Urmărește-ne în Social Media

Industria muzicala

Hiturile verii 2013 - Top Shazam - AUDIO

Care sunt piesele care vor fi hiturile verii 2013? Shazam și-a dezvăluit previziunile ce includ Lana Del Rey și Daft Punk. Ascultă hiturile verii 2013.

Publicat

pe

Lana Del Rey
Lana Del Rey

Shazam, una dintre companiile media de top la nivel internațional a publicat o listă cu piesele care au cele mai mari șanse să fie hiturile verii 2013. Melodii precum "Get Lucky" - Daft Punk, "Young and Beautiful" - Lana Del Rey sau "Fall Down" - will.i.am feat. Miley Cyrus nu lipsesc din lista realizată de echipa de la Shazam, care s-a bazat în principal pe numărul de taguri pe care le-au primit melodiile.

Hiturile verii 2013 - Top Shazam (Daft Punk, Nicki Minaj, Lana Del Rey, will.i.am.)

Hiturile verii 2013 - Top Shazam (Daft Punk, Nicki Minaj, Lana Del Rey, will.i.am.)

Dezvoltatorii de la Shazam au devenit populari prin aplicația omonină, care identifică artistul și numele unei piesei cu ajutorul amprentei digitale. Aceasta folosește microfonul smartphone-ului sau al tabletei pentru a capta un fragment muzical. Pe baza acestuia se creează o amprentă digitală care este apoi comparată cu cele din baza de date. Dacă este găsit un corespondent, atunci aplicația oferă utilizatorului informații ca numele artistului și titlul și albumul piesei. În plus, melodia descoperită poate fi reascultată și salvată într-o listă de preferințe.

Aplicația este disponibilă pentru toate sistemele mobile, iar în iTunes este în top 10 cele mai descărcate aplicații din toate timpurile. Peste 300 de milioane de oameni folosesc serviciul în întreaga lume, iar aproximativ 2 milioane de membrii noi vin în fiecare săptămână. În aceste condiții, lista realizată de Shazam oferă o statistică serioasă, foarte aproape de realitate.

Top Shazam - Hiturile verii 2013

"Fiecare are o anumită piesă care îi amintește de vacanța sa preferată sau de momentele petrecute cu prietenii. Acestea sunt piesele care noi credem că vor face memorabilă vara lui 2013. Topurile Shazam bazate pe taguri sunt recunoscute ca unele dintre cele mai exacte modalități din industrie care prezice ce piese sau ce artiști cuplează cu oamenii" - Will Mills, Shazam VP of Music and Content

1. Daft Punk - "Get Lucky" feat. Pharrell Williams

Noua piesă Daft Punk, "Get Lucky" este poate cea mai urmărită melodie din acest sezon, care a depășit orice fel de așteptare. A primit 4 milioane de taguri și se menține pe primul loc în Shazam Charts din 91 de țări

2. Passenger - "Let Her Go"

Passenger cu "Let Her Go" calcă pe urmele lui Gotye, fiind mai întâi popular în Australia. A ajuns numărul 1 în 13 țări și a înregistrat 3,8 milioane de taguri, fiind așteptat să explodeze în Statele Unite, cât mai repede.

3. Icona Pop - "I Love It"

Melodia "I Love It", interpretată de duo-ul suedez Icona Pop este o piesă care, potrivit Shazam, are mari șanse să fie una dintre piesele verii 2013. De când a fost folosită în cunoscutul serial de televiziune "Girls", melodia este prezentă în topurile Shazam și are o bază de fani care crește în fiecare zi.

4. Robin Thicke - "Blurred Lines" feat. T.I. & Pharell

Artistul de R&B și soul din Los Angeles, Robin Thicke a înregistrat vânzări împresionante cu single-ul "Blurred Lines" realizat în colaborare cu T.I. și Pharell. Până acum, melodia a strâns 4,2 milioane de taguri și este într-o continuă creștere.

5. will.i.am. - "Fall Down" feat. Miley Cyrus

Nu este o surpriză că will.i.am se află pe lista celor de Shazam. Single-urilor "Scream and Shout" și "#thatPower" au avut un succes incredibil, dar piesa verii 2013 se pare că va fi noua colaborare cu Miley Cyrus pe single-ul "Fall Down".

6. Krewella - "Alive"

Grupul electro Krewella a lansat în decembrie anul trecut single-ul "Alive", iar de atunci piesa euforică și energică este în primele locuri ale topurilor internaționale de muzică dance. Tagurile pe Shazam cresc la nivel internațional și sunt mari șanse ca această melodie să fie imnul verii 2013 în cluburile din întreaga lume.

7. Lana Del Rey - "Young and Beautiful"

Lana Del Rey nu lipsește nici vara aceasta din playlisturile de top. Urmând într-un fel exemplu lui Adele cu "Skyfall", artista a înregistrat o piesă pentru coloana sonoră a unui film cu mari așteptări în box office, "The Great Gatsby". Piesa "Young and Beautiful", cât și carisma artistei s-au potrivit minunat cu un film adaptat după o carte de F. Scott Fitzgerald.

8. Janelle Monae - "Q.U.E.E.N." feat. Erykah Badu

Janelle Monae este o artistă de psihedelic soul din Kansas, Statele Unite, care a intrat în atenția publicului în urmă cu 2 ani, când s-a bucurat de numeroase nominalizări, inclusiv la Premiile Grammy. Noul single "Q.U.E.E.N." lansat în colaborare cu Erykah Badu primește din ce în ce mai multe taguri Shazam, având mare potențial să fie una dintre melodiile verii 2013.

9. Rich Gang (Birdman, Lil Wayne, Nicki Minaj, Future & Mack Maine) - "Tapout" (Explicit)

Raperii Birdman, Lil Wayne, Nicki Minaj, Future și Mack Maine au pus voce de la voce și au lansat single-ul "Tapout" sub numele de Rich Gang. Videoclipul piese se bucură de peste 2 milioane de vizualizări pe contul oficial de YouTube în doar 1 lună de la apariție. Succesul se regăsește și în tagurile înregistrate Shazam.

10. Chance the Rapper - "Interlude"

Rămânem în zona de rap cu Chance the Rapper si al său "Interlude" care este unul dintre cele mai apreciate piese de pe Shazam. Tânărul rapper de numai 20 de ani a lansat online 2 mixtape-uri care au cucerit criticii de specialitate. Temele abordate și complexitatea versurilor puse pe o combinație de ritmuri interesante fac ca piesele lui Chance the Rapper să fie din ce în ce mai cunoscute si să-l transforme pe artist într-un adevărat star.

Trending