Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Elissa, cântăreață libaneză a cărei casă a fost distrusă de explozia din BeirutExplozia din Beirut declanșează reacții puternice printre artiști: "Nu-mi pot stăpâni furia" Neil Young live în Ziggodome Amsterdam, 2019Neil Young îl dă în judecată pe Donald Trump Ian Gillan, solistul Deep Purple în concert la Cluj-Napoca pe 10 decembrie 2019Deep Purple nu are de gând să iasă prea curând la pensie Adrian Despot: "Vița de Vie - În corzi e cea mai bună producție a unui concert live în România" Serj Tankian (System Of A Down) Live (screenshot)Lineup-ul Download Festival 2021 - Nume mari din muzica rock, metal și alternative Alexandru AndrieșAlexandru Andrieș revine pe scenă, în septembrie va susține un concert în aer liber

Black Sabbath a lansat "God Is Dead" - VIDEOCLIP

Lansarea noului album Black Sabbath este din ce în ce mai aproape, iar primul videoclip a fost în sfârșit lansat. Acesta poartă numele "God Is Dead" iar discul, intitulat "13", va ieși pe piață în data de 11 iunie.
Black Sabbath

Black Sabbath

Black Sabbath va lansa maine, 11 iunie 2013, un nou album intitulat "13". Primul videoclip de promovare este pentru piesa "God Is Dead" și poate fi urmărit pe InfoMusic mai jos. Clipul este regizat de Peter Joseph, care a realizat și controversata serie de filme documentare "Zeitgeist".

Discul este distribuit prin intermediul casei de discuri Vertigo Records și este înregistrat în formula Tony Iommi - chitară, Ozzy Osbourne - voce și Geezer Butler la bass, în timp ce Brad Wilk de la Rage Against The Machine a înregistrat părțile de tobe. Bateristul Bill Ward nu a acceptat să revină alături de foștii săi colegi, nefiind de acord cu clauzele contractuale.

Black Sabbath

Black Sabbath

Pentru "13", Black Sabbath a înregistrat 15 melodii, din care doar 11 vor fi incluse pe album, restul urmând să apară pe diferite ediții limitate. Cei interesați pot opta pentru variantele CD, vinil, deluxe edition și box set.

Primul disc cu Ozzy la voce, după o pauză de 35 de ani, este produs de Rick Rubin, câștigător a 7 premii Grammy, cunoscut pentru colaborările sale cu trupe ca Metallica, AC/DC, Slayer, Slipknot, Red Hot Chili Peppers, Rage Against the Machine, System of a Down sau Linkin Park. Primii care vor putea asculta noile compoziții Black Sabbath sunt fanii din Noua Zeelandă, trupa începând pe 20 aprilie un turneu care va ajunge și prin Australia și Japonia. Începând cu luna noiembrie trupa va concerta și în Europa însă rămâne de văzut dacă va ajunge și la București.

Black Sabbath - "God Is Dead"

Tracklist "13":

Black Sabbath - 13

Black Sabbath - 13

 1. End Of The Beginning
 2. God Is Dead?
 3. Loner
 4. Zeitgeist
 5. Age Of Reason
 6. Live Forever
 7. Damaged Soul
 8. Dear Father
 9. Methademic
 10. Peace of Mind
 11. Pariah

 

La sfârșitul lunii noiembrie 2012 Black Sabbath a fost desemnată cea mai importantă trupă britanică de metal / hard rock a tuturor timpurilor. Titulatura a venit în urma unui vot realizat de cei de la BPI, organizația formată din sute de companii de muzică independente și 4 case de discuri mari din Regatul Unit. BPI acoperă în proporție de 90% industria muzicală din UK, iar la sondajul realizat recent au răspuns peste 3.600 de fani ai muzicii hard rock și metal. Cu un procent de 45% din totalul voturilor, Black Sabbath a ieșit pe locul întâi, fiind urmată în clasament de Iron Maiden și Led Zeppelin.

Citește mai multe despre Black SabbathOzzy Osbourne
Mihai Anghel este ex- News Editor & Fotograf la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
TOP: Cele mai inedite concerte - VIDEO

Cât de mult contează locul ales pentru a susține un concert? Destul de mult, credem noi, luând în considerare doar...

Închide