Urmărește-ne în Social Media

Articole

15 melodii de ascultat pe plajă - VIDEO

InfoMusic vă propune o selecție de melodii de ascultat pe plajă, care să vă ducă departe de stresul urban într-o oază de recreere și bună dispoziție.

Publicat

pe

Omaha Beach (Normandia, Franța)
Omaha Beach (Normandia, Franța)

Muzica ne influențează starea de spirit și psihicul, știm prea bine. O simplă piesă poate aduce nervozitate, furie, melancolie sau fericire, relaxare și calm. În mijlocul verii, gândul ne zboară la mare. Vă propunem o selecție de melodii ideale pentru a fi ascultate pe plajă. Vă vor duce departe de stresul și zgomotul urban, într-o oază de meditație, recreere și bună dispoziție.

Pentru că sunetele muzicale activează atâtea procese neurologice distincte, muzica este foarte importantă pentru noi. Este extrem de complexă, întrucât frecvențele sunetelor trebuie potrivite în așa manieră încât să poată fi percepute de creier într-o armonie. Tonalitatea, ritmul și toate celelalte proprietăți muzicale ajută la crearea unei coerențe a sunetelor. Preferințele noastre muzicale sunt determinate de mai mulți de factori, printre care memoria ocupă un loc important. Statisticile au arătat că suntem predispuși să ne amintim de un fragment muzical dacă îl asociem cu lucruri pozitive. Percepția unei piese este influențată și de cunoștințele muzicale, de versuri sau de tipul de înregistrare - dacă este live sau de studio. Cert este că suntem programați să răspundem la sunetele muzicale.

În următoarea selecție de melodii de ascultat pe plajă am încercat să îmbinăm mai multe genuri muzicale și tematici pentru a vă trece prin mai multe stări. Pentru relaxarea în razele soarelui torid îmblânzit de briza mării ne-am gândit la piese precum coverul lui Ellie Goulding - "High For This" după The Weekend, produs de Majestic și Soulsavers - "Take Me Back Home", proiectul lui Dave Graham (Depeche Mode). Pentru cei care plini de energie, care preferă să danseze pe plajă am ales câteva melodii atât din zona electro, cât și din cea indie. Veți regăsi Arctic Monkeys cu "The Hellcat Spangled Shalalala"Chlöe Howl cu "No Strings", dar și Ben Westbeech - "Something For The Weekend". Pe toate acestea le-am asortat cu puțin reggae, în selecție regăsindu-se tânăra senzație Sela Sue - "Raggamuffin" și SuperHeavy - "Miracle Worker", celebrul proiect muzical al lui Mick Jagger (The Rolling Stones).

15 melodii de ascultat pe plajă

1. Ellie Goulding - "High For This" (The Weeknd Cover)

2. Selah Sue - "Raggamuffin"

3. Arctic Monkeys - "The Hellcat Spangled Shalalala"

4. AlunaGeorge - "You Know You Like It"

5. Moods - "Love Is Real"

6. The Kooks - "She Moves In Her Own Way"

7. Ben Westbeech - "Something For The Weekend"

8. Soulsavers - "Take Me Back Home"

9. Asaf Avidan - "Love it or Leave it"

10. The Vaccines - "Wetsuit"

11. Jessie Ware - "Imagine It Was Us"

12. Reba - "I Only Shine Close To You"

13. SuperHeavy - "Miracle Worker"

14. Chlöe Howl - "No Strings"

15. SBTRKT & Little Dragon - "Wildfire"

Trending