Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 INFO CONCERT:
James Arthur
Vama concertează la Arenele Romane: "Ne-a fost dor de voi, ne ard buzele să cântăm" Toboșarul Scorpions confirmă că a avut coronavirus și oferă detalii despre starea lui de sănătate Juriu X Factor 2020Componența juriului X Factor se schimbă în 2020, "surprizele" aduc noi scântei în formatul emisiunii David Gilmour - Rattle That Lock (Live At Pompeii 2016)Prima piesă a lui David Gilmour după o pauză de 5 ani, "Yes, I Have Ghosts", este o colaborare cu fiica sa - AUDIO Mickey Madden, basistul Maroon 5Basistul Maroon 5 a fost arestat pentru violență domestică

Blur și Gorillaz, albume noi în pregătire

Jamie Hewlett, coproducător al trupei Gorillaz, a confirmat că va exista un nou album al formației virtuale. Prioritar este, însă, un nou material Blur.
Blur și Gorillaz

Blur și Gorillaz

Jamie Hewlett, coproducător al personajelor animate ce dau viață trupei Gorillaz, a confirmat recent că un nou album al formației virtuale se află în plan. El și Damon Albarn vor începe să lucreze la cel de-al cincilea material discografic Gorillaz după ce un nou album Blur va fi finalizat. Deși nu au fost anunțate încă date de lansare, designer-ul Hewlett a ținut să menționeze că orice material nou Gorillaz consumă foarte multă energie și implicit timp.

Blur și Gorillaz

Blur și Gorillaz

Prezent la o conferință de presă din New York, susținută cu ocazia promovării musical-ului "Monkey: Journey To The West", Jamie Hewlett a confirmat că un nou album Gorillaz se află în plan, dar că deocamdată proiectul Blur are prioritate.

"E o pauză de 5 ani între albume (Gorillaz) pentru că realizarea lor durează foarte mult timp și sunt extenuante, iar atunci când ai terminat, simți nevoia să faci altceva, să te detașezi. Damon (coproducător Gorillaz și solist al trupei Blur) este plecat într-un turneu mondial cu Blur. În paralel lucrează și la un nou album, așa încât nu are foarte mult timp liber la dispoziție, iar eu mă ocup, de asemenea, de alte lucruri. Ne vom întoarce să lucrăm și pentru Gorillaz când va veni momentul potrivit", a declarat Jamie Hewlett.

Designer-ul a adăugat apoi că din punctul său de vedere Gorillaz își găsește destul de greu locul în industria muzicală actuală.

"Industria muzicală s-a schimbat foarte mult de când am pus bazele formației Gorillaz. Nu sunt foarte mulți bani puși la bătaie, iar în ultima perioadă au apărut trupe grozave precum The Strypes, din Irlanda, care la 14 ani cântă la chitară cel mai bun blues pe care l-am auzit. Repet, 14 ani, compun piese și filmează clipuri în dormitor. Nu costă nimic, în timp ce proiectul Gorillaz este foarte costisitor. E scump pentru că e animație."

Jamie Hewlett și Damon Albarn, solistul Blur, au pus bazele proiectului Gorillaz în 1998, albumul de debut lansat în 2001 fiind recompensat cu o intrare în Cartea Recordurilor pentru cel mai mare succes atins vreodată de o formație virtuală. Ultimul album Gorillaz, "The Fall", a fost lansat în 2011, ocupând poziția a 12-a în topurile britanice.

În ce privește noul album Blur, s-ar părea că înregistrările au început deja și noile compoziții se încheagă destul de bine. Damon Albarn a mărturist după un show susținut în mai în Hong Kong că plănuiește să lucreze la un nou album pe perioada șederii în China. "Avem de stat o săptămână în Hong Kong și ne-am gândit că e un moment potrivit să începem să înregistrăm un nou album", spunea solistul Blur în urmă cu două luni, între timp basistul Alex James mărturisind presei că înregistrările au decurs foarte bine. Blur nu a mai lansat niciun album din 2003, acest nou material urmând să încheie o pauză discografică de 10 ani.

Gorillaz - "Feel Good Inc."

Citește mai multe despre BlurGorillazJamie Hewlett
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Concert Queensryche în octombrie la București

Formația americană Queensryche va susține un concert pe 20 octombrie 2013 în Turbohalle din București. Evenimentul promovează ultimul album al...

Închide