Urmărește-ne în Social Media

Industria muzicala

Atoms For Peace iese din Spotify, Nigel Godrich critică mecanismul de plată

Spotify nu reprezintă o soluție de monetizare pentru noii artiști, este concluzia la care a ajuns Nigel Godrich, producătorul trupei Atoms For Peace.

Publicat

pe

Nigel Godrich
Nigel Godrich

Spotify nu reprezintă o soluție de monetizare pentru noii artiști, este concluzia la care a ajuns Nigel Godrich, producătorul trupei Atoms For Peace. Trupa și-a retras muzica din rețeaua online Spotify, demersul fiind susținut de Thom Yorke. Producătorul vorbește de materialele "Eraser" (Thom Yorke), "Amok" (Atoms For Peace) și "Ultraista" (Ultraista). Potrivit lui Godrich, serviciul de streaming "face rău muzicii noi".

Extrase din mesajele lui Nigel Godrich pe Twitter

Extrase din mesajele lui Nigel Godrich pe Twitter

"Cauza este că noii artiști nu sunt plătiți cum se cuvine prin acest model... Este o ecuație care pur și simplu nu funcționează. Industria muzicală este controlată printr-un subterfugiu... Dacă nu încercăm să facem ceva corect pentru noii producători și artiști, arta va avea de suferit. Să nu facem vreo greșeală. Sunt organisme vechi din industrie, care încearcă să o controleze prin intermediul sistemului de distribuție", a mai spus producătorul Nigel Godrich pe Twitter. El a mai arătat că tinerii muzicieni se tem să vorbească de teamă să nu-și piardă din vizibilitatea în cadrul sistemului online.

Punctul de vedere al producătorului a fost susținut și de solistul Thom Yorke.

Extrase din mesajele lui Thom Yorke pe Twitter

Extrase din mesajele lui Thom Yorke pe Twitter

"Milioane de redări conduc la câteva mii de dolari... nicidecum ca în cazul posturilor de radio", este paralela lui Godrich între  Spotify și difuzarea pe posturile de radio.

Ultimul single Atoms For Peace - Magic Beanz

Albumul "Amok" a fost lansat de Atoms For Peace pe 25 februarie 2013. Solistul Tom Yorke a lucrat cu nume mari ale scenei muzicale: Flea, basistul Red Hot Chili Peppers, Nigel Godrich, vechi producător și colaborator al Radiohead, Joey Waronker, toboșar în trupele Beck și REM, precum și Mauro Refosco, percuționist în Forro in the Dark. Citește recenzia discului Amok pe InfoMusic.ro.

Trending