Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania 2018-2019 Bogdan Ioan, câștigătorul trofeului Vocea României 2018Bogdan Ioan este câștigătorul trofeului Vocea României 2018 INFO CONCERT:
Tom Jones
INFO CONCERT:
Slayer
INFO CONCERT:
Sarah Brightman
André Rieu își extinde iar progamul la Cluj-Napoca, anunță cel de-al patrulea concert în 2019 - BILETE INFO CONCERT:
André Rieu

B'ESTFEST face record de audiență în a doua zi de festival - FOTO

Impresii și poze din a doua zi de BESTFEST. Festivalul a continuat pe 6 iulie cu Subcarpați, headlinerul zilei fiind Nas. Trupe: Grimus, Zob, Biohazard.
Audienta record la Bestfest 2013 cu prilejul concertului NAS

Audienta record la Bestfest 2013 cu prilejul concertului NAS (foto: Alex Bărbulescu)

Cu mic, cu mare, fanii BESTFEST au revenit în transa de concerte și voie bună pentru cea de-a doua zi de festival. De data aceasta ploaia nu a mai cruțat zona de camping din BESTFEST PARK Tunari, norii negri lăsând în urmă noroi, bălți și zone de teren extrem de alunecoase. Dușca de ploaie ce și-a lăsat amprenta asupra campingului a fost zdravănă, dar scurtă, și din fericire s-a încheiat cu câteva minute bune înainte ca primul concert programat să înceapă. Deși replici precum "sunt fleașcă" sau "poate dacă nu mai plouă, se usucă până mâine" te întâmpinau de cum intrai, cei care au înnoptat în camping au luat în calcul și un eventual duș rece, mulți având în picioare cizme de cauciuc sau bocanci și pelerine de ploaie pe umeri.

În ciuda acestor inconveniențe meteorologice, publicul a venit la BESTFEST în număr record. Peste 28.000 de spectatori au participat la concertele, petrecerile și activitățile organizate în cea de-a doua zi de festival, cu aproximativ 9.000 mai mulți față de prima zi.

Audienta record la Bestfest 2013 cu prilejul concertului NAS

Audienta record la Bestfest 2013 cu prilejul concertului NAS (Foto: Alex Bărbulescu)

Vizionează galeria foto, click pe poze pentru mărire/slideshow

Vezi galeria de poze cu publicul în ce-a de-a doua zi de BESTFEST 2013

Cu un line-up pliat pe hip hop, reggae, afrobeat, electro, drum'n'bass, ska și nu în ultimul rând rock, publicul a ignorat vremea și și-a concentrat atenția asupra concertelor ce urmau. Cea de-a doua zi a festivalului a adus în fața fanilor BESTFEST artiști și trupe de pe trei continente: Europa, America și Africa. Pe listă s-au înscris Nas, Nneka, Biohazard, Subcarpati, Coma, ROA, Zob, Grimus, East Roots, White Walls, Piranha, Gojira & Planet H, Loungerie II și trio-ul olandez de dubstep și drum and bass, Noisia.

East Roots au fost cei care au alungat norii de ploaie, dând startul, conform programului, primului concert al zilei. Mistah B, Adelin Dragu, Cristi Scurtu, Papa L, Mihai Para, Alex Parker și Sorin Nicolescu au răspândit în public un vibe pozitiv, invitând publicul la dans pe ritmuri de reggae și ska. Trompeta a sunat excelent, dând savoare fuziunii de stiluri muzicale abordate.

Primul concert pe scena Coca-Cola a fost susținut de White Walls. Băieții au putut fi ascultați recent și în deschiderea concertului Alternosfera de la Arenele Romane, unde au făcut o impresie foarte bună, publicul cerând chiar și bis. În aceeași formă de zile mari au fost și la BESTFEST, vocea făcând trecerile de la pasajele mai agresive la cele lente fără dificultate, instrumentalul, în paralel, dând bice unui ritm de metal progresiv autentic. Salutul "Suntem White Walls din Constanța", devenit deja o emblemă a trupei, nu a lipsit nici el.

White Walls la BESTFEST 2013 - 6 iulie 2013

White Walls la BESTFEST 2013 - 6 iulie 2013

Vizionează galeria foto, click pe poze pentru mărire/slideshow

Vezi galeria de poze cu White Walls la BESTFEST 2013

"Sub-car-pați! Sub-car-pați! Haideți mai aproape de scenă. Gata ploaia. (...) Bine v-am găsit BESTFEST! Toată lumea arată bine, se simte bine. Despre asta e vorba", acesta a fost mesajul celor de la Subcarpați transmis unui public în extaz.

Zona dintre scena Ciuc și corturile din spate a fost complet acaparată de public de îndată ce Subcarpați au dat drumul muzicii-manifest-cultural pe care o produc. Atmosfera pe care au creat-o Bean, Vali Umbră, DJ Power, VJ ANDRI și Georgiana Mănăilă a șters orice neplăcere creată de vreme, toți cei prezenți fiind cu mâinile în aer, pregătiți să țină ritmul până la finalul concertului. Fanii trupei au putut asculta piese precum "De când mama m-o făcut", "Balada românului" sau "M-o făcut muma frumoasă", ultimul single lansat. Georgiana Mănăilă, îmbrăcată într-un costum național, a adus pe scena de la BESTFEST aroma de folclor care dă gustul unic Subcarpați. Vocea tinerei artiste a sunat impecabil, mai bine chiar ca pe CD aș îndrăzni să spun.

Subcarpați la BESTFEST 2013

Subcarpați la BESTFEST 2013

Vizionează galeria foto, click pe poze pentru mărire/slideshow

Vezi galeria de poze cu Subcarpați la BESTFEST 2013

Odată cu lăsarea întunericului o mare de oameni s-a strâns în fața scenei principale pentru a o întâmpina pe Nneka. Artista de origine nigeriană a cântat în fața a peste 6.000 de oameni, cei prezenți părând a nu se mai sătura de ritmurile de reggae și soul cu influențe africane. Piesele au creat ambianța perfectă pentru o atmosferă relaxantă. Comunicarea cu publicul a fost constantă iar instrumentalul a curs. Din discursul artistei nu au lipsit referiri la diverse probleme politice, Nneka fiind cunoscută pentru implicarea sa în eradicarea corupției. Citește interviul cu Nneka acordat InfoMusic înainte de festival.

Nneka la BESTFEST - 6 iulie 2013

Nneka la BESTFEST - 6 iulie 2013

Vizionează galeria foto, click pe poze pentru mărire/slideshow

Vezi galeria de poze cu Nneka la BESTFEST 2013

În paralel cu concertul susținut de Nneka pe scena principală, băieții de la Zob întrețineau atmosfera pe scena Jagermeister. Moșu, Lonti, Vlase și Forrest au fost dezinvolți ca întotdeauna, direcți și sarcastici. Punk rock-ul pe care îl cântă încă din 1993 a aprins scânteia adrenalinei, cei care au venit să îi asculte fiind absobiți de atmosferă și amintiri din perioada de început a trupei.

ZOB la BESTFEST pe 6 iulie 2013

ZOB la BESTFEST pe 6 iulie 2013

Vizionează galeria foto, click pe poze pentru mărire/slideshow

Vezi galeria de poze cu Zob la BESTFEST 2013

"Bună seara, București!", au strigat cei de la Coma de pe scena Coca-Cola, publicul răspunzând prin aplauze furtunoase. Fanii BESTFEST s-au arătat entuziasmați să îi vadă pe Cătălin Chelemen, Dan Costea, Răzvan Albu, Răzvan Rădulescu, Sorin Petrescu, Răzvan Nastate AKA Sheriff (2012-2013) și Călin Marcu, mulți dintre cei adunați în față știind versurile pieselor pe dinafară. "BESTFEST, mâna sus! Sus, sus, sus!" și "BESTFEST, sunteți gata? Sunteți gata? Sunteți gata?" au fost replicile care au ținut publicul în priză pe tot parcursul concertului. Setlistul a inclus și piesa "Cântă-mi povestea", o melodie extrem de iubită a trupei, ce a fost lansată în 2006, odată cu albumul "Nerostitele".

În paralel, pe scena Jagermeister, au cântat cei de la Grimus. Cortul s-a umplut, publicul având nevoie de un spațiu și mai mare pentru a se desfășura în voie. Popularitatea formației de rock alternativ din Cluj-Napoca a tot crescut din 2005 încoace, anul trecut băieții ajungând să deschidă cel mai mare concert al lui 2012, susținut de Red Hot Chili Peppers pe Arena Națională, precum și concertul Placebo de pe Stadionul Iolanda Balas Soter.

Grimus la BESTFEST pe 6 iulie 2013

Grimus la BESTFEST pe 6 iulie 2013

Vizionează galeria foto, click pe poze pentru mărire/slideshow

Vezi galeria de poze cu Grimus la BESTFEST 2013

Nebunia a cuprins zona de camping imediat ce pe scena principală a urcat Nas, îndrăgitul rapper din Queens. Rezidenții campingului BESTFEST se strângeau de peste tot, umplând până la refuz zona dintre scenele Coca-Cola și Ciuc și corturile din spate. Prezența rapper-ului a fost anunțată de la pupitrul de mixaj, de la microfon răzbătând până departe "Are you ready for Nas?". După o introducere în care s-a adus un tribut rapper-ilor 2Pac și Biggie Smalls, ce s-au stins din viață în conflictul dintre Coasta de Est și Coasta de Vest, Nas și-a făcut apariția pe scenă, în fața sa fiind o mare de mâini ridicate în aer. Publicul de la BESTFEST a fost mai energic și mai implicat ca niciodată, dansând și sorbind cu privirea fiecare mișcare de pe scenă. Am putut observa chiar și câțiva bodyguarzi din staff-ul BESTFEST dând din cap pe ritmuri de hip hop, tot campusul părând hipnotizat. Setlistul a inclus și hitul "I can", cel mai popular single al rapper-ului american. Atmosfera a fost incendiară, publicul cântând alături de rapper și aplaudând la scenă deschisă.

Concert NAS la BESTFEST pe 6 iulie 2013

Concert NAS la BESTFEST pe 6 iulie 2013

Vizionează galeria foto, click pe poze pentru mărire/slideshow

Vezi galeria de poze cu Nas la BESTFEST 2013

Ultimul concert al serii de pe scena Coca-Cola a revenit americanilor de la Biohazard. Ritmurile de punk și heavy metal cu elemente de hip hop au crescut pulsul mulțimii, legendele hardcore fiind la primul loc concert în România.

BIOHAZARD în concert la BESTFEST pe 6 iulie 2013

BIOHAZARD în concert la BESTFEST pe 6 iulie 2013

Vizionează galeria foto, click pe poze pentru mărire/slideshow

Vezi galeria de poze cu Biohazard la BESTFEST 2013

Ultima zi de festival, 7 iulie, îi va aduce în prim plan pe membrii trupei Chase & Status într-un show live, în premieră în România, alături de nume internaționale precum Enter Shikari, Soilwork, Friction. Pe scenele festivalului vor urca și Electric Fence, Goodbye to Gravity, Shadowbox & Chimie, Hentai Corporation, Toulouse Lautrec, Pistol cu Capse, Days of Confusion, Flesh Rodeo, urmând ca distracția să se prelungească până în zorii zilei.

Citește mai multe despre NasNnekaSubcarpati
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
A început B'ESTFEST 2013. Impresii din prima zi - FOTO

Impresii și poze din prima zi de BESTFEST. Festivalul a început pe 5 iulie cu Changing Skins, headlinerul zilei fiind...

Închide