Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 James Hetfield la volanul uneia dintre mașinile sale de colecțieJames Hetfield este onorat că Muzeul Petersen îi expune mașinile, chiar dacă îi este dor "să fie în preajma lor" Poster Gărâna Jazz Festival 2020Gărâna Jazz Festival 2020 - programul complet și condițiile de desfășurare Toni Cornell cântând ”Black” de la Pearl Jam în cadrul Lollapalooza 2020Fiica lui Chris Cornell a realizat un cover răvășitor după Pearl Jam - VIDEO Videoclip Lady Gaga Ariana Grande Rain On MeNominalizările la MTV VMA 2020 au fost anunțate, gala se ține în august Ed Sheeran a fost puternic afectat de faimă: "Mâncam până mi se făcea rău" James Hetfield, solistul MetallicaProgramul concertelor din cadrul Lollapalooza 2020, ediția de pe YouTube (Link livestream)

Jake Bugg a lansat "Broken" - VIDEOCLIP

Jake Bugg are, conform publicației Clash "un talent precoce și un sound care creează fuziunea perfectă dintre folk-ul retro și riff-urile rock-ului contemporan". Ascultă "Broken",noul single al artistului, și află mai multe despre colaborarea sa cu producătorul Rick Rubin pentru această piesă.
Jake Bugg -

Jake Bugg - "Broken" (secvență clip)

Jake Bugg, tânărul artist al cărui debut a fost recompensat cu un Brit Award anul acesta, a revenit cu un nou single, reeditat special pentru lansare. Piesa se numește "Broken" și înainte de a fi promovată împreună cu noul videoclip, a fost înregistrată din nou sub atenta observare a legendarului producător Rick Rubin. Calitatea originalului a fost astfel îmbunătățită, single-ul având potențialul de a deveni amprenta artistică a lui Jake Bugg.

Jake Bugg - "Broken" (secvență clip)

Jake Bugg - "Broken" (secvență clip)

Jake Bugg are, conform publicației Clash "un talent precoce și un sound care creează fuziunea perfectă dintre folk-ul retro și riff-urile rock-ului contemporan". A fost comparat cu Bob Dylan, deși artistul mărturisește că nu se află pe lista influențelor sale, ascultând mai curând muzica celor de la The Beatles, Johnny Cash sau Jimi Hendrix. Albumul său de debut s-a clasat pe primul loc în topurile din UK, deși acest lucru nu ar fi trebuit să se întâmple, după aprecierile lui Jake Bugg.

"Plasarea pe locul 1 în topuri nu trebuia să aibă loc. A fost primul meu album, cu accent pus pe acorduri de chitară - nu foarte populare în zilele noastre - și am declasat-o pe Leona Lewis. Eu unul nu mă așteptam ca albumul să ajungă în topuri."

Recent, Jake Bugg a început să lucreze cu producătorul Rick Rubin, o adevărată legendă a industriei muzicale, colaborarea oferindu-i șansa de a lucra cu unii dintre cei mai buni instrumentiști la ora actuală - bateristul Chad Smith de la Red Hot Chilli Peppers și compozitorul și dirijorul David Campbell.

"Când l-am întâlnit prima oară pe Rick nu eram conștient de tot ce a făcut el până acum și ce renume avea, dar cred că asta m-a ajutat să fiu degajat și să-mi înregistrez piesele așa cum vroiam. Întreaga experiență mi s-a părut o sursă extraordinară de inspirație. Am învățat foarte multe de la Rick. Am avut, de asemenea, oportunitatea de a lucra cu o parte dintre cei mai buni instrumentiști din lume, lucru care m-a determinat și pe mine să fiu și mai bun", a mărturist Jake Bugg.

Rick Rubin a lucrat de-a lungul carierei sale cu cei mai buni din industria muzicală, portofoliul său fiind ridicol de variat și bogat. Producător și co-președinte al Columbia Records, acesta a colaborat cu Tom Petty, Black Sabbath,  Slipknot, Slayer, Red Hot Chili Peppers, Jay-Z, Metallica, AC/DC, Aerosmith, Neil Diamond, Mick Jagger, Sheryl Crow, ZZ Top, Lana Del Rey, Adele și chiar și Kanye West.

Videoclipul realizat pentru noul single "Broken" este simplu, dar transmite esența muzicii lui Jake Bugg. Povestea clipului are loc într-n bar aglomerat, în care fiecare persoană este absorbită de propriile probleme. Complet neintimidat de ceea ce se întâmplă în jurul său, Jake Bugg urcă pe scenă și cântă la chitară. Deși nimeni nu pare să îl asculte, muzica sa ajunge în cele din urmă la urechile unora dintre ascultători. În final aplauzele sau numărul de oameni interesați nu contează, pentru că Jake Bugg nu își propune să se facă auzit cu orice preț. Muzica sa este doar pentru cei care doresc să îl asculte.

Jake Bugg - "Broken"

Citește mai multe despre Jake Bugg
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Antarctica și raku au lansat clipul "Singurătate Urbană" - VIDEOCLIP

Antarctica și raku au colaborat pentru o piesă numită "Singurătate Urbană", iar videoclipul acesteia poate fi vizionat pe InfoMusic.

Închide