfrâu muzical dificil de descris în cuvinte. Am observat însă că de îndată ce membrii Hentai au început să-și scuture pletele, vântul a început să bată cu putere, în asonanță parcă cu furtuna de decibeli.

Hentai Corporation la BESTFEST 2013

Hentai Corporation la BESTFEST 2013

Vezi galeria de poze cu Hentai Corporation la BESTFEST 2013

Chimie  &  Shadowbox a fost o prezență mai puțin atractivă din punctul nostru de vedere, personalitatea trupei lăsând de dorit. Anumite ritmuri ne aminteau de Subcarpați, piesele neavând însă un cârlig care să ne prindă atenția. "Bună seara domnișoarelor și doamnelor, Faceți gălăgie, motherfucker", a salutat publicul solistul trupei, replica fiind urmată de un îndemn la o susținere activă: "Toată lumea, dar toată lumea, mâna sus!". Entuziasmul celor din fața scenei a fost însă destul de reținut.

Goodbye To Gravity  au urcat pe scena Coca-Cola de la BESTFEST dând metalului românesc ceea ce i se cuvine. Băieții au întreținut atmosfera cu piese de pe albumul lor de debut, solistul Andrei Găluț dând dovadă de o voce bine articulată pentru genul muzical căruia îi dă glas.  "Încheiem concertul cu ultima piesă de pe album. Este a treia oară când venim la BESTFEST, ne place aici. We will be baaack!", au concluzionat membrii Goodbye To Gravity, publicul aplaudând cu generozitate. Urmărește interviul cu Goodbye To Gravity acordat InfoMusic.

Goodbye to Gravity la BESTFEST pe 7 iulie 2013

Goodbye to Gravity la BESTFEST pe 7 iulie 2013


Vezi galeria de poze Goodbye to Gravity

În paralel cu concertul Goodbye To Gravity, pe scena Jagermeister, Partizan demonstra publicului BESTFEST că încă "au cu ce", rock-ul cu sirop de sarcasm pe care îl produc fiind gustat  în continuare. Trupa a cântat în formulă de doi - Adrian Pleșca "Artan" și Răzvan Moldovan -, arătând celor prezenți că muzica îi menține încă tineri, mesajul pe care îl transmit rămânând actual de-a lungul anilor asemenea scrierilor lui Caragiale.

Partizan la Bestfest 2013

Partizan la Bestfest 2013

Vezi galeria de poze cu Partizan la BESTFEST 2013

Enter Shikari au fost așteptați de către mulți dintre fanii BESTFEST, britanicii având parte de un public pus pe fapte mari. În fața scenei Ciuc oamenii s-au dezlănțuit de la primele acorduri, melanjul interesant de metal și muzică electronică fiind gustat și savurat prin miscări ample de dans și fani luați în brațe de către cei din jur pentru a fi aruncați în aer. Enter Shikari a adus pe scena BESTFEST o abordare unică în ce privește sound-ul, muzica acestei formații producând fuziunea perfectă dintre două genuri extrem de apreciate ale industriei: rock și electro. "Did you have a good time? A marvelous time. BESTFEST! BESTFEST! BESTFEST! YEAH! Merci", a exclamat Rou Reynolds, care pe parcursul concertului nu s-a sfiit să facă băi de mulțime.

Enter Shikari la BESTFEST pe 7 iulie 2013

Enter Shikari la BESTFEST pe 7 iulie 2013

Vezi galeria de poze cu Enter Shikari la BESTFEST 2013

"Good evening ladies and gentlemen. We are Subscribe. How are you feeling?", au salutat publicul membrii celei mai respectate trupe din underground-ul ungar. Muzica acestei formații încorporează foarte multe influențe, de la progressive modern metal la folk, jazz, reggae, hardcore și chiar funk, rezultatul fiind un vârtej de energie și ritmuri nebune ce își găsesc inexplicabil numitor comun.  "How many ladies in the house tonight?", a strigat solistul pe la jumătatea concertului, după ce nu a stat locului nicio clipă, zbânțuindu-se în public și pe scenă și cățărându-se ca o maimuță orinde i s-a permis. Publicul s-a simțit excelent, dansând și cântând alături de unguri de la început până la sfârșit.

SUBSCRIBE la BESTFEST pe 7 iulie 2013

SUBSCRIBE la BESTFEST pe 7 iulie 2013

Vezi galeria de poze cu Subscribe la BESTFEST 2013

Chase and Status au introdus publicul BESTFEST în transa de electro-dance, înainte ca americanii să urce pe scenă fanii aștepându-i "numărând elefanți". "Go crazy Romania!", au strigat cei de pe scenă, mii de mâini fluturând în aer în ritm de dubstep. Headlinerii zilei au antrenat peste 7.000 de spectatori, cuvântul de ordine fiind, încă o dată, energie. "Jump, jump, jump! Make some noise!", se auzea de pe scenă, în timp ce în public beat-ul electro al britanicilor crease o masă compactă de fani ce se mișcau în același ritm. Deși publicul care s-a strâns în fața scenei Ciuc pentru a-i asculta pe Chase and Status a fost mai puțin numeros decât cel din seara precedentă, venit pentru a-l asculta pe Nas, atmosfera a fost pe măsura nebuniei Drum and bass și breakbeat de pe scenă.

Chase & Status la BESTFEST pe 7 iulie 2013

Chase & Status la BESTFEST pe 7 iulie 2013

Vezi galeria de poze cu Chase & Status la BESTFEST 2013

După desfrâul electro, suedezii de la Soilwork au adus death metalul melodic pe scena Coca-Cola. La fel ca și celelalte trupe ce au concertat în cea de-a treia zi de festival, formația încorporeză în piesele pe care le compun mai multe stiluri muzicale: blues rock, alternative metal și progressive, nuanța distinctivă fiind dată de agresivitate în riff-uri, tobe, voce.

SOILWORK la BESTFEST 2013

SOILWORK la BESTFEST 2013

Vezi galeria de poze cu Soilwork la BESTFEST 2013

Trending