Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

U2 se întoarce în timp. Noile piese amintesc de albumul "Achtung Baby"

Daniel Lanois, producător și vechi colaborator al trupei, susține că noul album U2 va împrumuta din sound-ul albumului "Achtung Baby".

Publicat

pe

U2
U2

U2 lucrează la un nou album, al 13-lea din carieră, și posibil chiar ultimul, dacă luăm în considerare zvonurile din presă. Cu un titlu provizoriu ce sugerează motivația din spatele longevității trupei - "10 Reasons to Exist", noul material discografic se vrea a fi cel mai bun de până acum. Și pentru că trecutul poate fi reinventat cu doza potrivită de inspirație, U2 își îndreaptă atenția, se pare, către anii '90, când piese precum "One", "Mysterious Ways" și "The Fly" dominau topurile muzicale. Cel puțin așa susține unul dintre foștii producători ai trupei, Daniel Lanois, care ascultând o parte din noile compoziții a identificat nuanțe prezente și pe albumul "Achtung Baby", lansat în 1991.

U2

U2

La noul album U2 se lucrează deja de ceva timp și chiar dacă până la sfârșitul anului se dorește lansarea lui, se evită totuși munca sub presiune.

"Ne dorim să avem un album până spre sfârșitul anului, respectiv până în septembrie, octombrie. Lucrăm cu Danger Mouse, care e un tip deștept. S-a pus deja pe treaba și e entuziasmat.E o echipă grozavă și totul decurge foarte natural pentru moment. Avem parte de o abundență de idei, am putea să facem trei sau patru albume și să ni se pară ok, dar pentru a face cel mai bun album pe care îl poți înregistra, trebuie să elimini lucrurile pe care le poți face cu ușurință. Încercăm să ne îndepărtăm de zona de comfort", declara basistul Adam Clayton într-un interviu acordat recent.

Daniel Lanois, vechi colaborator al trupei și producător al albumului "Achtung Baby", a avut ocazia de a asculta deja o parte din piese. În opinia sa melodiile sunt aventuroase, împrumutând câte ceva din sound-ul unui U2 aflat la începutul anilor '90.

"Piesele sună incredibil, sunt foarte, foarte puternice. O parte dintre ele mi s-au părut aventuroase, iar sound-ul lor are nuanțe de "Achtung Baby". 

U2 a luat naștere în 1975 în Dublin, Irlanda și are in palmares 22 de premii Grammy si peste 150 de milioane de albume vândute în întreaga lume. În 2005 U2 a fost introdusă în Rock and Roll Hall of Fame iar revista Rolling Stone i-a clasat pe locul 22 în topul "100 Greatest Artists of All Time" (cel mai bun artist din toate timpurile).

U2 - "One"

Premii muzicale

Gala Premiilor Grammy 2024 se vede în direct pe VOYO

Premiile Grammy 2024 vor fi decernate pe 5 februarie, iar telespectatorii din România pot afla cine vor fi artiștii care vor face un adevărat spectacol în cea mai importantă noapte a industriei muzicale din lume, dar și cine va pleca acasă cu trofeele Academiei de Înregistrări.

Publicat

pe

Gala Premiilor Grammy 2024 se vede în direct pe VOYO
Gala Premiilor Grammy 2024 se vede în direct pe VOYO │ FOTO: PRO TV

Muzica schimbă lumea, iar Premiile Grammy schimbă lumea muzicii. Cei mai importanți artiști se întâlnesc în cea mai spectaculoasă gală: a 66-a ediție a Premiilor Grammy este luni, 5 februarie, de la ora 3 dimineața, în direct pe VOYO.

National Academy of Recording Arts and Sciences va înmâna și în acest an trofee pentru realizări remarcabile în domeniul muzical, în cea mai importantă noapte a industriei. Abonații VOYO vor putea vedea LIVE și în exclusivitate decernarea râvnitelor premii, din Crypto Arena, Los Angeles, și se vor delecta cu momentele impresionante pregătite de Billie Eilish, Dua Lipa, Travis Scott, Burna Boy, Luke Combs, Billy Joel sau Olivia Rodrigo.

În acest an, printre noutățile pregătite de organizatori se numără și prezența legendarei trupe U2 în cadrul evenimentului. Câștigători a 22 de trofee Grammy, membrii U2 vor avea un show unic, transmis pentru prima dată din Sphere, Las Vegas - locul unde formația este rezidentă.

Lista celor care se luptă să pună mâna pe râvnitul trofeu Grammy a fost făcută publică, iar SZA conduce topul din acest an cu nouă nominalizări. Phoebe Bridgers, Șerban Ghenea și Victoria Monét sunt nominalizați la șapte categorii, iar Jack Antonoff, Jon Batiste, boygenius, Brandy Clark, Miley Cyrus, Billie Eilish, Olivia Rodrigo și Taylor Swift au fiecare câte șase nominalizări.

Citește în continuare

Trending