Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Concerte unplugged pe o nouă scenă la B'estFest Summer Camp

Ediția din acest an B’ESTFEST Summer Camp aduce cu sine o nouă scenă, dedicată în special show-urilor live în varianta unplugged. Jagermeister Rock Arena va găzdui în fiecare zi a festivalului concerte acustice susținute de nume cunoscute din zona folk, rock și alternative autohtonă, alături de concerte full-electric ale unor nume fresh ale scenei underground.

Publicat

pe

BESTFEST 2013
BESTFEST 2013

Ediția din acest an B’ESTFEST Summer Camp aduce cu sine o nouă scenă, dedicată în special show-urilor live în varianta unplugged. Jagermeister Rock Arena va găzdui în fiecare zi a festivalului concerte acustice susținute de nume cunoscute din zona folk, rock și alternative autohtonă, alături de concerte full-electric ale unor nume fresh ale scenei underground.

Programul va începe în fiecare zi de festival, în jurul orei 19:00, artiștii confirmați în programul de acoustic sessions fiind Țapinarii, Les Elephants Bizarres, Omul cu Șobolani pe 5 iulie, Loungerie II, Zob, Grimus, pe 6 iulie, Pistol cu Capse, Toulouse Lautrec, Partizan, pe 7 iulie. Alături de aceștia, pe scena Jagermeister Rock Arena vor urca Gothic, Diamonds Are Forever, Breathelast, Roadkillsoda, Days of Confusion și Perfect Zero For Infinity, urmând ca în fiecare seară distracția să se prelungească până în zorii zilei, în cadrul B52 Afterparty.

Bestfest 2013

Bestfest 2013

B’ESTFEST Summer Camp va avea loc în weekendul 5-7 iulie, abonamentele valabile pe întreaga durata a celor trei zile de festival (150 RON), biletele pentru o singură zi (70 RON) și voucherele de camping (20 RON) se găsesc în pre-sale (pana pe data de 31 iunie) atât online pe www.MyTicket.ro, cât și în rețeaua magazinelor Diverta, magazinul Muzica, Sala Palatului și librăria Mihai Eminescu.

Omul cu sobolani (OCS) la B'estFest 2013

Omul cu sobolani (OCS) a luat nastere in Constanta, pe data de 1 august 1997, din initiativa lui Dan Amariei, numele trupei venind de la celebra carte omonima a lui Sigmund Freud. Trupa a devenit in scurt timp unul dintre cele mai apreciate nume ale scenei autohtone de alternative rock, piese precum "Razna", "Ne Punem in Cap", "(Dez)orientat", "Mainile Sus", "Ajutor" sau "2 Beri Goale" fiind  reprezentative pentru fanii genului. Dupa 16 ani de cautari, 8 albume lansate si 27 de videoclipuri la activ, Omul cu Sobolani (OCS) se pregateste de un nou material discografic.  "Marea cautare" – este numele viitorul album OCS care va aparea in toamna anului 2013, reprezentand pentru membrii trupei "o cautare muzicala si spirituala" dupa cum ei insisi declara. Albumul beneficiaza de un nume foarte important in scena romaneasca de productie mix mastering - Adam Whittaker. Primele doua single-uri de pe albumul "Marea cautare" au beneficiat si de videoclipuri in nota deja cunoscuta a trupei, fiind disponibile pe Youtube.

Partizan la B'estFest 2013

Pe scurt, povestea Partizan incepe demult si este povestea unor oameni indragostiti de multa vreme de muzica. Avand la baza vechea formula a trupei Timpuri noi, Partizan a trecut prin mai multe schimbari de componenta, bucurandu-se astazi de prezenta lui Adrian Plesca "Artan" (voce), Razvan Moldovan (chitara, electronice, vocals), Andrei Barbulescu  (Tobe) si a lui Adrian Bortun la bass. Dupa doua albume lansate in 2002 ("Am cu ce"), respectiv 2003 ("Bucuresti"), rupa a luat o pauza, revenind pe scena in 2010. Noul single al trupei poarta numele "Drumul Spre Lumina" a fost oficial lansat in 6 martie 2012. Piesa este o creatie mai veche insa, trupa (care atunci se numea Timpuri Noi) incercand s-o cante prima data live in 1986, la Teatrul de Vara "23 August", dar fara success, dupa doar un minut concertul fiind oprit iar trupa rugata sa paraseasca scena. Formatiei i s-au retras atestatele si a fost interzisa la vremea respectiva astfel ca acum, in 2013, pentru prima data, publicul va putea sa auda intr-un concert mai mult de un minut din controversata piesa.

Grimus la B'estFest 2013

Originara din Cluj, trupa Grimus a cantat pana in prezent la toate festivalurile importante de aici, iar in ultimii ani concertele lor s-au tinut si peste granitele Romaniei, in tari ca Marea Britanie, Serbia, Ungaria, Polonia. In 2012, trupa a participat la trei dintre cele mai importante festivaluri din Europa: Sziget (Ungaria), Rock for People (Cehia) si EXIT (Serbia), cantand totodata in deshiderea concertelor sustinute in Romania de trupe precum Red Hot Chili Peppers, Placebo sau Roxette. Piesele elaborate, sound-ul aparte si tehnica extraordinara a membrilor trupei au atras atentia scenei muzicale, cel de-al doilea album intitulat "Egretta", produs si mixat de Adam Whittaker si masterizat la Sterling Sound din New York,  lansand nu mai putin de cinci hit-uri, toate ajungand in heavy rotation pe radiourile alternative din Romania, Ungaria si Serbia. Pentru toamna acestui an, Grimus pregateste lansarea celui de-al treilea material discografic „Emergence", bifand pentru vara aceasta alte noi prezente la festivaluri europene importante: Arezzo Wave (Italia), Waves Vienna (Austria) si, bineinteles, B’ESTFEST Summer Camp.

Les Elephants Bizarres la B'estFest 2013

Les Elephants Bizarres sunt cinci baieti energici uniti de sloganul "Trompa sus!", produsi de Bogdan Popoiag (UNU`), mai nou intr-o formula extinsa cu optiune acustica inclusa. Povestea lor a inceput in 2007, muzica lor fiind dominata de un sound indie-rock combinat cu acorduri funk. Primele piese, "Hello (Says The Devil), "The Boys", "Have No Fear" si "Smile", au ajuns in topurile radio-urilor nationale si au atins recordul de difuzari in heavy – rotation la radiourile alternative, anul 2010 aducandu-le o data cu primul album si primele concerte in afara tari. Pentru aceasta vara, Stefan (voce), Proka (voce si chitara), Hasan (bass), Claudiu (tobe) si Nae (synth) se pregatesc de prestatii si mai bizare, mergand pe organic si acustic alaturi de noi membri (Jean-Victor Piloiu (chitara) si Ati de Chile (percutii). In noua formula, la B’ESTFEST Summer Camp, Les Elephants Bizarres isi vor face cunoscuta publicului o noua piesa in limba româna, petrecerea acustica urmand a se desfasura sub numele de cod: Taraful Le Jean si cei 10 Prajiti.

ZOB la B'estFest 2013

ZOB - trupa, in formula sa initiala, si-a inceput activitatea in anul 1988, in timp ce membrii sai erau inca in liceu. In anul 1993, dupa o serie de schimbari de nume si componenta, cei patru - Mosu, Vlad, Lonti si Forrest - au devenit ZOB. Spectacolele lor i-au transformat curand in cea mai puternica forta din undergroundul romanesc. In 1996 au scos primul lor album, 'Parodisiac', iar un an mai tarziu au semnat un contract cu Zone Records, urmat in 1998 de "Telenovelas" - unul dintre cele mai cunoscute albume ale trupei. "Telenovelas" le-a adus nominalizari, concerte, participari la spectacole tv si mult mai multi fani. Printre cele mai cunoscute piese din repertoriul Zob se regasesc "Telenovele", "Prietena mea", "Printre nori", "Cantec de Dragoste" si "Clona", fiind si astazi compozitii reprezentative pentru stilul care i-a facut celebri, punk rockul.

Toulouse Lautrec la B'estFest 2013

Toulouse Lautrec este una dintre cele mai inedite aparitii pe scena autohtona de rock alternative, toate single-urile trupei lansate pana acum, "Te Spun" (cu peste 300.000 de vizionari pe youtube), "Yesman", "Domino" si "Irrational" intrand in topurile radiourilor ce difuzeaza muzica rock. In formula Apartman (voce si chitara), Dizzy (voce si bas), Greenman (tobe),  trupa a sustinut pana in prezent mai multe concerte in tara, inclusiv la festivaluri precum B’ESTFEST Summer Camp, editiile 2011&2012, Peninsula 2011, Liveland 2010, Top T 2010, Padina Fest 2010&2011, Rocker’s Challenge 2011, Fete de la Musique 2011, Row.mania 2011, Future Shorts 2012, Europa Fest 2012. Intitulat "Heroes" si lansat in octombrie 2011, primul lor album contine o suma de piese care vorbesc despre eroi din viata de zi cu zi, fiind mixat de catre producatorul britanic Adam Whittaker, ca de altfel si "Nopti Albe" - piesa ce anunta aparitia  noului album in toamna acestui an.

Tapinarii la B'estFest 2013

Tapinarii este o formatie de folk alternativ ce prezinta viata de cuplu si nu numai, intr-un mod realist, ironic si autoironic. Trupa s-a format in 2001 si a editat pana acum 9 albume: "Sunt fericit", "Idei preconcepute", "Utopia", "Ultimul super erou", "Un rege fara regat", "Viata de cuplu e ca mersul pe tricicleta", " 7 pacate rascumparate", " 2010 ani de folk alternativ", in luna februarie a acestui an lansand si cel de-al zecelea material discografic intitulat "Visul Romanesc".

Loungerie II la B'estFest 2013

Loungerie II - la doar un an de la debut, trupa se poate lauda deja cu 2 videoclipuri, un EP de 6 piese si zeci de concerte si participari la diferite festivaluri de muzica din tara, precum Sibiu Jazz Festival, EUROPAFest, Rock in Parc sau B’ESTFEST Summer Camp. Apreciati pentru stilul lor muzical descris drept un fusion punk jazz, Loungerie II a devenit o prezenta tot mai des intalnita  pe scena alternative autohtona, trupa trecandu-si in cv si un prim turneu national. Pentru aceasta noua editie de B’ESTFEST, Andreea Tincea (voce), Catalin Lungu (Chitara), Daniel Iliescu (tobe), Dan Michiu (chitara), Andrei Bucureci (Voce 2 si spoken word ) si Doru Boeriu (bas) se pregatesc sa revina cu forte electroacustice pentru un show unplugged.

Pistol cu Capse la B'estFest 2013

Pistol cu Capse s-a nascut la Bucuresti, in 2003, pastrand si astazi aceeasi componenta: Vlad Staricu – chitara si voce, Dan Cozmuta – chitara, Adi Nicolaide – bass, Andrei Petrescu – tobe.  Desi fara contract cu o casa de discuri si neimpresariata de nimeni, formatia se bucura de o oarecare notorietate pe scena underground româneasca, avand pana in prezent nenumarate cantari in tara si in afara, inclusiv alaturi de nume precum NOFX, No Use for a Name, Strike Anywhere, 3 Feet Smaller, Marky Ramone (de la The Ramones), Jaya The Cat sau La Plebe. In martie 2012, Pistol Cu Capse a lansat cel de-al doilea album, intitulat "Unplugged", discul continand atât creatii noi, cat si piese incluse si pe primul albumul, "Pistol Cu Capse", dar rescrise special pentru varianta acustica, având un sound cu totul nou fata de inregistrarile anterioare. La acest album, membrii trupei au colaborat cu Lucian Filip (Vântu) care a preluat tobele, George Siia (Bazooka) care a creat partea de clape, Bogdan (de la formatia Chester) care cânta impreuna cu Vlad pe unele piese, in reprezentarile live, trupei alaturandu-se si Madalina Ene, la clape.

Gothic la B'estFest 2013

Infiintata in decembrie 1992 de Alin Petrut, Gothic este una dintre trupele de top ale muzicii metal din Romania. Cu o cariera de peste 18 ani, trupa se poate lauda cu un CV incarcat ce cuprinde cateva sute de concerte atat in tara cat si in strainatate, avand peste 100 de prezente in emisiuni de specialitate difuzate pe posturile nationale de radio si televiziune, sau in articole in diferite publicatii muzicale autohtone. Albumul de debut "Touch of eternity" (1998) a fost unul dintre cele mai bine vandute albume din metalul romanesc in perioada anilor 90, piese ca "Anguish", "Regrets" sau "Memorial Winter" devenind adevarate hituri ale genului. In perioada 2000-2004, liderul formatiei, Alin Petrut, a mutat trupa in Belgia reusind performanta de a scoate albumul "In Blood We Trust" in 2004 la casa de discuri belgiana Painkiller Records, primid recenzii pozitive in reviste din Franta, Olanda, Germania, Belgia. Revenita in Romania, trupa a lansat un album aniversar intitulat "12 Years Of True Metal", o compilatie cu cele mai cunoscute piese ale trupei. In 2012, Gothic a castigat concursul Wachen Metal Battle, competitie nationala, concertand cu succes la Wacken Open Air – cel mai mare festival de rock organizat anual in Germania.

Diamonds Are Forever la B'estFest 2013

Diamonds Are Forever s-a format in toamna anului 2011 prin fuziunea a doua trupe deja existente, in luna decembrie a aceluiasi an lansand oficial primul lor material. Trupa abordeaza un stil metalcore, dar cu influente de punk, hardcore, metal, chiar djent, insa pastrand o melodicitate aparte. Trupa e formata din: Andrei, Horia, Pityu, Dunch, Mitzoc, Dorin. Pana in acest moment, baietii au fost activi si au lansat deja un EP (Whom shall I fear), un DVD (Bridges Are Born), doua single-uri, trei videoclipuri, iar momentan lucreaza intens pentru noi materiale. Au avut ocazia sa imparta scena cu trupe ca Suicide Silence, Cancer Bats, Superbutt, Subscribe sau Give em Blood, muzica lor reusind sa ajunga in Ungaria, Moldova, Ucraina si prin multe parti ale tarii noastre.

Breathelast la B'estFest 2013

Breathelast - alcatuita din Ionut (chitara ritm), Vali (chitara lead | voce ), Alex (chitara bas | voce), Hertzu (tobe) si Mihai (voce principala),  Breathelast s-a format in 2010 abordand initial un gen apropiat de alternativ / nu-metal, aventurandu-se mai apoi in sfera hardcore / metalcore. Trupa a lansat in 2012 un disc de debut, de 7 piese, auto-intitulat "Breathelast", sustinand pana in prezent nenumarate concerte in Romania, Bulgaria, Ucraina, Ungaria sau Republica Moldova), cel mai recent show fiind alaturi de Cancer Bats (Canada). Anul 2013 pregateste terenul pentru "THE FLOOD", un material nou de 4 piese, cu un stil mai apasat si mai brutal, material ce va fi disponibil on-line.

RoadKillSoda la B'estFest 2013

Formatia RoadKillSoda s-a format in 2011, formula stabilizandu-se in 2012. Genul abordat este o combinatie de stoner, sludge, psihedelic si r’n’r.  RoadKillSoda este formata din Sebastian Stancu (Spiritual Ravishment) – voce, Mihnea Ferezan (Tep Zepi, M-51) – chitara, Victor Ferezan (Tep Zepi) – bass, Alex Ghita (Mediocracy, Traum, Environments) - tobe. Trupa a lansat albumul "Oven Sun" in luna aprilie a acestui an, in club Panic Bucuresti si de atunci a cantat in Cluj, Arad, Oradea, Sibiu, Timisoara, Sofia urmand sa continue turneul de promovare atat in tara cat si in strainatate.

Days of Confusion la B'estFest 2013

Days of Confusion s-a infiintat in anul 2009, abordand genurile alternative de metal si post grunge. In noiembrie 2012 a lansat primul material discografic, respectiv ep-ul Seeds, iar anul acesta a castigat premiul pentru cel mai bun debut in cadrul Metalhead Awards 2013. Days of Confusion a cantat ca opening act pentru trupe ca Arch Enemy si Accept, participand de mai multe ori si in cadrul proiectului Almighty 3 alaturi de Goodbye to Gravity si White Walls. Formata din Cosmin Lupu (voce), Andrei Ilie (tobe), Dan Ionescu (chitara) si Cezar Popescu (chitara,voce), trupa se pregateste de inregistrarea unui nou material discografic a carui lansare este programata pentru primavara 2014, intre timp continuandu-si seria de concerte programate in Bucuresti dar si in mai multe orase din tara.

Perfect Zero For Infinity la B'estFest 2013

Perfect Zero For Infinity s-a format in anul 2010, muzica aducand un stil complet nou pentru Romania: posthardcore-emocore-metalcore. PZFI a cantat in deschiderea mai multor trupe cunoscute in zona de hardcore precum h2o din America, A Wilhelm Scream, sau noua senzatie din Australia - Deez Nuts. Anul 2013 reprezinta debutul discografic al trupei, primul material urmand a fi lansat in a doua jumatate a anului. Formatia are in componenta membri din trupe deja consacrate precum solistii din E.M.I.L si Pistol Cu Capse, respectiv membri Crize sau Backstage Hero.

Comentează

Trending