Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

B'ESTFEST face record de audiență în a doua zi de festival - FOTO

Impresii și poze din a doua zi de BESTFEST. Festivalul a continuat pe 6 iulie cu Subcarpați, headlinerul zilei fiind Nas. Trupe: Grimus, Zob, Biohazard.

Publicat

pe

Audienta record la Bestfest 2013 cu prilejul concertului NAS
Audienta record la Bestfest 2013 cu prilejul concertului NAS │ FOTO: Alex Bărbulescu

Cu mic, cu mare, fanii BESTFEST au revenit în transa de concerte și voie bună pentru cea de-a doua zi de festival. De data aceasta ploaia nu a mai cruțat zona de camping din BESTFEST PARK Tunari, norii negri lăsând în urmă noroi, bălți și zone de teren extrem de alunecoase. Dușca de ploaie ce și-a lăsat amprenta asupra campingului a fost zdravănă, dar scurtă, și din fericire s-a încheiat cu câteva minute bune înainte ca primul concert programat să înceapă. Deși replici precum "sunt fleașcă" sau "poate dacă nu mai plouă, se usucă până mâine" te întâmpinau de cum intrai, cei care au înnoptat în camping au luat în calcul și un eventual duș rece, mulți având în picioare cizme de cauciuc sau bocanci și pelerine de ploaie pe umeri.

În ciuda acestor inconveniențe meteorologice, publicul a venit la BESTFEST în număr record. Peste 28.000 de spectatori au participat la concertele, petrecerile și activitățile organizate în cea de-a doua zi de festival, cu aproximativ 9.000 mai mulți față de prima zi.

Audienta record la Bestfest 2013 cu prilejul concertului NAS

Audienta record la Bestfest 2013 cu prilejul concertului NAS │ FOTO: Alex Bărbulescu

Vezi galeria de poze cu publicul în ce-a de-a doua zi de BESTFEST 2013

Cu un line-up pliat pe hip hop, reggae, afrobeat, electro, drum'n'bass, ska și nu în ultimul rând rock, publicul a ignorat vremea și și-a concentrat atenția asupra concertelor ce urmau. Cea de-a doua zi a festivalului a adus în fața fanilor BESTFEST artiști și trupe de pe trei continente: Europa, America și Africa. Pe listă s-au înscris Nas, Nneka, Biohazard, Subcarpati, Coma, ROA, Zob, Grimus, East Roots, White Walls, Piranha, Gojira & Planet H, Loungerie II și trio-ul olandez de dubstep și drum and bass, Noisia.

East Roots au fost cei care au alungat norii de ploaie, dând startul, conform programului, primului concert al zilei. Mistah B, Adelin Dragu, Cristi Scurtu, Papa L, Mihai Para, Alex Parker și Sorin Nicolescu au răspândit în public un vibe pozitiv, invitând publicul la dans pe ritmuri de reggae și ska. Trompeta a sunat excelent, dând savoare fuziunii de stiluri muzicale abordate.

Primul concert pe scena Coca-Cola a fost susținut de White Walls. Băieții au putut fi ascultați recent și în deschiderea concertului Alternosfera de la Arenele Romane, unde au făcut o impresie foarte bună, publicul cerând chiar și bis. În aceeași formă de zile mari au fost și la BESTFEST, vocea făcând trecerile de la pasajele mai agresive la cele lente fără dificultate, instrumentalul, în paralel, dând bice unui ritm de metal progresiv autentic. Salutul "Suntem White Walls din Constanța", devenit deja o emblemă a trupei, nu a lipsit nici el.

White Walls la BESTFEST 2013 - 6 iulie 2013

White Walls la BESTFEST 2013 - 6 iulie 2013

Vezi galeria de poze cu White Walls la BESTFEST 2013

"Sub-car-pați! Sub-car-pați! Haideți mai aproape de scenă. Gata ploaia. (...) Bine v-am găsit BESTFEST! Toată lumea arată bine, se simte bine. Despre asta e vorba", acesta a fost mesajul celor de la Subcarpați transmis unui public în extaz.

Zona dintre scena Ciuc și corturile din spate a fost complet acaparată de public de îndată ce Subcarpați au dat drumul muzicii-manifest-cultural pe care o produc. Atmosfera pe care au creat-o Bean, Vali Umbră, DJ Power, VJ ANDRI și Georgiana Mănăilă a șters orice neplăcere creată de vreme, toți cei prezenți fiind cu mâinile în aer, pregătiți să țină ritmul până la finalul concertului. Fanii trupei au putut asculta piese precum "De când mama m-o făcut", "Balada românului" sau "M-o făcut muma frumoasă", ultimul single lansat. Georgiana Mănăilă, îmbrăcată într-un costum național, a adus pe scena de la BESTFEST aroma de folclor care dă gustul unic Subcarpați. Vocea tinerei artiste a sunat impecabil, mai bine chiar ca pe CD aș îndrăzni să spun.

Subcarpați la BESTFEST 2013

Subcarpați la BESTFEST 2013

Vezi galeria de poze cu Subcarpați la BESTFEST 2013

Odată cu lăsarea întunericului o mare de oameni s-a strâns în fața scenei principale pentru a o întâmpina pe Nneka. Artista de origine nigeriană a cântat în fața a peste 6.000 de oameni, cei prezenți părând a nu se mai sătura de ritmurile de reggae și soul cu influențe africane. Piesele au creat ambianța perfectă pentru o atmosferă relaxantă. Comunicarea cu publicul a fost constantă iar instrumentalul a curs. Din discursul artistei nu au lipsit referiri la diverse probleme politice, Nneka fiind cunoscută pentru implicarea sa în eradicarea corupției. Citește interviul cu Nneka acordat InfoMusic înainte de festival.

Nneka la BESTFEST - 6 iulie 2013

Nneka la BESTFEST - 6 iulie 2013

Vezi galeria de poze cu Nneka la BESTFEST 2013

În paralel cu concertul susținut de Nneka pe scena principală, băieții de la Zob întrețineau atmosfera pe scena Jagermeister. Moșu, Lonti, Vlase și Forrest au fost dezinvolți ca întotdeauna, direcți și sarcastici. Punk rock-ul pe care îl cântă încă din 1993 a aprins scânteia adrenalinei, cei care au venit să îi asculte fiind absobiți de atmosferă și amintiri din perioada de început a trupei.

ZOB la BESTFEST pe 6 iulie 2013

ZOB la BESTFEST pe 6 iulie 2013

Vezi galeria de poze cu Zob la BESTFEST 2013

"Bună seara, București!", au strigat cei de la Coma de pe scena Coca-Cola, publicul răspunzând prin aplauze furtunoase. Fanii BESTFEST s-au arătat entuziasmați să îi vadă pe Cătălin Chelemen, Dan Costea, Răzvan Albu, Răzvan Rădulescu, Sorin Petrescu, Răzvan Nastate AKA Sheriff (2012-2013) și Călin Marcu, mulți dintre cei adunați în față știind versurile pieselor pe dinafară. "BESTFEST, mâna sus! Sus, sus, sus!" și "BESTFEST, sunteți gata? Sunteți gata? Sunteți gata?" au fost replicile care au ținut publicul în priză pe tot parcursul concertului. Setlistul a inclus și piesa "Cântă-mi povestea", o melodie extrem de iubită a trupei, ce a fost lansată în 2006, odată cu albumul "Nerostitele".

În paralel, pe scena Jagermeister, au cântat cei de la Grimus. Cortul s-a umplut, publicul având nevoie de un spațiu și mai mare pentru a se desfășura în voie. Popularitatea formației de rock alternativ din Cluj-Napoca a tot crescut din 2005 încoace, anul trecut băieții ajungând să deschidă cel mai mare concert al lui 2012, susținut de Red Hot Chili Peppers pe Arena Națională, precum și concertul Placebo de pe Stadionul Iolanda Balas Soter.

Grimus la BESTFEST pe 6 iulie 2013

Grimus la BESTFEST pe 6 iulie 2013

Vezi galeria de poze cu Grimus la BESTFEST 2013

Nebunia a cuprins zona de camping imediat ce pe scena principală a urcat Nas, îndrăgitul rapper din Queens. Rezidenții campingului BESTFEST se strângeau de peste tot, umplând până la refuz zona dintre scenele Coca-Cola și Ciuc și corturile din spate. Prezența rapper-ului a fost anunțată de la pupitrul de mixaj, de la microfon răzbătând până departe "Are you ready for Nas?". După o introducere în care s-a adus un tribut rapper-ilor 2Pac și Biggie Smalls, ce s-au stins din viață în conflictul dintre Coasta de Est și Coasta de Vest, Nas și-a făcut apariția pe scenă, în fața sa fiind o mare de mâini ridicate în aer. Publicul de la BESTFEST a fost mai energic și mai implicat ca niciodată, dansând și sorbind cu privirea fiecare mișcare de pe scenă. Am putut observa chiar și câțiva bodyguarzi din staff-ul BESTFEST dând din cap pe ritmuri de hip hop, tot campusul părând hipnotizat. Setlistul a inclus și hitul "I can", cel mai popular single al rapper-ului american. Atmosfera a fost incendiară, publicul cântând alături de rapper și aplaudând la scenă deschisă.

Concert NAS la BESTFEST pe 6 iulie 2013

Concert NAS la BESTFEST pe 6 iulie 2013

Vezi galeria de poze cu Nas la BESTFEST 2013

Ultimul concert al serii de pe scena Coca-Cola a revenit americanilor de la Biohazard. Ritmurile de punk și heavy metal cu elemente de hip hop au crescut pulsul mulțimii, legendele hardcore fiind la primul loc concert în România.

BIOHAZARD în concert la BESTFEST pe 6 iulie 2013

BIOHAZARD în concert la BESTFEST pe 6 iulie 2013

Vezi galeria de poze cu Biohazard la BESTFEST 2013

Ultima zi de festival, 7 iulie, îi va aduce în prim plan pe membrii trupei Chase & Status într-un show live, în premieră în România, alături de nume internaționale precum Enter Shikari, Soilwork, Friction. Pe scenele festivalului vor urca și Electric Fence, Goodbye to Gravity, Shadowbox & Chimie, Hentai Corporation, Toulouse Lautrec, Pistol cu Capse, Days of Confusion, Flesh Rodeo, urmând ca distracția să se prelungească până în zorii zilei.

PUBLICITATE
Comentează

Albume noi

Subcarpați lansează primul album pe vinyl pe 1 decembrie

Subcarpați sărbătorește Ziua Națională a României lansând primul album pe vinyl. Intitulat "Folcloru-i Oxigen Pentru Un Popor Astmatic", discul va putea fi comandat începând cu data de 1 decembrie.

Publicat

pe

MC Bean, Subcarpati, Red Bull SoundClash 2019
MC Bean, Subcarpati, Red Bull SoundClash 2019 │ FOTO: Mihnea Ratte

Pandemia a împiedicat susținerea concertului tradițional Subcarpați de 1 Decembrie, ce se desfășura anual la Arenele Romane, însă evenimentul nu trece neobservat. Ziua Națională a României este sărbătorită anul acesta prin lansarea vinyl-ului "Folcloru-i Oxigen Pentru Un Popor Astmatic".

"Avem plăcerea să vă anunțăm că din 1 Decembrie 2021 puteți comanda pe Subshop Subcarpați primul album pe Vinil Subcarpați, "Folcloru-i Oxigen Pentru Un Popor Astmatic"", a anunțat grupul pe paginile de Facebook și Instagram.

"Folcloru-i Oxigen Pentru Un Popor Astmatic", primul vinyl Subcarpați

Piesele incluse în setlistul acestui album nu au fost încă dezvăluite, însă o poză publicată de Subcarpați dezvăluie că "Ivan cu Rusalka" și "Bună ziua, boieri mari" cu Corul de copii Așezarea Sf. Leontie se regăsesc pe vinyl.

Subcarpați - Folcloru-i Oxigen Pentru Un Popor Astmatic

Subcarpați - "Folcloru-i Oxigen Pentru Un Popor Astmatic" │ FOTO: Subcarpați

În 2021, Subcarpați aniversează 10 ani de activitate muzicală. Momentul a fost marcat în primăvară prin lansarea întregii discografii a grupului în format fizic, trupa incluzând într-o colecție toate albumele, precum și produse de merch în ediție aniversară. Colecția SUB 10 include un hanorac personalizat cu masca "Culese din Cartier", precum și un booklet și un sticker pack, alături de o serie de magneți. Găsiți mai multe detalii aici.

Cea mai mare grupare muzicală independentă din România, Subcarpați, s-a născut în urmă cu 10 ani, la inițiativa lui Bean MC, și este compusă dintr-un grup de prieteni mânați de pasiunea pentru muzică și folclor.

Subcarpați reinterpretează folclorul în manieră proprie și aduce în prim-plan ideea că e important să ne conectăm la originile noastre. Trupa vorbește prin muzica sa despre patriotism și dragostea pentru valorile tradiționale, fără să le transforme într-un discurs patetic.

Din 2009 până în prezent, Subcarpați a lansat șapte materiale discografice: "Etnologic" (2010), "Subcarpați" (2010), Compilația "Culese din Cartier" (2010), "Underground Folclor" (2012), "Pielea de găină" (2014), "Satele Unite ale Balcanilor" (2016), "Zori și Asfințit" (2018).

Citește în continuare

Concerte & turnee

Cum a fost a treia zi de UNTOLD 2021: 75.000 de fani şi David Guetta în mare formă

Publicat

pe

David Guetta Concert UNTOLD 2021
David Guetta Concert UNTOLD 2021 │ FOTO: Foto PR

Cea de-a treia zi a festivalului UNTOLD a umplut stadionul Cluj Arena, dar si celelalte 6 scene din festival. Zeci de mii de fani au venit să-l vadă pe DJ-ul numărul 1 al lumii, David Guetta. Francezul și-a uimit fanii, veniți din peste 100 de țări acu un show incredibil, plin de emoție, pe parcursul căruia și-a declarat recunoștința pentru momentul pe care-l trăiește pe mainstage-ul festivalului UNTOLD, acesta fiind singurul mare festival care are loc în Europa în acest an.

Ce a declarat David Guetta:

În acești doi ani fără evenimente, idea de a sta acasă a fost înfricoșătoare la început, dar ulterior s-a dovedit a fi una minunată. Mi-am permis să petrec timp alături de familie. Revenirea a fost destul de dificilă, a fost greu să mă acomodez. M-am întrebat: cum am făcut asta timp de 20 de ani? Dar ceea ce se întamplă în momentul în care urci pe scenă, emoțiile tale și ale fanilor, sunt sentimente incredibile. Asta am experimentat la UNTOLD, am trăit fiecare secundă, m-am bucurat de fiecare minut. Le mulțumesc tuturor pentru că au fost parte din călatoria mea.

Experiența UNTOLD a însemnat reunirea familiei din toate punctele de vedere pentru DJ-ul belgian Lost Frequencies, care a ajuns la Cluj-Napoca însoțit de părinții săi. Acesta a declarat că și-a dorit să-și aducă mama la festivalul pe care-l iubește.

Un alt moment în premieră pentru Lost Frequencies s-a petrecut în cursul zilei de ieri, când a facut probele de sunet. Ultimul single al producătorului belgian, intitulat ,"Where Are You Now" a fost realizat în colaborare, de la distanță, cu artistul britanic Calum Scott. În cea de-a treia zi a festivalului UNTOLD, cei doi s-au întâlnit pentru prima dată, față în față. Calum Scott a fost una dintre surprizele pregătite de Lost Frequencies pentru fanii festivalului.

Belgianul s-a bucurat de magia UNTOLD, încă din prima zi a festivalului, când a urcat pe scena Alchemy alături de Netsky, pentru o noua versiune remix a piesei ,"Here With Me", o alta premieră care a entuziasmat fanii.

Faimoasa trupă The Script a oferit fanilor un festival de emoții, de la lacrimi, până la zâmbete și râs, piesele lor fiind cântate la unison de cei care au venit să îi vadă. Unul dintre momentele preferate ale fanilor a fost acela când solistul trupei, Danny O’Donoghue, a luat telefonul unei participante din public și i-a sunat fostul iubit în timp ce interpreta piesa ,,Nothing”.

Ce le-a spus solistul trupei The Script fanilor:

A trecut prea mult timp de când nu am mai fost în fața unui public atât de mare și frumos. Pentru noi, este prima în ultimii doi ani, când avem o astfel de ocazie și vă mulțumim! Cu siguranță ne vom revedea, aici, pe scena UNTOLD, 

Alături de acești artiști mult așteptați de public, pe scena principală a UNTOLD au mai urcat AZTEK, Subcarpați, TCHAMI, Danny Avila.

ARTIȘTII DE LA SCENELE GALAXY ȘI ALCHEMY AU FĂCUT SENZAȚIE

DJ-ul Raresh, Paul Kalkbrenner,și Rhadoo au urcat sâmbătă pe scena GALAXY în a doua zi de festival. La ALCHEMY, artiști români și internaționali precum DJ Snow & MC Agent, NANE, Macanache, Paraziții, Cabral Ibacka- Faibo X, Camo & Krooked sau DChase & Status DJ Set au făcut un show spectaculos. Pe toate celelalte scene au concertat alți peste 20 de artiști.

MĂSURI DE SIGURANȚĂ

Sâmbătă, 11 septembrie,  din toate cele peste 7470 de persoane testate la cele 28 de centre medicale din întreaga țară, acreditate UNTOLD, doar 10 persoane au fost depistate pozitiv cu virusul COVID-19. Toate cele 10 persoane depistate pozitiv în centrele medicale nu s-au mai deplasat spre zona festivalului și au urmat protocolul medical prestabilit de autorități. Abonamentele sau biletele lor au fost anulate pentru ediția din acest an urmând a primi vouchere valorice sau bilet de 1 zi pentru ediția din 2022 a festivalului UNTOLD.

Accesul la festival se face exclusiv în baza Certificatului Digital UE COVID-19 sau a testării rapide în centrele medicale acreditate UNTOLD. În plus, ca o extra măsură de siguranță și minorii de peste 7 ani se supun aceluiași triaj epidemiologic.

Reamintim faptul că după primele zile de festival a reieșit faptul că 75% dintre fanii prezenți la ediția din acest an sunt vaccinați. Media înregistrată la UNTOLD este una impresionantă fiind aproape de trei ori mai mare față de media imunizării la nivel național. Acest lucru vine să confirme faptul că festivalul UNTOLD din acest an reprezintă cel mai sigur loc public din România, dar și faptul că festivalul este un stimulent bun pentru cei care se vaccinează.

Citește în continuare

Concerte & turnee

Subcarpaţi cântă în deschiderea iMapp Bucharest 2021 pe 18 septembrie

Luna septembrie se anunţă cea mai aglomerată din punct de vedere al concertelor şi festivalurilor din ultimii 2 ani. Într-un interval de doar câteva zile avem SAGA Festival, UNTOLD, Maximum Rock Festival, dar şi iMapp Bucharest 2021 şi concertul lui Armin van Buuren în Piaţa Constituţiei. În acest material avem detalii despre iMapp 2021, deschis de o reprezentaţie Subcarpaţi.

Publicat

pe

iMapp Bucharest 2021
iMapp Bucharest 2021 │ FOTO: iMapp

iMapp Bucharest 2021 are loc pe 18 septembrie, iar intrarea va fi liberă. În deschidere va concerta Subcarpaţi, aducând o doză serioasă de "Pankăreală" evenimentului desfăşurat în Piaţa Constituţiei din Bucureşti. iMapp este cel mai mare eveniment de new media art din ţara noastră şi a fost inclus în repetate rânduri în topul concursurilor de video mapping. E vorba despre proiecţii de anvergură pe clădiri istorice, folosind opere de artă digitală.

Lucrările artistice din acest an vor fi proiectate pe faţada Palatului Parlamentului, având şi acompaniament muzical. 23.000 de metri pătraţi sunt puşi la dispoziţie pentru proiecţii. iMapp Bucharest ajunge în 2021 la ediţia cu numărul 7, iar festivalul a câştigat un premiu "AV Inaction" la premiile AV Londra 2020. Tema concursului din acest an este "The Show Must Go On", referindu-se la artă, muzică, sport, educaţie, turism, care îşi revin după perioada de pandemie.

iMapp Bucharest 2021 va include participarea următoarelor echipe, câştigătoare ale evenimentelor partenere de mapping:

  • Flightgraf (câştigător în SUA)
  • Jonas Denzel (câştigător în Germania)
  • Fabio Volpi (câştigător în Ucraina)
  • Li Cheng (câştigător în Japonia)
  • Ricardo Silveira Cancado (câştigător în Ungaria)

Cele 5 echipe vor fi însoţite de câştigătorul premiului juriului din ediţia iMapp 2019, Michele Pusceddu. Publicul va putea intra începând cu ora 17:00, iar accesul va fi permis celor vaccinaţi cu 10 zile trecute de la finalizarea schemei complete, dar şi celor care prezintă un rezultat negativ al unui test RT-PCR (valabil 72 de ore) sau antigen (valabil 24 de ore). Au permis şi cei care au făcut Covid-19, dar se află în perioada între a 15-a şi zi a 180-a ulterioară infectării.

iMapp Bucharest s-a ţinut doar online în 2020, în cadrul proiectului Bucharest - One Heart.One Story. Pe atunci a ţinut 4 zile, între 16 şi 19 septembrie, incluzând şi o expoziţie de artă urbană. Ziua Bucureştiului a fost marcată de proiecţii video pe faţadele a 3 clădiri din centrul Capitalei.

Citește în continuare

Trending