Urmărește-ne în Social Media

JOINewArtist

London Grammar, articulată în matricea pop-ului cinematic - VIDEO

London Grammar este trupa misterioasă din UK care a cucerit Australia de la primul single, lansat în iarna anului trecut. "Hey Now" le-au adus și primele comparații cu trupele The XX și Florence and The Machine.

Publicat

pe

Dacă atmosferic și stări de plutire cu dezrădăcinări de real se traduce prin "corect din punct de vedere gramatical", atunci London Grammar este un nume de trupă extrem de inspirat. Trio-ul ce a cucerit Australia cu single-ul de debut "Hey Now" a ajuns deja pe buzele criticilor de muzică, formația fiind comparată cu The xx și Florence and the Machine. Cu două EP-uri lansate - "Metal & Dust" și "Wasting My Young Years" - London Grammar se află la începutul unei cariere promițătoare, articolele din presa internațională indicând că albumul de debut va fi unul dintre cele mai intrigante și discutate materiale discografice ale acestui an. Dacă luăm în considerare și faptul că tematica preferată a formației este iubirea, atunci ne putem imagina deja ce valuri vor crea următoarele piese în playlist-urile tinerei generații. La JOINewArtist am început, așadar, lecția de gramatică: London Grammar sau cum se compune muzică "corect" la început de carieră.

London Grammar

London Grammar │ FOTO: www.facebook.com

Hannah (voce, clape), Daniel (chitară) și Dot (chitară, tobe) s-au cunoscut în 2009, când Dan "răsfoia" paginile Facebook-ului în căutarea unui coleg de trupă care să scrie versuri. A văzut o poză cu Hannah cântând la chitară și de aici lucrurile au mers în direcția London Grammar. Pe Dot l-au întâlnit ceva mai târziu la o petrecere și așa s-a închegat trio-ul. Single-ul care i-a pus pe harta industriei muzicale a apărut în decembrie anul trecut, reacția publicului fiind neașteptat de bună.

"Era sfârșitul lui decembrie, anul trecut, când am postat pe Soundcloud piesa "Hey Now". Aceasta a fost prima noastră melodie și publicul a reacționat incredibil, mult mai entuziast decât ne-am fi așteptat vreodată. Într-adevăr, era una dintre piesele noastre preferate, dar nu era o piesă în adevăratul sens al cuvântului. E mai mult un vibe decât o piesă. În momentul în care a fost atât de bine primită în rândul publicului a deschis multe orizonturi pentru noi, în special în Australia, unde, dintr-un motiv inexplicabil, oamenii s-au îndrăgostit de ea. " - London Grammar pentru www.thisisfakediy.co.uk.

În februarie 2013 a apărut și primul EP al trupei, "Metal & Dust", trio-ul semnând recent cu una dintre cele mai influente case de discuri din Franța, Because Music.

London Grammar - "Hey Now"

După un single de debut și un prim EP, London Grammar a continuat să compună, anul acesta revenind cu un nou single și încă un EP. "Wasting My Young Years", extras de pe EP-ul cu același nume, i-a dat emoții solistei, care nu credea că publicul va fi la fel de încântat de această piesă. Temerile sale au fost însă dezmințite de o bază de fani în plină creștere.

"Mie îmi plac piesele mai neobișnuite, "Hey Now" sau "Darling Are You Gonna Leave Me". Așa încât înainte de a urca piesa nouă pe internet eram îngrozită. Îmi spuneam <<Gata! S-a terminat. Ăsta a fost sfârșitul.>> Dar oamenilor le-a plăcut și ăsta este sound-ul cel mai pop pe care îl veți auzi de la noi", a povestit Hannah pentru www.digitalspy.co.uk.

Albumul de debut va apărea cel mai probabil undeva în toamnă, înregistrările fiind finalizate. Piesele au preponderent versuri despre iubire,  sunt abstracte și acordă atenție psihologiei umane, subiect ce o fascinează pe Hannah. Deși comparațiile cu Jessie Ware și  Florence and the Machine nu se vor opri probabil foarte curând, apreciem piesele cu potențial și dorința de autodepășire.

London Grammar - "Wasting My Young Years" (Official Video)

Comentează

Trending