Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Solista Beth Gibbons (Portishead) lansează al doilea album solo

Portishead se află în plin turneu european dar solista trupei, Beth Gibbons, și-a făcut timp pentru a lansa cel de-al doilea album solo. Este primul disc după o pauză de 11 ani insă artista nu a oferit mai multe detalii. Acestea vot fi date publicității în scurt timp prin intermediul casei de discuri Domino Records.

Publicat

pe

Beth Gibbons (Portishead)

Portishead se află în plin turneu european, dar solista trupei, Beth Gibbons, și-a făcut timp pentru a lansa cel de-al doilea album solo. Este primul disc după o pauză de 11 ani, însă artista nu a oferit mai multe detalii. Acestea vor fi date publicității în scurt timp prin intermediul casei de discuri Domino Records care va distribui noul produs.

Beth Gibbons (Portishead)

Beth Gibbons (Portishead)

Portishead nu a mai lansat un album de cinci ani însă cei care doresc să-i vadă în concert o pot face în această lună, deoarece britanicii vor concerta la câteva festivaluri din Europa și vor ajunge în țări ca Suedia, Danemarca, Germania, Olanda, Polonia sau Marea Britanie.

Portishead s-a înființat în anul 1991. Membrii formației sunt din Bristol, Marea Britanie, și au ales să boteze fomația după orășelul Portishead, aflat lângă Bristol, unde s-a născut Geoff Barrow.

Trupa a fost printre primele care a popularizat trip-hopul în Statele Unite, muzica lor îmbinând elemente de jazz și acid house cu muzica slow. Au început prin lansarea unui film de scurt metraj, "To Kill a Dead Man", a cărui coloană sonoră a fost cântată de ei. Imediat au semnat cu o casă de discuri și în 1994 au produs albumul "Dummy", cu chiatristul Adrian Utley. Piesele "Glory Box" și "Sour Times" au avut un mare succes în Marea Britanie și S.U.A. În 1997 lansează al doilea album, "Portishead", iar un an mai târziu trupa a înregistrat primul album live, "Roseland NYC Live", cu orchestra Roseland Ballroom din New York. Materialul a fost foarte bine primit de criticii muzicali și de fanii formației. 11 ani mai târziu apare cel mai recent album,"Third".

Beth Gibbons & Rustin Man - "Tom The Model"

Comentează

Trending