Urmărește-ne în Social Media

Industria muzicala

Atoms For Peace iese din Spotify, Nigel Godrich critică mecanismul de plată

Spotify nu reprezintă o soluție de monetizare pentru noii artiști, este concluzia la care a ajuns Nigel Godrich, producătorul trupei Atoms For Peace.

Publicat

pe

Nigel Godrich
Nigel Godrich

Spotify nu reprezintă o soluție de monetizare pentru noii artiști, este concluzia la care a ajuns Nigel Godrich, producătorul trupei Atoms For Peace. Trupa și-a retras muzica din rețeaua online Spotify, demersul fiind susținut de Thom Yorke. Producătorul vorbește de materialele "Eraser" (Thom Yorke), "Amok" (Atoms For Peace) și "Ultraista" (Ultraista). Potrivit lui Godrich, serviciul de streaming "face rău muzicii noi".

Extrase din mesajele lui Nigel Godrich pe Twitter

Extrase din mesajele lui Nigel Godrich pe Twitter

"Cauza este că noii artiști nu sunt plătiți cum se cuvine prin acest model... Este o ecuație care pur și simplu nu funcționează. Industria muzicală este controlată printr-un subterfugiu... Dacă nu încercăm să facem ceva corect pentru noii producători și artiști, arta va avea de suferit. Să nu facem vreo greșeală. Sunt organisme vechi din industrie, care încearcă să o controleze prin intermediul sistemului de distribuție", a mai spus producătorul Nigel Godrich pe Twitter. El a mai arătat că tinerii muzicieni se tem să vorbească de teamă să nu-și piardă din vizibilitatea în cadrul sistemului online.

Punctul de vedere al producătorului a fost susținut și de solistul Thom Yorke.

Extrase din mesajele lui Thom Yorke pe Twitter

Extrase din mesajele lui Thom Yorke pe Twitter

"Milioane de redări conduc la câteva mii de dolari... nicidecum ca în cazul posturilor de radio", este paralela lui Godrich între  Spotify și difuzarea pe posturile de radio.

Ultimul single Atoms For Peace - Magic Beanz

Albumul "Amok" a fost lansat de Atoms For Peace pe 25 februarie 2013. Solistul Tom Yorke a lucrat cu nume mari ale scenei muzicale: Flea, basistul Red Hot Chili Peppers, Nigel Godrich, vechi producător și colaborator al Radiohead, Joey Waronker, toboșar în trupele Beck și REM, precum și Mauro Refosco, percuționist în Forro in the Dark. Citește recenzia discului Amok pe InfoMusic.ro.

Concerte & turnee

Thom Yorke vine în România! The Smile, proiectul său muzical include încă un membru Radiohead

Fanii Radiohead jubilează azi, la aflarea veştii că Thom Yorke vine în România. Nu vine cu Radiohead totuşi, ci cu celălalt proiect muzical al său, The Smile. E drept că acolo se află alt coleg din trupa legendară, Johnny Greenwood.

Publicat

pe

Poster concert The Smile Thom Yorke 2024
Poster concert The Smile Thom Yorke 2024 │ FOTO: Metalhead www.facebook.com

The Smile, trupa lui Thom Yorke, solist Radiohead şi Johnny Greenwood va concerta în România pe 17 iunie 2024. Evenimentul se desfăşoară la Arenele Romane din Bucureşti, iar în deschidere cântă britanicul James Holden. Biletele se vor pune în vânzare de pe 12 ianuarie, de la ora 11:00. The Smile e greu de încadrat într-un gen muzical, de vreme ce include influenţe foarte variate, de la Afrobeat la muzică electronică, rock progresiv şi chiar punk.

"Art rock" ar fi cea mai reuşită definiţie a sa. Până acum, trupa secundară a lui Yorke are la activ un album lansat, "A Light for Attracting Attention", care a urcat în top 5 în Marea Britanie şi în top 20 în Statele Unite. Vestea bună e că în puţin timp va apărea un nou album, "Wall of Eyes", care debutează pe 26 ianuarie 2024.

Vestea şi mai bună e că pe 9 ianuarie, fix în ziua când s-a anunţat concertul de la noi, trupa a lansat un single, "Wall of Eyes". Este un single extras de pe noul album din 2024, "Wall of Eyes". Videoclipul acestei piese este regizat de nimeni altul decât Paul Thomas Anderson şi va fi proiectat în 16 cinematografe între 18 şi 25 ianuarie, acoperind zone variate de pe glob, de la Sydney la Buenos Aires.

Acest proiect se va numi "Wall of Eyes on Film" şi va fi însoţită de o audiţie în surround a noului LP. Nici nu a trecut prea multă vreme de la ultimul material discografic, "A Light for Attracting Attention" fiind lansat în 2022. Pe lângă Yorke şi Greenwood, proiectul îl include şi pe Tom Skinner, care cânta la tobe.

Single-ul cel nou s-a auzit deja live în concertele din 2022 şi 2023 ale formaţiei, iar versiunea de studio include şi viorile de la London Contemporary Orchestră şi un saxofon de la Robert Stillman.

Citește în continuare

Trending