Urmărește-ne în Social Media

Clipul zilei

Yeah Yeah Yeahs face istorie cu primul clip filmat pe Empire State Building

Trupa indie Yeah Yeah Yeahs a filmat videoclipul piesei "Despair" pe clădirea Empire State Building, fiind prima trupă din lume care reușește acest lucru. "Despair" este cel de-al doilea single de pe albumul Mosquito.

Publicat

pe

Secventa din clipul Yeah Yeah Yeahs - Despair
Secventa din clipul Yeah Yeah Yeahs - Despair

Trupa indie Yeah Yeah Yeahs a filmat videoclipul piesei "Despair" pe clădirea Empire State Building, fiind prima trupă din lume care reușește acest lucru. "Despair" este cel de-al doilea single de pe albumul "Mosquito", lansat în aprilie de trupa americană originară din New York.

Yeah Yeah Yeahs

Yeah Yeah Yeahs │ FOTO: Dan Martensen

Deși clipul îi reunește pe toți cei trei membri ai trupei la etajul 86 pe acoperișul faimoasei clădiri, fiecare pornește dintr-ul alt loc. În timp ce solista Karen O cântă primele versuri într-un club de noapte părăsit de aproape toți clienții, toboșarul Brian Chase ajunge la destinație cu metroul, iar chitaristul Nick Zinner într-un taxi.

"Despair" reprezintă a treia colaborare a regizorului Patrick Daughters cu Yeah Yeah Yeahs, pentru care a mai filmat alte două clipuri: "Date With the Night" și "Maps". Daughters filmează clipuri muzicale încă din 2003 și a lucrat cu numeroase alte trupe precum Depeche Mode, Kings of Leon, Interpol, Beck, Mika, Death Cab for Cutie, Muse, Snow Patrol sau Phoenix.

Pentru acest clip, regizorul a avut la dispoziția sa acoperișul clădirii de la ora 3 dimineața până la răsăritul soarelui, folosind și un elicopter pentru imaginile panoramice cu trupa pe acoperiș, cadre ce apar la finalul materialului.

Videoclip oficial: Yeah Yeah Yeahs - Despair

Urmărește selecția noastră de concerte în locații neconvenționale.

Trending