Urmărește-ne în Social Media

JOINewArtist

Electric Guest, indie rock scuturat de tipare - VIDEO

Electric Guest aduce cu siguranță ceva nou sferei indie rock. Greu de încadrat într-un stil muzical, trupa americană ne-a rămas în gând de la ascultarea primului single, "This Head I Hold". Detalii la JOINewArtist.

Publicat

pe

"Tu ești un musafir electric în acest univers", îi spunea din senin o bătrânică excentrică tânărului Asa Taccone. Asta se întâmpla în urmă cu aproximativ doi ani într-o cafenea din Los Angeles, aerul boem al neobișnuitei întâmplări urmând să rămână bine păstrat în memoria lui Asa. Hazard sau nu, la puțin timp după a apărut Electric Guest, o nouă trupă indie pop rock și diverse alte influențe, ce ne determină să o încadrăm cu greu la o anumită categorie muzicală. Formația a luat naștere în 2011 avându-i ca membri pe musafirii Matthew Compton și Asa Taccone. Conform spuselor celor doi, cea mai nepotrivită descriere a sound-ului lor i-a plasat undeva în zona Maroon 5, deși comparația s-a dorit a fi un compliment. Nici noi nu prea îi vedem cântând alături de Adam Levine, trupa aluncând mai mult spre electronic rock și psychedelic pop. Pentru a vă convinge însă cu urechile voastre, vă invităm să-i ascultați la JOINewArtist și implicit să le aflați povestea. Așadar, Electric Guest.

Electric Guest

Electric Guest │ FOTO: silencenogood.net

În universul Electric Guest totul pare sortit. De la alegerea numelui formației, inspirat de replica ciudată a unei bătrâne, până la legarea unei prietenii cu Danger Mouse, producător cunoscut pentru colaborările cu BeckCeeLo Green, The Black Keys și Norah Jones. Nu știm prin ce întâmplare fericită solistul Asa Taccone a ajuns să împartă aceeași cameră tocmai cu Danger Mouse, norocul însă se pare că a fost de partea Electric Guest. Primul single, "This Head I Hold", a apărut în ianuarie 2012, având un real impact asupra ascultătorilor, fiecare interpretând versurile în fel și chip.

"Piesa "This Head I Hold" are un final deschis în termeni de interpretare a versurilor, dar pentru mine cred că rolul ei este de a-mi reaminti constant că nu trebuie să urmez calea celor de dinaintea mea, indiferent ce mi se spune. Și mă refer aici la ce-ți dictează să faci o anumită cultură sau societatea în ansamblu. Din punctul meu de vedere cred că am ajuns într-un moment în care din perspectivă culturală am putea ieși din anumite tipare în care am rămas blocați. Cam asta e semnificația piesei pentru mine...deși ca sound piesa e destul de veselă, săltăreață, pop", a declarat solistul Asa Taccone într-un interviu acordat www.popmatters.com.

Electric Guest - "This Head I Hold"

Piesa le-a adus primele concerte în cadrul unor festivaluri precum SXSW și Sasquatch, precum și invitația de a cânta în cadrul emisiunii "Late Show with David Letterman". În aprilie 2012 a apărut și albumul de debut, intitulat "Mondo" și produs de prietenul Danger Mouse. Materialul a debutat pe locul 32 în topurile din Franța și pe poziția 11 în US Top Heatseekers Albums realizat de Billboard.

Electric Guest - "Mondo"

Electric Guest - "Mondo"

Mondo - "Electric Guest"

  1. "Holes"
  2. "This Head I Hold"
  3. "Under the Gun"
  4. "Awake"
  5. "Amber"
  6. "The Bait"
  7. "Waves"
  8. "Troubleman"
  9. "American Daydream"
  10. "Control"
  11. "Holiday"
  12. "Jenny"

Deși nimeni nu s-ar fi așteptat, piesa "Troubleman" de pe acest album a ajuns în playlistul postului de radio din LA, KCRW. O performanță am putea spune, considerând faptul că melodia are aproape 9 minute, deci nu este tocmai piesa tipică pentru un radio.

"Nu am crezut niciodată că va fi un single. Asta a fost prima piesă de la noi pe care au difuzat-o cei de la postul respectiv de radio și reacția noastră a fost <<Serios? Difuzează o piesă de aproape 10 minute?>>. Amândoi am fost foarte surprinși. (...) Întotdeauna mă gândesc la piesa asta ca la două melodii. Ca și cum ar avea actul 1 și actul 2, ca la o piesă de teatru. Spre mijlocul piesei sunt câteva momente în care muzica întră în fundal și intră un instrument ciudat, după care urmează partea a doua." - Electric Guest pentru www.popmatters.com.

În termeni de influență muzicală, Matthew Compton și Asa Taccone au rădăcini diferite, toboșarul mărturisind că multă vreme a ascultat indie rock, iar solistul indicând un background cu muzică soul și hip hop. Rezultatul, credem noi, este extrem de interesant, așa încât vă invităm să ascultați piesa epică de 9 minute ce i-a impresionat pe oamenii de radio din LA.

Electric Guest - "Troubleman"

Trending