Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 Laura Bretan, interviu InfoMusic 2019Cerbul de Aur 2019: Laura Bretan, Ester Peony și Olivier Kaye pregătesc un moment special Poze concert Metallica pe Arena Națională pe 14 august 2019 INFO CONCERT:
Fall in Love Festival 2019
INFO CONCERT:
Cerbul de Aur 2019
INFO CONCERT:
Evanescence
INFO CONCERT:
We Love Retro 2019 București

Black Sabbath este nr. 1 în topul britanic după o pauză de 43 de ani

"13", noul album Black Sabbath ocupă locul 1 în topul oficial al albumelor din Marea Britanie. Este primul disc number one din ultimii 43 de ani, ultimul album al trupei care a reușit să se claseze pe prima poziție a fost albumul "Paranoid" lansat în 1970.
Black Sabbath, nominalizați la premiile Grammy 2014

Black Sabbath, nominalizați la premiile Grammy 2014

După o pauză de 35 de ani, Black Sabbath a revenit în acest an cu primul album cu Ozzy Osbourne la voce, intitulat "13". Discul este pe locul 1 în topul oficial al albumelor din Marea Britanie și este primul material discografic din ultimii 43 de ani care atinge aceastpă performanță. Ultimul album al trupei care a reușit să se claseze pe prima poziție a fost albumul "Paranoid", lansat în 1970. "13" s-a vândut cu peste 13.000 de exemplare mai mult față de ocupantul locului 2, albumul "BE" lansat de Liam Gallagher (ex-Oasis) cu trupa Beady Eye. "13" are mari șanse să ocupe locul 1 și în Statele Unite.

Black Sabbath

Black Sabbath

Discul este distribuit prin intermediul casei de discuri Vertigo Records și este înregistrat în formula Tony Iommi - chitară, Ozzy Osbourne - voce și Geezer Butler la bass, în timp ce Brad Wilk de la Rage Against The Machine a înregistrat părțile de tobe. Bateristul Bill Ward nu a acceptat să revină alături de foștii săi colegi, nefiind de acord cu clauzele contractuale.  Pentru "13", Black Sabbath a înregistrat 15 melodii, din care doar 11 vor fi incluse pe album, restul urmând să apară pe diferite ediții limitate. Cei interesați pot opta pentru variantele CD, vinil, deluxe edition și box set.

Primul disc cu Ozzy la voce, după o pauză de 35 de ani, este produs de Rick Rubin, câștigător a 7 premii Grammy, cunoscut pentru colaborările sale cu trupe ca Metallica, AC/DC, Slayer, Slipknot, Red Hot Chili Peppers, Rage Against the Machine, System of a Down sau Linkin Park. Primii care vor putea asculta noile compoziții Black Sabbath sunt fanii din Noua Zeelandă, trupa începând pe 20 aprilie un turneu care va ajunge și prin Australia și Japonia. Începând cu luna noiembrie trupa va concerta și în Europa însă rămâne de văzut dacă va ajunge și la București.

Black Sabbath - "God Is Dead"

Tracklist "13":

Black Sabbath - 13

Black Sabbath - 13

 1. End Of The Beginning
 2. God Is Dead?
 3. Loner
 4. Zeitgeist
 5. Age Of Reason
 6. Live Forever
 7. Damaged Soul
 8. Dear Father
 9. Methademic
 10. Peace of Mind
 11. Pariah

 

La sfârșitul lunii noiembrie 2012 Black Sabbath a fost desemnată cea mai importantă trupă britanică de metal / hard rock a tuturor timpurilor. Titulatura a venit în urma unui vot realizat de cei de la BPI, organizația formată din sute de companii de muzică independente și 4 case de discuri mari din Regatul Unit. BPI acoperă în proporție de 90% industria muzicală din UK, iar la sondajul realizat recent au răspuns peste 3.600 de fani ai muzicii hard rock și metal. Cu un procent de 45% din totalul voturilor, Black Sabbath a ieșit pe locul întâi, fiind urmată în clasament de Iron Maiden și Led Zeppelin.

Citește mai multe despre Black Sabbath
Mihai Anghel este ex- News Editor & Fotograf la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Richie Sambora îi spune lui Jon Bon Jovi: "Angajează-l pe Edge (U2)"

Jon Bon Jovi l-a comparat pe Richie Sambora cu chitaristul U2, Edge, pentru a sugera că acesta nu este indispensabil....

Închide