Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

16.000 de persoane au participat în cea de-a doua zi a Festivalului Peninsula

Festivalul Peninsula a strâns 16.000 de spectatori în ziua de vineri, 19 iulie 2013, când headlineri au fost Emir Kusturica și The No Smoking Orchestra. Peninsula se desfășoară în premieră la Cluj-Napoca, în Pădurea Făget.

Publicat

pe

Publicul de la Peninsula 2013
Publicul de la Peninsula 2013 │ FOTO: Peninsula www.facebook.com

Festivalul Peninsula a strâns 16.000 de spectatori în ziua de vineri, 19 iulie 2013, când headlineri au fost Emir Kusturica și The No Smoking OrchestraPeninsula se desfășoară în premieră la Cluj-Napoca, în Pădurea Făget. Organizatorii au anunțat anularea concertului Dirtyphonics de duminică și relocarea trupei Robin and the Backstabbers pe Scena Mare.

Emir Kusturica la Peninsula 2013

Emir Kusturica la Peninsula 2013 │ FOTO: Peninsula www.facebook.com

La festivaluri se poate asculta muzică adevărată, pot fi vizionate filme adevărate, acesta este viitorul” – a anunțat, după concertul susținut pe Scena Mare a Festivalului Peninsula, regizorul și muzicianul de renume mondial, Emir Kusturica. Concertul susținut alături de formația sa The No Smoking Orchestra a fost cel mai așteptat eveniment al celei de a doua zi de festival, la care au participat 16.000 de persoane. La un moment dat, Emir Kusturica a invitat zece fete pe scenă, alese din public, alături de care a dansat.

Scena Mare a festivalului a oferit și cea mai plăcută surpriză muzicală a Peninsulei: cei șapte italieni din Torino care formează trupa The Sweet Life Society. Necunoscuți publicului din România, formația a reușit să anime mii de peninsulari cu sound-ul lor vivace și cu mișcarea scenică impresionantă, totodată implicând întreg publicul în show-ul lor inedit.

The Sweet Life Society la Peninsula 2013

The Sweet Life Society la Peninsula 2013 │ FOTO: Peninsula www.facebook.com

Și artiștii de la Kiss Terrace au întrecut așteptările publicului. Văzut ca unul din fondatorii genului dubstep, Benga a demonstrat, cu ajutorul unei piese a trupei Nirvana, că poate mixa, cu lejeritate, cele mai diferite genuri muzicale, iar duo-ul austriac Camo&Krooked și MC Youthstar a plusat cu un show de două ore jumate, până în orele târzii ale nopții.

Benga la Peninsula 2013

Benga la Peninsula 2013 │ FOTO: Peninsula www.facebook.com

Freedom Music Arena a primit vizita unuia dintre cele mai mari staruri ale Sloveniei, UMEK, care a devenit idolul fanilor techno, prezenți la Peninsula. Şi locațiile muzicale alternative au avut parte de un public extrem de fidel: pe Cluj Rocks Stage cei de la The Amsterdams au atras fanii genului indie, iar Grimus și-a arătat valențele unplugged la Bruno Unplugged Winegarden, în timp ce pe „malul mării” de la Janis, canadienii Lemon Bucket Orchestra au făcut o atmosferă de petrecere balcanică, ce a atras sute de peninsulari. Cortul MIERT Pub s-a dovedit a fi neîncăpător pentru cei de la Funkorporation, iar cei mai rezistenți la petrecere s-au dovedit a fi peninsularii de la Tatratea afterparties by wUnderBar, care au văzut sâmbătă dimineața răsăritul de soare.

Publicul de la Peninsula 2013

Publicul de la Peninsula 2013 │ FOTO: Peninsula www.facebook.com

Poze de la Peninsula 2013 - Ziua a doua

Pete Tong, Modestep și Marky Ramone, în a treia zi la Peninsula

Sâmbătă, Festivalul Peninsula va primi din nou o serie de artiști de renume mondial: pe Scena Mare vor urca bașcii de la Ska-P, nu înainte ca americanii  Marky Ramone’s Blitzkrieg să domine cu cele mai cunoscute 32 de piese ale legendarei trupe de punk, The Ramones – formația fiind înființată  de fostul toboșar al trupei. Pe Kiss Terrace vor cânta cei de la N.O.H.A. – una din cele mai apreciate trupe din istoria Festivalului Peninsula – precum și cea mai cunoscută trupă de dubstep, Modestep. În cortul Freedom Music Arena va mixa britanicul Pete Tong, unul din cei mai apreciați și talentați DJ-i din lume, care vine pentru prima oară la Cluj-Napoca.

Concertul Dirtyphonics programat duminică a fost anulat

Concertul Dirtyphonics, programat pentru ziua de duminică, 21 iulie, la Festivalului Peninsula nu va mai avea loc. În locul lor vor cânta Pop Killers pe Kiss Terrace, de la ora 1.30. Totodată, Robin and the Backstabbers se mută de pe Kiss Terrace pe Scena Mare. Programul celor două locații muzicale – Main Stage/Scena Mare și Kiss Terrace – de duminică îl puteţi consulta mai jos:

Main Stage:
19.00 Ocho Macho
21.00 Robin and the Backstabbers
23.00 Rotfront

Kiss Terrace:
20.00 Intim Torna Illegál
22.00 Trooper
00.00 Akkezdet Phiai
01.30 Pop Killers

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Festivaluri joi, 18 iulie 2013

Festivalul Peninsula 2013

Loc
Valea Gârbăului

Trending