Urmărește-ne în Social Media

JOINewArtist

Atlas Genius, sclipirea indie rock a muzicii australiene - VIDEO

După Gotye vine Atlas Genius, o nouă sclipire indie rock a muzicii australiene. Le ascultăm single-ul de debut - "Trojans" - și le descoasem povestea la JOINewArtist.

Publicat

pe

Dacă ți se spune "genius", nu înseamnă automat că ești un geniu. Curiozitatea, însă, este un factor care poate lucra foarte eficient. Nu știm cât din succesul trupei Atlas Genius se datorează curiozității publicului de a-i asculta muzica chiar și o singură dată, însă noi ne-am întors pentru a le asculta piesele și a doua, și a treia oară. Motivul nu are nicio legătură cu numele, ci cu stilul indie rock  autentic și natural, ce vine de la o trupă care nu e nici din UK, nici din SUA - locurile de baștină ale indie rock-ului - și nici nu seamănă cu Gotye - primul australian care a intrat pe acestă nișă, devenind cunoscut la nivel internațional. Atlas Genius are sclipirea necesară pentru a depăși orice etichetări, asemănări și imaginare frontiere, single-ul de debut reușind să se claseze pe poziția a patra în Billboard Alternative Songs chart. Un început cel puțin promițător, ce merită povestit la JOINewArtist.

Atlas Genius

Atlas Genius

Compusă inițial din patru membri - Keith Jeffrey (voce), Steven Jeffrey (basist), Michael Jeffrey, (toboșar) și Darren Sell (clăpar) - Atlas Genius numără în prezent doar doi dintre frații Jeffrey, respectiv Keith și Michael. Deși muzica nu a fost de la bun început o prioritate, ci mai curând un hobby, în timp a început să le acapareze atenția tot mai mult. Primii bani din muzică i-au câștigat cântând coveruri în diverse baruri din Adelaide, Australia, neavând inițial intenția de a transforma această ocupație "relaxantă" într-o carieră. Asta însă până când au simțit nevoia să facă următorul pas și să înceapă să-și compună propriile piese. Decizia a fost însoțită de deschiderea propriului studio de înregistrări. Aici single-ul de debut "Trojans" a prins viață și cursul lent al evoluției Atlas Genius a ieșit din matca underground.

 "Noi am fi fost foarte fericiți dacă oricine în afară de familie și prieteni ar fi găsit această piesă și ar fi ascultat-o. Noi pur și simplu am vrut să avem lansat ceva compus de noi. Nu ne așteptam la nimic. Era o melodie cool, nouă ne plăcea, dar am fost complet surprinși când lumea a început să vorbească despre noi. Este prima piesă compusă și prima care a fost lansată într-o perioadă în care timpul nostru era împărțit între înregistrări, facultate și job full time", mărturisesc membrii Atlas Genius într-un interviu acordat www.interviewmagazine.com.

Deși "Trojans" nu a fost promovată în niciun fel, ci pur și simplu urcată pe YouTube, piesa a devenit un real succes. În ianuarie 2012 a fost difuzată în premieră de MTV2, în cadrul emisiunii "120 Minutes", din acest moment trupa câștigând tot mai mulți fani.

Atlas Genius - "Trojans"

Din perspectiva criticilor, Atlas Genius a reușit să readucă în atenția industriei muzica australiană. De la "mare hit" la "piesă de vară de impact", publicațiile de profil au avut numai cuvinte de laudă pentru piesa "Trojans", al cărei clip a strâns din noiembrie 2012 până în prezent peste 2 milioane de vizualizări pe YouTube. Între timp a apărut și albumul de debut, "When It Was Now", lansat în februarie 2013 sub egida casei de discuri Warner Bros.

Atlas Genius - "When It Was Now" (copertă)

Atlas Genius - "When It Was Now" (copertă)

Tracklist "When It Was Now"

  1. Electric
  2. If So
  3. Back Seat
  4. Trojans
  5. Through the Glass
  6. On a Day
  7. Centred On You
  8. Don't Make a Scene
  9. All These Girls
  10. When It Was Now
  11. Symptoms

În copilărie frații Jeffrey ascultau Death Cab for CutieThe Police și Beck, așa încât deși la prima vedere nu se observă cine știe ce influențe, un substrat există. Așteptăm cu interes următorul single de pe album și vă lăsăm în compania Atlas Genius și a unei reprezentații acustice a piesei "If So".

Atlas Genius - "If So" (Bing Lounge)

Comentează

Trending