Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Amy Lee, Evanescence în concert la Rock the City 2012Amy Lee constată lipsa femeilor din muzica rock: "Chiar SUNTEM lăsate pe dinafară" Bryan AdamsCel mai mare concert de la debutul pandemiei în Germania are loc în septembrie Eurovision ajunge în America, într-un format similar - TRAILER VIDEO Ian Gillan, solistul Deep Purple în concert la Cluj-Napoca pe 10 decembrie 2019"Smoke on the Water" în 2020, prin ochii lui Ian Gillan (Deep Purple) Paul McCartneyPaul McCartney a dat în judecată The Beatles pentru a salva muzica trupei Elissa, cântăreață libaneză a cărei casă a fost distrusă de explozia din BeirutExplozia din Beirut declanșează reacții puternice printre artiști: "Nu-mi pot stăpâni furia"

Deap Vally, desfrâu feminist pe rock'n'roll - VIDEO

Organică, compulsivă, necumpătată și dezbrăcată de cenzură, muzica duo-ului Deap Vally este desfrâul feminist pe care numai rock'n'roll-ul ar fi putut să-l admită. Despre rock'n'roll fără perdea vorbim la JOINewArtist.

Organică, compulsivă, necumpătată și dezbrăcată de cenzură, muzica duo-ului Deap Vally este desfrâul feminist pe care numai rock'n'roll-ul ar fi putut să-l admită. Dacă în zilele noastre mulți își doresc o viață de rock star fără să știe măcar care-i rostul riff-ului de chitară, Deap Vally demonstrează că există și excepții și că în rock'n'roll totul este permis câtă vreme plăcerea actului muzical se menține nealterată. Lindsey Troy și Julie Edwards au pus pe jar presa internațională, primind în cronici comparații flatante cu trupe precum Led Zeppelin (probabil din partea unui critic extrem de entuziasmat), The White Stripes sau The Black Keys. Deși nu au încă un album pe piață, single-urile lansate în 2012 le-au asigurat deja un loc pe scenă alături de Muse și The Vaccines, în concertele pe care cele două trupe le-au susținut în toamna și iarna anului trecut. Și asta nu pentru că cele două îmbrățișează un stil "obraznic", ci pentru că muzica lor incită. Deap Vally este o trupă autentică, cu multe de spus și transmis. Despre rock'n'roll fără perdea vorbim la JOINewArtist.

Deap Vally

Deap Vally (Foto: www.nme.com)

"Pentru noi, rock'n'roll-ul e sex. E trăirea intensă și profundă similară celei pe care o ai atunci când faci sex. Cu toții ne trăim viețile, trecem prin rutina zilelor și dacă avem noroc ajungem acasă și facem sex. Asta e experiența prin care treci atunci când cânți rock." - Deap Vally într-un interviu acordat www.theskinny.co.uk.

Deși ar putea părea o glumă în contextul actual, Lindsey Troy (voce, chitară) și Julie Edwards (tobe) s-au cunoscut în Los Angeles la un curs de croșetat. Un hobby atipic profilului de "fată rea" și totodată perfect complementar, din perspectiva celor două. Troy, cu a sa rășușeală tăioasă, a semnat primul său contract cu o casă de discuri la vârsta de 15 ani, iar Edwards, cu al său ritm îndrăcit impus prin tobe, s-a făcut cunoscută publicului cântând în formația punk rock The Pity Party. Pasiunea pentru muzica celor de la Led Zeppelin, Joan Jett, Black Sabbath, Tina Turner, Yeah Yeah Yeahs și Jimi Hendrix le-a unit în 2011 în formula Deap Vally, iar de atunci publicul și media au căzut de acord că astfel de trupe nu apar în fiecare zi.

Nu au lipsit, desigur, nici criticile, îndreptate însă nu asupra muzicii produse, ci către stilul vestimentar adoptat.

"Nu credeam că felul în care ne îmbrăcăm va stârni atâtea controverse. Pentru noi alegerea a fost naturală. Cânt la tobe de 7 ani și întotdeauna am purtat pantaloni foarte scurți. Când bați la tobe te încălzești, așa încât e bine să nu ai foarte multe haine pe tine."Julie Edwards 

Primul single Deap Vally, "Gonna Make My Own Money", a fost lansat în iulie 2012, primind cronici foarte bune din partea publicațiilor de profil. Piesa le-a adus primele concerte la festivaluri precum Hyde Park și Latitude Festival.

Deap Vally - "Gonna Make My Own Money"

De la primul single li s-a tras etichetarea de "feministe", pe care cele două nu au negat-o, dar în schimb au nuanțat-o, pentru a nu fi înțelese greșit.

"Cred că prin simplul nostru fel de a fi suntem feministe. Piesa "Gonna Make My Own Money" nu e o insultă la adresa femeilor care se mărită cu bărbați cu bani. E un deget (din mijloc) îndreptat către cei care cred că femeile trebuie să se căsătorească cu bărbați cu bani pentru a supraviețui. Femeile ar trebui să aibă libertatea să aleagă ce vor să facă și dacă asta presupune căsnicia cu un tip cu portofelul plin, atunci așa să fie. Noi vedem feminismul altfel și anume prin libertatea de a a-ți explora creativitatea și de a alege ce ți se potrivește mai bine, inclusiv decizia de a fi casnică", a mărturisit Julie Edwards într-un interviu www.musicomh.

Pentru cei care vor să asculte mai mult, avem vești bune. În curând Deap Vally va lansa primul material discografic, sub egida Island Records / Communion. Albumul de debut, intitulat "Sistrionix", va apărea pe 24 iunie 2013 și va conține 11 piese.

Deap Vally - "Sistrionix"

Deap Vally - "Sistrionix"

Tracklist "Sistrionix"

 1. End Of The World
 2. Baby I Call Hell
 3. Walk Of Shame
 4. Gonna Make My Own Money
 5. Creeplife
 6. Your Love
 7. Lies
 8. Bad For My Body
 9. Women Of Intention
 10. Raw Material
 11. Six Feet Under

Dacă Lindsey Troy și Julie Edwards ar putea alege line-up-ul unui festival de vis acesta i-ar avea ca headlineri pe Led Zeppelin, The White Stripes și The Yeah Yeah Yeahs. Trebuie să recunoaștem că astfel de propuneri de line-up sunt mai curând idealiste, însă nu complet excluse. Industria muzicală e plină de surprize, iar una dintre ele este chiar Deap Vally, trupa din inima Californiei ce a readus rock-ul la strălucirea anilor săi de glorie.

Deap Vally - "Lies"

Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Connect-R a petrecut la nunta chitaristului său - VIDEO

Connect-R nu a lipsit de la nunta chitaristului său Răzvan Matache. Împreună cu ceilalți colegi de formație, artistul a făcut...

Închide