Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Concert Evile la Maximum Rock Festival din București

Evile este noul nume confirmat pentru festivalul Maximum Rock Festival ce va avea loc in zilele de 25 și 26 octombrie la TurboHalle din București. Alte trupe care vor concerta sunt The 69 Eyes, My Dying Bride, Atrocity și Leaves’ Eyes.

Publicat

pe

Evile

Dupa The 69 Eyes, My Dying Bride, Atrocity și Leaves’ Eyes organizatorii festivalului Maximum Rock Festival au anunțat un nou nume. Este vorba despre formația britanică Evile care va urca pe scenă în data de 25 octombrie 2013.

Ediția indoor se va desfășura în zilele de 25 și 26 octombrie în Turbohalle din București și va prezenta publicului atât formații străine, cât și formații autohtone. Pe lângă concerte, Maximum Rock Festival va găzdui și alte activități adiacente, dar și un mare târg de produse rock, unde cei prezenți își vor putea achiziționa de la tricouri la reviste și alte accesorii rock.

Evile

Evile

"Evile poarta pe umeri intreaga povara a revolutionarii thrash-metalului si reprezinta una dintre cele mai semnficative formatii tinere adepte ale genului", declara revista Kerrang! in 2007, dupa lansarea albumului "Enter the Grave". Si intr-adevar, englezii au acel "je ne sais quoi" care ii face speciali. Virtuozitatea muzicala, compozitiile exceptionale si sound-ul dur, dar melodios transforma formatia din Huddersfield intr-o purtatoare a tortei thrash-ului.

Intemeiata in 2004 de catre Matt Drake (voce/chitara), Ben Carter (tobe), Ol Drake (chitara) si Mike Alexander (bass), Evile a pornit ca un cover band Metallica. Ulterior, trupa a renuntat la acest proiect si a inceput sa inregistreze material original. Numele formatiei trebuia sa fie initial Exile, dar deoarece erau foarte multe trupe cu aceasta denumire, baietii au schimbat "x"-ul in "v" si au obtinut Evile.

Primul album, intitulat "Enter the Grave" a obtinut numai recenzii pozitive iar fanii thrash-ului erau in al noualea cer. In sfarsit o trupa tanara avea curajul sa abordeze acest gen. Evile si-a continuat cu succes cariera, plecand in turneu, vanzand discuri si castigand o baza solida de fani. In octombrie 2009, la scurt timp dupa lansarea albumului "Infected Nations", basistul Mike Alexander a murit din cauza unei embolii pulmonare. Formatia a fost profund afectata de pierderea instrumentistului si bunului sau prieten. Acesta a fost inlocuit de Joel Graham iar trupa si-a continuat ascensiunea, nelasand tragedia sa compromita o cariera care promitea sa devina mareata. Urmeaza doua alte albume de succes, "Five Serpent's Teeth" (2011) si recentul "Skull".

Evile - "In Dreams of Terror"

Pretul biletelor si al abonamentelor pentru Maximum Rock Festival:

Bilete pentru o singura zi:

  • 90 lei - pana la data de 30 septembrie
  • 100 lei - in perioada 1 - 24 octombrie
  • 115 lei - pentru ziua de 25 octombrie
  • 125 pentru ziua de 26 octombrie

Abonamente:

  • 145 lei - pana la data de 31 august
  • 160 lei - in perioada 1 - 30 septembrie
  • 175 lei - in perioada 1 - 24 octombrie
  • 200 lei in perioada 25 - 26 octombrie

Biletele si abonamentele se pot achizitiona din reteaua Eventim (Magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librariile Carturesti, Humanitas si online pe Eventim.ro. Primele 100 de bilete / abonamente achizitionate participa la o extragere pentru 20 pass-uri meet & greet cu formatiile The 69 Eyes, My Dying Bride, etc. Cei interesati trebuie sa trimita un email la adresa [email protected] (subiect: Meet and greet MRF) in care, pe langa numele complet, codul de bare al biletului si data achizitiei, trebuie sa numeasca si formatia la care doreste sa participe la meet & greet.

Comentează

Trending