Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania 2018-2019 INFO CONCERT:
ARTmania Festival 2019
INFO CONCERT:
Neversea 2019
Public la festivalul NeverseaNeversea calcă pe urmele Untold: 10.000 de bilete vândute într-o zi, abonamente la preț nou disponibile online INFO CONCERT:
Summer Well 2019
André Rieu anunță cel de-al treilea concert consecutiv la Cluj-Napoca în 2019 - BILETE INFO CONCERT:
André Rieu

Atoms For Peace iese din Spotify, Nigel Godrich critică mecanismul de plată

Spotify nu reprezintă o soluție de monetizare pentru noii artiști, este concluzia la care a ajuns Nigel Godrich, producătorul trupei Atoms For Peace.
Nigel Godrich

Nigel Godrich

Spotify nu reprezintă o soluție de monetizare pentru noii artiști, este concluzia la care a ajuns Nigel Godrich, producătorul trupei Atoms For Peace. Trupa și-a retras muzica din rețeaua online Spotify, demersul fiind susținut de Thom Yorke. Producătorul vorbește de materialele "Eraser" (Thom Yorke), "Amok" (Atoms For Peace) și "Ultraista" (Ultraista). Potrivit lui Godrich, serviciul de streaming "face rău muzicii noi".

Extrase din mesajele lui Nigel Godrich pe Twitter

Extrase din mesajele lui Nigel Godrich pe Twitter

"Cauza este că noii artiști nu sunt plătiți cum se cuvine prin acest model... Este o ecuație care pur și simplu nu funcționează. Industria muzicală este controlată printr-un subterfugiu... Dacă nu încercăm să facem ceva corect pentru noii producători și artiști, arta va avea de suferit. Să nu facem vreo greșeală. Sunt organisme vechi din industrie, care încearcă să o controleze prin intermediul sistemului de distribuție", a mai spus producătorul Nigel Godrich pe Twitter. El a mai arătat că tinerii muzicieni se tem să vorbească de teamă să nu-și piardă din vizibilitatea în cadrul sistemului online.

Punctul de vedere al producătorului a fost susținut și de solistul Thom Yorke.

Extrase din mesajele lui Thom Yorke pe Twitter

Extrase din mesajele lui Thom Yorke pe Twitter

"Milioane de redări conduc la câteva mii de dolari... nicidecum ca în cazul posturilor de radio", este paralela lui Godrich între  Spotify și difuzarea pe posturile de radio.

Ultimul single Atoms For Peace - Magic Beanz

Albumul "Amok" a fost lansat de Atoms For Peace pe 25 februarie 2013. Solistul Tom Yorke a lucrat cu nume mari ale scenei muzicale: Flea, basistul Red Hot Chili Peppers, Nigel Godrich, vechi producător și colaborator al Radiohead, Joey Waronker, toboșar în trupele Beck și REM, precum și Mauro Refosco, percuționist în Forro in the Dark. Citește recenzia discului Amok pe InfoMusic.ro.

Citește mai multe despre Nigel GodrichThom Yorke
Ionut Paraschiv este Project Manager la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Goldfrapp a lansat clipul piesei "Drew" - VIDEO

Goldfrapp încep promovarea unui nou material cu un prim extras. Single-ul ales se numeşte "Drew" şi puteţi urmări clipul acestuia...

Închide