Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 INFO CONCERT:
Slayer
Poze concert IAMX in Quantic Club pe 15 februarie 2019 INFO CONCERT:
Neversea 2019
INFO CONCERT:
El Carrusel Festival 2019
Melodiile calificate în Selecția Națională pentru Eurovision 2019Eurovision 2019 România: Ascultă melodiile calificate în Selecția Națională - AUDIO INFO CONCERT:
Musicalul Queen "We Will Rock You"

U2 se întoarce în timp. Noile piese amintesc de albumul "Achtung Baby"

Daniel Lanois, producător și vechi colaborator al trupei, susține că noul album U2 va împrumuta din sound-ul albumului "Achtung Baby".
U2

U2

Urmărește-ne pe

U2 lucrează la un nou album, al 13-lea din carieră, și posibil chiar ultimul, dacă luăm în considerare zvonurile din presă. Cu un titlu provizoriu ce sugerează motivația din spatele longevității trupei - "10 Reasons to Exist", noul material discografic se vrea a fi cel mai bun de până acum. Și pentru că trecutul poate fi reinventat cu doza potrivită de inspirație, U2 își îndreaptă atenția, se pare, către anii '90, când piese precum "One", "Mysterious Ways" și "The Fly" dominau topurile muzicale. Cel puțin așa susține unul dintre foștii producători ai trupei, Daniel Lanois, care ascultând o parte din noile compoziții a identificat nuanțe prezente și pe albumul "Achtung Baby", lansat în 1991.

U2

U2

La noul album U2 se lucrează deja de ceva timp și chiar dacă până la sfârșitul anului se dorește lansarea lui, se evită totuși munca sub presiune.

"Ne dorim să avem un album până spre sfârșitul anului, respectiv până în septembrie, octombrie. Lucrăm cu Danger Mouse, care e un tip deștept. S-a pus deja pe treaba și e entuziasmat.E o echipă grozavă și totul decurge foarte natural pentru moment. Avem parte de o abundență de idei, am putea să facem trei sau patru albume și să ni se pară ok, dar pentru a face cel mai bun album pe care îl poți înregistra, trebuie să elimini lucrurile pe care le poți face cu ușurință. Încercăm să ne îndepărtăm de zona de comfort", declara basistul Adam Clayton într-un interviu acordat recent.

Daniel Lanois, vechi colaborator al trupei și producător al albumului "Achtung Baby", a avut ocazia de a asculta deja o parte din piese. În opinia sa melodiile sunt aventuroase, împrumutând câte ceva din sound-ul unui U2 aflat la începutul anilor '90.

"Piesele sună incredibil, sunt foarte, foarte puternice. O parte dintre ele mi s-au părut aventuroase, iar sound-ul lor are nuanțe de "Achtung Baby". 

U2 a luat naștere în 1975 în Dublin, Irlanda și are in palmares 22 de premii Grammy si peste 150 de milioane de albume vândute în întreaga lume. În 2005 U2 a fost introdusă în Rock and Roll Hall of Fame iar revista Rolling Stone i-a clasat pe locul 22 în topul "100 Greatest Artists of All Time" (cel mai bun artist din toate timpurile).

U2 - "One"

Citește mai multe despre U2
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Pet Shop Boys a lansat un nou single, "Vocal" - AUDIO

După apariția discului "Elysium", în luna septembrie 2012, formația britanică Pet Shop Boys va lansa pe 15 iulie nou album...

Închide