Urmărește-ne în Social Media

Lifestyle

Brian May (Queen) luptă împotriva uciderii bursucilor - VIDEOCLIP

Chitaristul Brian May (Queen) s-a implicat într-o campanie împotriva deciziei guvernului britanic de a ucide bursuci din Londra în încercarea de a reduce tuberculoza la bovine. Muzicianul s-a alăturat celorlalți susținători ai cauzei și a protestat împreuna cu organizația The Artful Badger prin capitala Angliei.

Publicat

pe

Brian May (Queen)
Brian May (Queen)

Chitaristul Brian May (Queen) s-a implicat într-o campanie împotriva deciziei guvernului britanic de a ucide bursucii din Londra în încercarea de a reduce tuberculoza la bovine. Muzicianul s-a alăturat celorlalți susținători ai cauzei și a protestat împreuna cu organizația The Artful Badger prin capitala Angliei. Pentru ca mesajul să ajunga la cât mai multă lume a fost lansat și un videoclip care îi are ca invitați pe Slash (ex-Guns N'Roses, Velver Revolver), Shara Nelson (Massive Attack) sau Sir David Attenborough.

Brian May luptă împotriva uciderii bursucilor

Brian May luptă împotriva uciderii bursucilor

Compozitorul melodiei, producătorul muzical Rob Cass care a lucrat cu nume ca Estelle, Robbie Williams sau Baaba Maal, a declarat:

"Pentru mine toată natura este frumoasă. Această piesă este mica mea contribuție pentru a încerca să opresc măcelărirea inutilă a bursucilor. M-am întâlnit cu organizația Artful Badger la o demonstrație iar câteva luni mai târziu am hotărât să compunem o melodie prin care să atragem atenția oamenilor asupra acestuia act de cruzime. Am vorbit cu Brian May iar în scurt timp am ajuns să colabăram cu Slash, Shara Nelson, Sam & The Womp, Sonny Green și Sir David Attenborough. Este uimitor cât de receptivi au fost și ce mult ne susțin. Sunt foarte mândru de această realizare și sperăm să învingem."

Brian May nu este străin de aceste inițiative, chitaristul lansând luna trecută o piesă de protest împotriva sacrificării animalelor. Împreună cu prietenii și iubitorii acestor animale ei militează împotriva planului guvernului de a ucide pana la 100.000 de animale, incepand cu proiecte pilot în Somerset și Gloucestershire. Scopul acestei politici este de a reduce incidenta din Marea Britanie a tuberculozei bovine. Deși o mare parte din opoziția este întemeiată pe probleme de drepturile animalelor, criticii susțin de asemenea că această metodă este un mod ineficient de a controla această problemă. Vaccinarea, care se realizează în Țara Galilor, este considerată ca fiind o soluție mult mai sigură și eficientă care implică costuri financiare mult mai mici. Brian May a mai înmânat o petiție cu peste 234.000 de semnături celor care se ocupă de acest proiect.

Why - "Badger Swagger"

Comentează

Industria muzicala

VIDEO: Brian May și Tony Iommi au interpretat împreună o porțiune din piesa "Paranoid"

Legendarii chitariști Brian May (Queen) și Tony Iommi (Black Sabbath) și-au unit forțele pentru un scurt moment muzical. Cei doi au interpretat cunoscutul riff din piesa "Paranoid", ca parte a unui episod din seria documentară "Greatest Guitar Riffs". Detalii și video în articol.

Publicat

pe

Brian May și Tony Iommi
Brian May și Tony Iommi │ FOTO: captură YouTube / Guitar World

Brian May și Tony Iommi au stat la povești muzicale în cadrul unui episod din seria "Greatest Guitar Riffs". Proiectul, compus din trei părți, analizează unele dintre cele mai faimoase riff-uri din istoria muzicii. Mai mult, telespectatorii sunt acompaniați în această călătorie de trei chitariști legendari - Tony Iommi de la Black Sabbath, Andy Summers de la The Police și Nancy Wilson de la Heart.

În episodul care îl are ca protagonist pe Iommi, apare și Brian May. Cei doi își amintesc cu nostalgie de trecut, de prima lor întâlnire de la începutul anilor '70, Iommi declarând că au fost "cei mai buni prieteni de atunci".

Când May îl întreabă pe Iommi de unde vin toate riff-urile sale grozave, muzicianul îi răspunde:

"Cred că din interior. În mod normal, ne vedeam de treabă și cântam ceva, iar Ozzy [Osbourne] spunea: <<Ce dracu e asta?>>. Dar pur și simplu se simțea firesc."

Apoi, artiștii intră într-o discuție despre "Paranoid" și Tony Iommi povestește modul în care cântecul a fost o adăugare de ultimă oră la cel de-al doilea album al trupei, care a ajuns să fie intitulat "Paranoid". În cele din urmă, Iommi începe să cânte cunoscutul riff al piesei, iar May i se alătură. La final, acesta spune în glumă:

"Este un riff bun! Va ajunge departe!"

Tony Iommi a dezvăluit recent că lucrează la muzică nouă, probabil pentru un viitor album solo. Între timp, Brian May are o serie de concerte în Japonia programate pentru luna februarie alături de Queen + Adam Lambert.

VIDEO: Brian May și Tony Iommi - Paranoid

Citește în continuare

Trending