Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Eurovision ajunge în America, într-un format similar - TRAILER VIDEO Ian Gillan, solistul Deep Purple în concert la Cluj-Napoca pe 10 decembrie 2019"Smoke on the Water" în 2020, prin ochii lui Ian Gillan (Deep Purple) Paul McCartneyPaul McCartney a dat în judecată The Beatles pentru a salva muzica trupei Elissa, cântăreață libaneză a cărei casă a fost distrusă de explozia din BeirutExplozia din Beirut declanșează reacții puternice printre artiști: "Nu-mi pot stăpâni furia" Neil Young live în Ziggodome Amsterdam, 2019Neil Young îl dă în judecată pe Donald Trump Ian Gillan, solistul Deep Purple în concert la Cluj-Napoca pe 10 decembrie 2019Deep Purple nu are de gând să iasă prea curând la pensie

Primul clip Delia - "Un calculator o șansă în plus" (2000) - VIDEOCLIP

Delia a dezvăluit primul său clip, "Un calculator o șansă în plus". Acesta a fost lansat în anul 2000, când Delia avea doar 18 ani. Vezi clipul pe InfoMusic
Secvențe clip Delia -

Secvențe clip Delia - "Un calculator o șansă în plus" (2000)

Nostalgia a cuprins-o pe Delia, care și-a adus aminte de primele sale apariții la TV. Artista a căutat prin arhive și a descoperit primul său videoclip, pe care îl puteți urmări mai jos. Clipul a fost filmat în anul 2000 pentru melodia "Un calculator o șansă în plus", iar Delia avea pe atunci doar 18 ani.

Secvențe clip Delia - "Un calculator o șansă în plus" (2000)

Secvențe clip Delia - "Un calculator o șansă în plus" (2000)

Videoclipul a fost realizat pentru promovarea campaniei "Un calculator, o șansă în plus în viitor", inițiată de Procter & Gamble în anul 2000. Împreună cu ajutorul celor de la IBM, Xnet, Ministerului Educației Naționale, Organizației "Salvați Copiii", programul își propunea să doteze gratuit cu calculatoare cât mai multe școli din România care aveau și laboratoare de informatică. În campanie s-au implicat și cei de la Pro TV, care au și produs videoclipul futurist în care apare Delia. În plus, muzica și versurile sunt semnate de Loredana Groza.

Delia s-a născut într-o familie de muzicieni, astfel că interesul său pentru muzică a fost susținut de la început de către familie. A studiat la Liceul de Muzică "Dinu Lipatti" și apoi la Conservatorul de Muzică din București, unde s-a specializat pe pian și flaut. Debutul muzical s-a produs în 1999 - 2000, când piața românească a fost invadată de trupe și artiști pop dance. Delia a devenit cunoscută ca jumătatea feminină a formației N&D, în care cânta împreună cu Nicolae Marin. Duo-ul a avut mare succes și a rezistat până în 2003, când artista a decis să înceapă o carieră solo. Primul album solo lansat a fost "Parfum de fericire" din 2003, iar până în prezent Delia se bucură de un public numeros. Cel mai recent single al artistei se intitulează "U (Fighting with my ghosts" și este un melanj de chill out, funky jazz și groove.

Delia - "Un calculator o șansă în plus" (2000)

Citește mai multe despre Delia Matache
Alexandra Necula este ex-News Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Les Elephants Bizarres susțin primul concert acustic la Guerrilive

Primul concert acustic din cariera trupei Les Elephants Bizarres va fi susținut luni, 17 iunie, la Guerrilive Acoustic Session.

Închide