Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 Laura Bretan, interviu InfoMusic 2019Cerbul de Aur 2019: Laura Bretan, Ester Peony și Olivier Kaye pregătesc un moment special Poze concert Metallica pe Arena Națională pe 14 august 2019 INFO CONCERT:
Fall in Love Festival 2019
INFO CONCERT:
Cerbul de Aur 2019
INFO CONCERT:
Evanescence
INFO CONCERT:
We Love Retro 2019 București

Antarctica şi raku lansează un nou videoclip - TEASER

Antarctica se pregăteşte de lansarea unui nou videoclip la piesa "Singuratate Urbană", o colaborare cu raku. Urmăreşte teaser-ul clipului pe InfoMusic.

Delia şi raku

Trupa Antarctica se pregăteşte de lansarea unui nou videoclip la piesa "Singuratate Urbană", o colaborare cu raku. Ideea solistei formaţiei, Delia Opran şi a lui raku de a creea o piesă a apărut în urmă cu mulţi ani, însă acum cei doi au găsit resorturi pentru a pune bazele acesteia, fiind mişcaţi de drama societăţii din care fac parte.

Delia şi raku - Fotografie de la filmări

Delia şi raku - Fotografie de la filmări

Filmările pentru acest clip s-au desfășurat pe parcursul a trei zile pe străzile din București și în mai multe locații printre care Dianei 4 și Club Control, în regia lui Christu de la Chill Brothers și 7 Roads Films. Imaginea și direcția artistică au fost imprimate de Ioana Nicolescu / Code Noire Style.

Scenariul reprezintă punerea în scenă a mesajului piesei, înfățișând spectacolului urban la care, astăzi, fiecare dintre noi participă și în același timp asistă. Omul modern, bruiat de zgomotul surd al orașului și de haosul imaginilor derulate pe repede înainte, se dizolvă în mulțime, pierde din ce în ce mai mult legătura cu ceilalți, dar și cu sine însuși. Piesa a fost compusă de Delia și raku, orchestraţia aparţine membrilor trupei Antarctica, iar partea de mix şi mastering a fost asigurată de către Dan Georgescu / byron.

Piesa nu este prima colaborare a solistei cu zona de hip-hop, ea interpretând în trecut refrenul piesei devenite hit al acelei perioade "2 in 1" alături de RACLA. "Singuratate Urbană" a fost cântată live pentru prima dată în faţa publicului la concertul de lansare din data de 30 mai, susţinut la Club Control.

"Omul modern trăiește repede; este mereu doar în trecere. Fiind veșnic pe grabă, el vine și pleacă, fără a-și mai acorda măcar clipa de răgaz necesară pentru a se întâlni cu sine însuși sau pentru a-l descoperi pe celălalt. Singurătatea în mulțime pe un fundal sonor optimist este cântecul orașului, este ceea ce asculți atunci când bați strada la picior, este oglinda din care imaginea omului contemporan, cu emoțiile și sensibilititatea sigilate, se reflectă perpetuu, în tot și în toate", ne-a declarat solista Delia Opran.

Înfiintata în 2009, Antarctica înseamnă în prezent Delia Opran (voce), Tudor Scânteie (chitară), József Orosz-Pál (synths & electronica), Mircea Burete (bass) şi Mirko Grusa (tobe).

Pe albumul de debut, "Explorers", trupa (iniţial în formulă de duo) scoate la lumină peisajele fantastice ale lumilor pe care le poartă în sine, o reflecţie caleidoscopiă  grefată pe sunete electronice glaciale şi reliefată de pasajele narative ale Deliei. Albumul s-a bucurat de ecouri favorabile în underground-ul românesc, cinci single-uri de pe album fiind difuzate la Radio Guerrilla.

Abordarea actuală a trupei testează limitele genurilor și tiparelor muzicale, cuprinzând influențe din new wave, synthpop, muzică electronică de avangardă, grunge si ritmuri jazz, combinate cu energia tobelor și liniilor de bass.

Câteva poze de la filmările clipului:

Vizionează galeria foto, click pe poze pentru mărire/slideshow

 

TEASER VIDEOCLIP ANTARCTICA & raku - Singurătate Urbană

Citește mai multe despre AntarcticaRaku
Redactia InfoMusic este la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Black Sabbath este nr. 1 în topul britanic după o pauză de 43 de ani

"13", noul album Black Sabbath ocupă locul 1 în topul oficial al albumelor din Marea Britanie. Este primul disc number...

Închide